Кличко: Зеленски плаща за грешките, които е допуснал

Кметът на Киев разкритикува президента
4 дек 2023 07:00, Нели Христова
109
Кличко: Зеленски плаща за грешките, които е допуснал
Снимка: БГНЕС

Кметът на Киев Виталий Кличко разкритикува украинския президент Володимир Зеленски в интервю за швейцарската новинарска емисия "Двадесет минути" (20 Minuten), което днес получи широк отзвук в Русия и Украйна, предадоха ДПА и БТА.

"Хората се питат защо не бяхме по-добре подготвени за тази война, защо Зеленски до последно отричаше, че ще се стигне дотук", заяви Кличко в интервюто, излъчено вчера.

"Имаше твърде много информация, която не отговаряше на действителността", каза 52-годишният бивш световен шампион по бокс, обвинявайки президента "в грешки". Той призова за честност по отношение на истинското положение на Украйна след руската инвазия. "Зеленски плаща за грешките, които е допуснал", каза още Кличко.

"Разбира се, че можем да лъжем еуфорично народа и партньорите си, но не може да го правим вечно", заяви той, като същевременно изрази ясна подкрепа за началника на украинския генерален щаб генерал Валерий Залужний, който преди месец предизвика критики, когато заяви, че войната е достигнала до патова ситуация.

"Той каза истината", каза Кличко в интервюто. "Понякога хората не искат да чуят истината, но в крайна сметка той е отговорен. Той обясни и обоснова каква е настоящата ситуация", добави кметът на Киев.

Кличко се изказа против играенето на политически игри в Украйна. По думите му не трябва да има вътрешни конфликти в страна, която се бори за съществуването си и по тази причина той отказва да обсъжда личните си планове и изразява подкрепа за Зеленски.

"Президентът има важна функция днес и ние трябва да го подкрепяме до края на войната. Но когато войната свърши, всеки политик ще трябва да отговаря за своите неуспехи и грешки", каза Кличко.

В интервюто си Кличко също така благодари на Германия за осигуряването на противовъздушни системи, но разкритикува отказа ѝ да предостави на Украйна крилати ракети с голям обсег "Таурус".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Аргументирал се е, не можеш ли да четеш!? Вечно висеше върху противниците си, докато ги умори
63
1
 
10
 
! Отговори
Зеля Непрания преди 7 месеца
КлиНчко беше много мръсен боксьор, а сега е и неколегиален нацист!
62
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ами нормално - Залужни ще се кандидатира за президент и президборните агитации вече почват да набират скорост. Иначе киевчани си знаят защо са го избрали този ***. Словосъчетанието "умен боксьор" е типичен пример за оксиморон.
61
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До 74Сам го каза на 2-3 месеца излиза някъде или праща двойника, доеи изкуствен интелект показа че това е 37% прилика с оня от къртик от бункера
60
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Украинската телевизия 1+1 преди три дни съобщи за 1 137 000 убити и безследно изчезнали украински войници. Само лятната им авантюра контраофанзивата им струва 123 000 убити. В един момент отбраната им ще се срине и лошото за Укрите е, че няма с какво да я запълнят. Попълненията са зле въоръжени и обучени и в първия удобен случай се предават в плен. Телеграм каналите изобилстват с предали се "герои" и всичките казват едно и също от улицата в някакъв център за една седмица и на предната линия.
59
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Преписали сте статията от някъде и дори не знаете кой е кмета на града а ств сложили снимка на другия брат
58
13
 
4
 
! Отговори
popa ot razgrad преди 7 месеца
искам да попитам разпалените коментатори тук: какво щеше да се случи с България ако някой агресивен съсед я нападне...щяхме ли да имаме единно правителство, единен народ, единна и мощна армия които да дадат отпор...когато критикувате другите първо се замислете за себе си...
57
14
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Анонимен 66 Ами като си нямат бункер на 300 метра под земята като смелчагата Путин, нека се разхождат с бронежилетки.
56
2
 
16
 
! Отговори
Христо Христов преди 7 месеца
Тоя научи ли се да говори "украински"?
55
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Зеленски го виждам скоро някъде в Холивуд, като статист в някой треторазряден холивудски филм....
54
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Киевският наркокартел продължават да мобилизират тийнейджъри: този път те набраха почти цял взвод. Един от центровете за подготовка на резерви от сираци на 103-та бригада за териториална отбрана на киевският наркокартел е тренировъчният лагер Гаймадат Сич, чийто директор служи в част под ръководството на полковник Валерий Курко. Бавно командването на киевската хунта започва да използва резерви на фронта под формата на "Зеленски-Югенд" - така или иначе никой няма да помни и тъжи за загиналите сираци.
53
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Анонимен 60 Какъв привърженик? Та Зеленски и Кличко са от враждуващи партии. Зеленски е от слуги на народа, а Кличко от партия Удар. Не се изказвай неподготвен. Изказвай се по въпросите за грандиозните руски победи в Украйна, там руската пропаганда ви е подготвила най-добре.
52
0
 
9
 
! Отговори
#59 преди 7 месеца
До Анонимен 59 Замълчи и пролей поне една сълза за загиналия юноша в редиците на нацистите. Само че сатанистите, като тебе не проливат сълзи за убитите деца, напротив изпитват удоволстви, когато се лее кръв и колкото се може повече кръв да се лее за да изпадат такива като тебе в екстаз.
51
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Явно Зеленият са решили да го пожертват и да препишат всички проблеми на него и да ги изпратят в пенсия...въпросът е следният дали ще го пенсионират и да се премести в някоя страна да си гледа старините и да си харчи откраднатите милиарди или ще бъде самоубит ,щото и той знае доста неприятни неща за много хора...
50
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Щом даже най-големия му привърженик на наркомана започна да го критикува е ясна работата. Гуд бай Украйна, кравари у форума! Красиво е!
49
19
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Анонимен 55 Поне вземаш ли пари за да разпространяваш глупостите на руснаците? Ако не вземаш, знай че яко си се прецакал.
48
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Почна се с критиките, до сега невероятно....види му се края.
47
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Блимбарковата телевизия за ква криптозима говори като биткойн чукна 41 700 долара ? Само питам не че им вярвам .
46
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
ВС на РФ заеха позиции край Артемовск, които от пролетта бяха държани от киевският наркокартел. "Продължавайки настъплението западно от Артемовск, нашите войски превзеха няколко вражески позиции, включително разсадник, който зомбитата държаха от пролетта на 2023 г.", каза военкора Борис Рожин. В това направление зомбакнацистишена остана без подкрепления и ротация. Сред зомбитата на киевската хунта настъпва деморализация поради огромните загуби. Като цяло ВС на РФ постигнаха тактически успех и напълно си върнаха инициативата в Артемовско направление.
45
4
 
2
 
! Отговори
палачинката се обръщ преди 7 месеца
Тг канала Кремлевская табакерка днес ни уведомява че в Москва са доставени нови количества ПВО така че московчани да бъдат спокойни за нерадостната си съдба. На въпроса защо се прави това кмета Собянин обяснява че коварния украински враг щял да атакува електроснабдяването на Москва заради сибирския студ през следващата седмица от минус 22 градуса през ноща. Интересното е че нападателят който остави Киев без ток миналата зима не беше коварен, а сега нападателят на Москва е изключително коварен.

Спонсорирани публикации