Ким Чен Ун рони крокодилски сълзи докато моли жените: Раждайте повече!

Раждаемостта в страната е спаднала колосално
6 дек 2023 08:27, Нели Христова
171
Ким Чен Ун рони крокодилски сълзи докато моли жените: Раждайте повече!
Снимка: YouTube

Ким Чен Ун бе заснет да плаче, докато призовава жените в Северна Корея да имат повече деца и да ги възпитават да обичат авторитарната държава.

Севернокорейският лидер беше забелязан да бърше очите си с бяла носна кърпа, докато се обръщаше към хиляди жени, събрани на национална среща на майките в Пхенян.
Мнозина от публиката плакаха заедно с него по време на внимателно хореографираното събитие, първото по рода си, което се провежда от 11 години на фона на нарастващите опасения за спада на раждаемостта в затворената държава.

"Спирането на спада на раждаемостта и осигуряването на добри грижи и образование за децата са всички наши семейни дела, които трябва да решим заедно с нашите майки", каза Ким, за когото се спекулира, че има три деца.

Докато Северна Корея разкрива малко подробности за тенденциите в населението си, правителството на Южна Корея изчислява, че коефициентът на раждаемост е намалял стабилно през последното десетилетие, което би разтревожило режим, силно зависим от ръчен труд и военна служба.

Министерството на обединението на Южна Корея заяви, че обръщението на Ким бележи първия път, когато той публично признава спад в раждаемостта в страната си.

Според Фонда на ООН за населението и Световната банка коефициентът на раждаемост на Севера се движи около 1,79-1,8 деца на жена от 2020 г.

Той падна от 4,05 в края на 1960-те години до под 2,1 до края на 1990-те години, след програмите за контрол на раждаемостта през 1970-те и 80-те години, за да се забави следвоенното нарастване на населението и голямия глад в средата на 1990-те години, за който се смята, че е убил стотици хиляди хора.

Въпреки това, нивото на раждаемост все още остава повече от два пъти по-висок от това на бързо застаряващата Южна Корея, която отбеляза рекордно ниско ниво от 0,78 миналата година.

Според съобщения в държавните медии на Северна Корея тази година страната е въвела набор от обезщетения за семейства с три или повече деца, включително преференциални безплатни жилищни условия, държавни субсидии, безплатна храна, лекарства и домакински стоки и образователни привилегии за деца.

Ким напомни на майките, че тяхната "основна революционна задача" е да пробият "социалистически добродетели" в тяхното потомство и да внушат лоялност към управляващата партия по време на обръщението си.

"Освен ако една майка не стане комунистка, за нея е невъзможно да възпитава синовете и дъщерите си като комунисти и да превърне членовете на семейството си в революционери", каза той, цитиран от държавния новинарски канал KCNA.

Севернокорейският лидер също предупреди родителите да премахнат чуждото влияние върху младите умове, инструктирайки ги да изпратят децата си да извършват тежък труд за държавата, за да коригират лошото поведение, което не е в „нашия стил“.

Емоционалното обръщение на Ким не беше първият път, когато той открито пролива сълзи на публично място.

През 2020 г. той плака, докато поднасяше рядко извинение за това, че не успя да преведе затворената страна през бурни икономически времена в началото на пандемията.

По-рано тази година очите му се напълниха със сълзи на военния парад през юли за отбелязване на 70-ата годишнина от края на Корейската война, която раздели полуострова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
3
 
5
 
! Отговори
До 56 преди 5 месеца
Мда - народа му гладува ама иначе велик лидер , няма що!
47
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
о вече тия протев статистиката са 4 - ИВО ХРИСТОВ Е ПРАВ 80 ПРОЦЕНТА ОТ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД КАКВИ СА. ВЕРАЙТЕ ИМ НА ДНЕСОВЕТЕ И ДРУГИТЕ ГНУСАРЩИНИ. БОРЕТЕ СЕ С ФАЛШИВИТЕ НОВИНИ ОТ ООН.
46
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Велик лидер! Не е васален прислужник
45
1
 
6
 
! Отговори
До 52 преди 5 месеца
Така е. В Бангладеш е най-добре, затова раждаемостта е най-висока.
44
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Запдните капиталисти не си грижат за собствените си народи, които ограбват системно и диво, не се и грижат за собствената си демакрация, че е менте, на се грижат за народите които още не са ограбили. Наскоро се погрижиха бащински за украинския народ. Излъчиха му филма Слуга на народа. С медии му избраха слугата за президент и сега цъфти та до немай къде.
43
1
 
