Ким Чен Ун рони крокодилски сълзи докато моли жените: Раждайте повече!

Раждаемостта в страната е спаднала колосално
6 дек 2023 08:27, Нели Христова
171
Ким Чен Ун рони крокодилски сълзи докато моли жените: Раждайте повече!
Снимка: YouTube

Ким Чен Ун бе заснет да плаче, докато призовава жените в Северна Корея да имат повече деца и да ги възпитават да обичат авторитарната държава.

Севернокорейският лидер беше забелязан да бърше очите си с бяла носна кърпа, докато се обръщаше към хиляди жени, събрани на национална среща на майките в Пхенян.
Мнозина от публиката плакаха заедно с него по време на внимателно хореографираното събитие, първото по рода си, което се провежда от 11 години на фона на нарастващите опасения за спада на раждаемостта в затворената държава.

"Спирането на спада на раждаемостта и осигуряването на добри грижи и образование за децата са всички наши семейни дела, които трябва да решим заедно с нашите майки", каза Ким, за когото се спекулира, че има три деца.

Докато Северна Корея разкрива малко подробности за тенденциите в населението си, правителството на Южна Корея изчислява, че коефициентът на раждаемост е намалял стабилно през последното десетилетие, което би разтревожило режим, силно зависим от ръчен труд и военна служба.

Министерството на обединението на Южна Корея заяви, че обръщението на Ким бележи първия път, когато той публично признава спад в раждаемостта в страната си.

Според Фонда на ООН за населението и Световната банка коефициентът на раждаемост на Севера се движи около 1,79-1,8 деца на жена от 2020 г.

Той падна от 4,05 в края на 1960-те години до под 2,1 до края на 1990-те години, след програмите за контрол на раждаемостта през 1970-те и 80-те години, за да се забави следвоенното нарастване на населението и голямия глад в средата на 1990-те години, за който се смята, че е убил стотици хиляди хора.

Въпреки това, нивото на раждаемост все още остава повече от два пъти по-висок от това на бързо застаряващата Южна Корея, която отбеляза рекордно ниско ниво от 0,78 миналата година.

Според съобщения в държавните медии на Северна Корея тази година страната е въвела набор от обезщетения за семейства с три или повече деца, включително преференциални безплатни жилищни условия, държавни субсидии, безплатна храна, лекарства и домакински стоки и образователни привилегии за деца.

Ким напомни на майките, че тяхната "основна революционна задача" е да пробият "социалистически добродетели" в тяхното потомство и да внушат лоялност към управляващата партия по време на обръщението си.

"Освен ако една майка не стане комунистка, за нея е невъзможно да възпитава синовете и дъщерите си като комунисти и да превърне членовете на семейството си в революционери", каза той, цитиран от държавния новинарски канал KCNA.

Севернокорейският лидер също предупреди родителите да премахнат чуждото влияние върху младите умове, инструктирайки ги да изпратят децата си да извършват тежък труд за държавата, за да коригират лошото поведение, което не е в „нашия стил“.

Емоционалното обръщение на Ким не беше първият път, когато той открито пролива сълзи на публично място.

През 2020 г. той плака, докато поднасяше рядко извинение за това, че не успя да преведе затворената страна през бурни икономически времена в началото на пандемията.

По-рано тази година очите му се напълниха със сълзи на военния парад през юли за отбелязване на 70-ата годишнина от края на Корейската война, която раздели полуострова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
1
 
