Кличко: Зеленски плаща за грешките, които е допуснал

Кметът на Киев разкритикува президента
4 дек 2023 07:00, Нели Христова
109
Кличко: Зеленски плаща за грешките, които е допуснал
Снимка: БГНЕС

Кметът на Киев Виталий Кличко разкритикува украинския президент Володимир Зеленски в интервю за швейцарската новинарска емисия "Двадесет минути" (20 Minuten), което днес получи широк отзвук в Русия и Украйна, предадоха ДПА и БТА.

"Хората се питат защо не бяхме по-добре подготвени за тази война, защо Зеленски до последно отричаше, че ще се стигне дотук", заяви Кличко в интервюто, излъчено вчера.

"Имаше твърде много информация, която не отговаряше на действителността", каза 52-годишният бивш световен шампион по бокс, обвинявайки президента "в грешки". Той призова за честност по отношение на истинското положение на Украйна след руската инвазия. "Зеленски плаща за грешките, които е допуснал", каза още Кличко.

"Разбира се, че можем да лъжем еуфорично народа и партньорите си, но не може да го правим вечно", заяви той, като същевременно изрази ясна подкрепа за началника на украинския генерален щаб генерал Валерий Залужний, който преди месец предизвика критики, когато заяви, че войната е достигнала до патова ситуация.

"Той каза истината", каза Кличко в интервюто. "Понякога хората не искат да чуят истината, но в крайна сметка той е отговорен. Той обясни и обоснова каква е настоящата ситуация", добави кметът на Киев.

Кличко се изказа против играенето на политически игри в Украйна. По думите му не трябва да има вътрешни конфликти в страна, която се бори за съществуването си и по тази причина той отказва да обсъжда личните си планове и изразява подкрепа за Зеленски.

"Президентът има важна функция днес и ние трябва да го подкрепяме до края на войната. Но когато войната свърши, всеки политик ще трябва да отговаря за своите неуспехи и грешки", каза Кличко.

В интервюто си Кличко също така благодари на Германия за осигуряването на противовъздушни системи, но разкритикува отказа ѝ да предостави на Украйна крилати ракети с голям обсег "Таурус".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Алооооууу, Нелче, тоя на снимката не е кмета на Киев, а брат му маааа. Намери снимка на Виталий и я сложи. Аман вече от безхаберие...
43
0
 
9
 
! Отговори
Коцето преди 7 месеца
Киевските кмет-мутри се разграничават от Зеленката... вече няма келепир!!!
42
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Идддиот Другарче, това не съм го измислил аз, това го казват военните наблюдатели и коментатори на запад. Русия ожесточено атакува, но няма никакъв успех а само губи безсмислено войници. В същото време от руската пропагандна *** излиза огромно количество пара за някакви изключителни победи. Това е руския успех само едно пусто село.
41
5
 
4
 
! Отговори
До Ужас преди 7 месеца
Баце, айде да посмалим цифрите, и ит двете страни! Надали жертвите минават общо повече от 20-25 хиляди, при това общо за руснаци и украинци, не че и толкова са малко, но цирка насочен срещу обикновенния работещ европлебей иска и жертви! Дано го разберете и започнете да мислите. Помислете, че ако от едната страна има милион жертви то това е тотална катастрофа и всичкото мъж трябва отдавна да е мобилизирано, а не да се чуди по какви барове да ходи и коя евростолица да посети с джипката!!!
40
3
 
21
 
! Отговори
Идиот преди 7 месеца
До 43,Аха значи от Русия идват лъжи а от Украйна истини,човече извади пръстите от контакта,сега.
39
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
НА СМИМКАТА Е ВЛАДИМИР ! Виталии е с по продълго лице ! Те не са близнаци , че даги бърка автора - коментирането вече е без смисъл
38
6
 
9
 
! Отговори
много са го били преди 7 месеца
по главата и е изкукуригал, това, че руснаците ви нападнаха по рано от вас говори, че им е по добро разузнаването, а вие си се готвехте за война от много години, но нещо се надценихте, сега недей да рИвеш.
37
4
 
13
 
! Отговори
Хах преди 7 месеца
Зелный папугай скоро ще го пускат по пързалката!
36
7
 
14
 
! Отговори
Да преди 7 месеца
Скоро самите нацисти от вътре ще се избият и ще настъпи мир.
35
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Ужас По спокойно. От Русия в последните 2 седмици се разпространяват само лъжи за някакви митични победи. Истината е че Русия изгуби 27000 солдати през последния месец и срещу тяхната кръв има завсето едно село което преди войната е имало 200 жители.
34
6
 
7
 
! Отговори
българина преди 7 месеца
всъщност украинците плащате за грешките си, че избрахте евреин да ви разкаже играта, но не се тревожете, и други го правят, аржентина са наред, а преди това Иван Александър със Сара разказват играта на България.
33
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Когато пияния руснак с калашника ви дойде на гости, тогава ще пада радост. Нашите селяни са същите прости *** като тези в източна Украйна - до последно боготворяха путин и първи изгоряха !
32
22
 
5
 
! Отговори
Добре преди 7 месеца
, че украинците имат такъв достоен и самоотвержен президент. Бог да пази Зеленски и украинския народ. Победа над фашистите- руснаци! Съд за военнопрестъпника Путин!
31
8
 
8
 
! Отговори
Колю Крушето преди 7 месеца
Тоя Кличко, ако му перна два шамара и шъ са изпусне, стойкаджия!
30
6
 
14
 
! Отговори
Ужас преди 7 месеца
Вече и в Украйна въпреки цензурата и репресиите излиза истината за катастрофата и касапницата която доведе хунтата в Киев.Украйнският тв.канал 1+1,пусна цифри за жертвите,над 1 200 000 !
29
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Защо се мълчи у нас А ти защо се хващаш на руската въдица?
28
25
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Не знам какво ще плаща Зеленски, но Русия ще плаща репарации и контрибуции на Украйна заради тежката грешка на Путин да нападне Украйна.
27
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Все едно оПулев да е кмет в ЛГБТ София
26
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
А русия ще воюва със сащ до последния Възрожденец
25
6
 
14
 
! Отговори
Защо се мълчи у нас преди 7 месеца
Руските войски са на подстъпите към Часов Яр,укровермахта губи вяра вече и се предава за да оцелее...

Спонсорирани публикации