6
 
! Отговори
ДРУГАРЮ КИМ преди 5 месеца
ВСЯКО НАЧАЛО СИ ИМА И КРАЙ
42
3
 
2
 
! Отговори
Нелош пасквил... преди 5 месеца
Но НелченценценцетУ може мнооо повече от това... Днес просто не е във форма,миличката! Предполагам,че е ПМС и оуейз ултра абсорбиращи :)Но пък 100 гривни са си 100 гривни :)Повече драма и прочувственост следващия път,слънчице! Ти можеш! :D
41
1
 
10
 
! Отговори
Сандо преди 5 месеца
За Северна Корея не знам, аз знам що в България не разждат. Ония ден си говоря с приятел и ги питам. Абе ти тая твоята таковаш ли я в другата дупка. И той ми вика - ти да не си луд, да вземе да забременее.
40
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
ГЛЕДАМ ДВАМА СА ПРОТИВ ОФИЦИАЛНАТА СТАТИСТИКА НА ОРГАНИЗАЦИЯТА НА ОБЕДИНЕНИТЕ НАЦИИ.ТО И ДВАМА ПРЕЗ АПРИЛ 45 ГОДИНА СА ВЯРВАЛИ ЧЕ НЕМЦИТЕ ОТ БЕРЛИН ТРЪГВАТ В КОНТРАНАСТЪПЛЕНИЕ...ОНЯ И ЖЕНА МУ...ДЕМЕК
39
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
ДА СЛУГАВАИ ПРОПАГАНДНО МЕДИЙНО НА ОКУПАТОРА ТОВА Е ДИАГНОЗА В ОГРАБВАНЕТО НА СОБСТВЕНИЯ СИ НАРОД. ДА НИ ПИШЕШЗА ДАРЕНИ РЕАКТОРИ А ДА СЕ ГРИЖИШ ЗА СЕВЕРНОКОРЕЙЦИ И КУБИНЦИ Е ДИАГНОЗА - ЛИЦЕМЕРИ
38
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Така е. Като се позамогне народът, спира да прави деца. : )
37
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До спрете фейкнюза МОЛЯЗапада понеже е толкова богат ние го издържаме.А той плаща само за днесове и лъжи
36
2
 
8
 
! Отговори
мхм преди 5 месеца
Със сълзи бебета не стават, манджа трябва манджааа
35
7
 
9
 
! Отговори
= преди 5 месеца
Да харесваш комунистическите изрлоди в КНДР не е въпрос на вкус, това е диагноза.
34
5
 
7
 
! Отговори
спрете фейкнюза МОЛЯ преди 5 месеца
уикипедия - списък на страните по коефициент на раждаемостСеверна корея - 14,4 на хиляда, Англия 12,8, сащ 12,7, Франция 12,6, Дания 10,6, Полша 10,2, БЪЛГАРИЯ 9,5 - ДЕНКОВ И ЛЕНА СЪЛЗИ НЕ РОНЯТ, Южна Корея - 9,4, Япония 8,3, Германия 8,1-световен шампион по изчезване
33
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Няма случай в света, демографска криза да е преодоляна с увеличена раждаемост на местното население. Единствено с имиграция се е случвало. Обаче не знам кой, освен руснаците ще тръгне да емигрира в Северна Корея.
32
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До ЛошО Соросе, явно ти си кореец и пишеш от Корея. Я моля те, осветли ни още по тая тема и от какви източници (западната пропаганда сигурно) черпиш тези "ценни" сведения?
31
10
 
7
 
! Отговори
ИВАН преди 5 месеца
ИСТИНСКИ ЛИДЕР! КОЙ ОТ АЛЧ НИТЕ И НАГЛИ КАПИТАЛИСТИ ЩЕ ВИДИТЕ ТАКА>?!
30
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Тоя ронел "крокодилски сълзи" а нашите управници неебав, все им е тая, че скоро ще стигнем 5 милиона барабар с малцинствата, които са половината. Ама какво им пука, те са назначени от посолството, да минимизират населението на територията, че им трябва за бази.
29
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Не е решил Кимчо..не е спуснал една директива...даже и опрашватели ще осигури...Леко ги предупреждава все още..

Спонсорирани публикации