14
 
! Отговори
666 преди 5 месеца
Тоя е болен. Да раждали деца, и да ги възпитавали в лоялност към диктатора....откачен колкото си искаш. Тоя индивид трябва да го убият с камъни, не да му се кланят.
67
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
1 Китай21290231592 САЩ18624193913 Индия870594594 Япония524354295 Германия399741716 Русия38774008
66
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Направо е шокиращо, че държави като сев *** и росия още съществуват, това е подигравка с човешкия живот и цивилизацията, все едно гледаш някви феодални владения от преди 700 год, дърпат света назад. Само русофилите са по-жалки, че взимат жълти стотинки да бранят тия резервати.
65
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Тези поне не ходят да *** за един тостер.
64
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Списък на страните по БВП (по паритета на покупателната способност)Това е списък на страните в света, подредени по техния брутен вътрешен продукт (БВП), стойността на всички крайни стоки и услуги, реализирани в икономиката на страната за една година (в доларов еквивалент). Оценките на БВП са получени чрез преизчисляване на базата на паритета на покупателната способност. Последният е мярка колко стоки и услуги могат да се купят на вътрешния пазар. Списъкът е по версията на Международния валутен фонд, цифрите са в милиарди долари.
63
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Подигравате им се, че са зле, ама вече са доста по-добре от Русия.
62
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Нямам търпение да се върне бай тошово, верно ще мрем от глад, верно ще караме китайски рена, верно ще ни следват и издават ако пръднем на криво като в 1984, но поне ще ни се молят да раждаме. Руский мир и васалствата си живеят супер, като в стероиден дисниленд, а *** и снорлакс са мики маусите.
61
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До ...СЕГА ТИ ПРОМИВАШ МОЗЪЦИТЕ КОЛКО ТИ ПЛАЩАТ...СЕГА ПОЧВАШ ОБРАБОТКАТА КАПИТУЛАЦИЯТА НА УКРАЙНА ПРИ МИРА ДА СЕ ПРЕДСТАВИ ЗА ПОБЕДА...
60
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До 56Велик лидер! Не е васален прислужник///Вервай си!КНДР е военен режим изцяло финансиран от КИТАЙ,за които не е никакъв проблем да финансират 25 млн. бедна държава. Чрез Китай се заобикалят всички видове санкции наложени от САЩ и Запада,каквото каже Пекин това става в КНДР.
59
2
 
11
 
! Отговори
М? преди 5 месеца
Как да разждат с три купички ориз на ден?
58
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Дай те повече пари детски градини един родител трябва да си е винаги в къщи а най вече успокоителни
57
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
ТО СЕГА МОЗЪКЪТ ТИ НЕ Е ПРОМИТ НАЛИ? Винаги насърчават плурализма на мненията търси се само истината. Даже и ако Русия е права за нещо се изтъква нали така? За 34 години народа ни се впиянчи и наркоманизира по образование сме на последните места австрийци снощи го показаха. ЧЕСТИТА ДЕМАКРАЦИЯ И СВОБОДА НА СЛОВОТО ЗА ПРОПАГАНДА НА ОКУПАЦИОННИТЕ ИКОНОМИЧЕСКИ СИЛИ.
56
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Сандо Ти колко деца имаш?
55
2
 
12
 
! Отговори
Крокодилски сълзи преди 5 месеца
До Анонимен 36 "Ким Чен едва ли е плакал нарочно." Точно е плакал като представление. Тоя е пълен из д, не му пука за човешкия живот, нито за "ценностите". Интересува го само диктатурата му.
54
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Тоя комунистически проруски бидон дето е изял храната на цялата нация ако се напъне сам ще роди. На там ви бутат копейките, към мизерия, глад и смърт и ви лъжат колко е хубаво.
53
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
уикипедия - списък на страните по коефициент на раждаемостСеверна корея - 14,4 на хиляда, Англия 12,8, сащ 12,7, Франция 12,6, Дания 10,6, Полша 10,2, БЪЛГАРИЯ 9,5 - ДЕНКОВ И ЛЕНА СЪЛЗИ НЕ РОНЯТ, Южна Корея - 9,4, Япония 8,3, Германия 8,1-световен шампион по изчезванеДО ДОПЪЛНЯ АКО ГИ НЯМАШЕ РОМИТЕ КАКВА ЛИ ЩЕШЕ ДА НИ Е РАЖДАЕМОСТТА
52
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Най-добре са в Нигерия която за 30 години отрои населението си от 85 млн. на 240млн.,нищо, че имат гета колкото София. Надбавки за отглеждане на деца нямат, здравеопазването е без здравни каси всичко се заплаща, добрите болници, частни разбира се, са рядкост.
51
1
 
4
 
! Отговори
И КИМ КАТО ПЕЕВСКИ преди 5 месеца
ОХРАНЕН. АБЕ ДРУГО СИ Е КАТО ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА ТЕ ХРАНИ.
50
2
 
12
 
! Отговори
... преди 5 месеца
Още някой да се вайка за онова време? АКо сте забравили.... в България беше същото! Хубаво е, че са пуснали този театър. Дано си припомните как са ви промивали мозъците!
49
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
От Раша Кимчо внася кучета, котки, плъхове, прилепи- на Рашките им идвали в повечеа изнасяли ракети- бартер.

Спонсорирани публикации