БФС потвърди пред УЕФА: Мачът с Унгария ще е в Пловдив

Ако двубоят се провали, то последиците може да са жестоки
13 ное 2023 07:13, Нели Христова
31
БФС потвърди пред УЕФА: Мачът с Унгария ще е в Пловдив
Снимка: БГНЕС

БФС е потвърдил пред УЕФА Пловдив като домакин за еврокваликацията с Унгария. Ако двубоят се провали, то последиците може да са жестоки, съобщават от "24 часа".

Става въпрос за предпоследния кръг на евроквалификациите, който е решителен. При служебна победа за Унгария ще бъде ощетена Сърбия, а при дисквалификация на нашите приключват шансовете на Черна гора. Заради това от евроцентралата искат мач на всяка цена.

Дисквалификацията е предвидена в член 30.01 на правилника за евроквалификациите. Той предвижда и допълнителни санкции след заседание на УЕФА. В член 30.05 е предвидено и спиране на всички плащания от страна на евроцентралата към БФС, включително и тези за солидарност към клубовете, което ще е доста тежко.

Още във вторник пък стадионът трябва да бъде предаден на УЕФА. Заради напрежението евроцентралата праща специален човек, който да отговаря за сигурността на отборите.

Днес сутринта трябва да се събере екипът на новия кмет на Пловдив Костадин Димитров, за да вземе окончателно решение за двубоя. При отказ от БФС са готови с писмото до УЕФА за отказване на мача.

В понеделник трябва да излезе и решението на арбитражния съд по спорта по жалбата на Георги Градев и Мартон Киш.

Двамата са готови да искат и обезпечителна мярка срещу решението на УЕФА за преместване на двубоя, което означава, че ако бъде приета, се връща старото положение.

Двубоят наистина е без значение за отбора на България, който трябва да бъде воден за първи път от Илиан Илиев. За сметка на това при победа Унгария си гарантира първото място в групата и класиране на европейското.

В последния си двубой в неделя гостуваме на Сърбия също на мач без публика заради наказание на западните ни съседи. На стадиона ще има само деца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
47
 
! Отговори
Радослав преди 5 месеца
Че да се блокира стадиона и да не се допуснат играчите на терен от феновете. Ако спрат парите на БФС от УЕФА ще е най голямата победа за феновете защото Перуката ще умре от абстиненция и така българският футбол ще спечели. Ако българският запалянко иска да види футбол отново в България, то трябва на всяка цена да саботира този мач и да остави БФС без пари! Само това е начина да се чуят запалянковците, ударете Перуката там където ще го заболи най много, в джоба.
6
1
 
39
 
! Отговори
Дедо преди 5 месеца
Последиците за БФС могат да са жестоки,само ако им спрат алкохола на купона след мача.
5
7
 
26
 
! Отговори
фергюсън преди 5 месеца
Перуките отдавна трябва да са там където им е мястото , но банският мушингер ги пази.
4
1
 
23
 
! Отговори
Лява ръка,десен джоб преди 5 месеца
Срещу колко и какво обърнаха палачинката в Пловдив,новоизбраните капацитети на Пловдив?Мъже,които не си държат на думата,как се наричат?Абе я -детектор на лъжата за корупция !!!Ще остане ли някой да ръководи нещо в страната?В Колумбия,Мексико ли си мислят,че живеят и работят?!
3
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Колко време ще се крият от любовта на феновете?
2
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Това което прави БФС е жалко и смешно. Какво сега всички мачове от сега нататък ли ще се играят така?
1
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Чак пък жестоки последици...много съ уплаших.

Спонсорирани публикации