Гръцкият синод анатемоса гей браковете

Поповете са и против осиновяване от еднополови двойки
21 дек 2023 08:50, Петър Бойчев
51
Гръцкият синод анатемоса гей браковете
Снимка БГНЕС

Светият синод на гръцката църква застана категорично против сключване на бракове и осиновяване на деца от еднополови двойки. Не се очаква правителството на консерваторите да предложи промяна в закона поради остра реакция вътре в партията, предаде БНР.

Последните проучвания на общественото мнение сред гърците показва, че приемат съжителството на еднополовите двойки, но повече от половината гърци са срещу сключване на брак от тях и още повече да им се позволи да осиновяват деца.

Според проучванията 70% от гърците не са съгласни с осиновяването. Над 40% заявяват, че не биха отишли на такава сватба.

Вчера Светият синод на гръцката църква издаде съобщение, че висшите духовници са категорично против еднополовите бракове. "Децата имат правото да  живеят в семейство с майка и баща, а не с родител едно или две", посочнат от ръководството на гръцката църква. Нарушенията на църковните канони не се толерира от дълбоковярващите гърци.Само договор за съжителство, както на всички останали гърци, но не и брак с деца, е категоричната позиция на Светия синод.

От друга страна са организациите, които се борят за равни права на едноловите двойки. Новият лидер на СИРИЗА Каселакис, който сключи брак в чужбина с партньора си, не може да го легализира в Гърция.

След днешната позиция на Светия синод не се очаква, че консерваторите ще рискуват да внесат закона за еднополоните бракове в парламента, категорични са депутати.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
9
 
1
 
! Отговори
баба ви преди 4 месеца
Поповете да си гледат средновековните ритуали с костюми и да се кланят на въображаем белобрад старец някъде из небесата. ТАка лили иначе от деца и брак много не разбират.
37
0
 
21
 
! Отговори
И правилно! преди 4 месеца
Чакам да видя нашият Синод ще има ли тази доблест?
36
2
 
2
 
! Отговори
МД на преди 4 месеца
И, на Сатанистити, правилно са ги осъдили Византийците МДЕА и на извратеняците ...имате много поздрави....
35
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Това с обединяването на религиите срещу глобалзма си е чиста проба ислямска пропаганда вървяща сред православни.Уви и католици напоследък.Но като се обединявате срещу глобалистите вие самите ставате глобалисти.Защото правите като тях- обединявате се за власт.Трагедия отвсякъде и невежество.
34
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Християнството се връща оттам дето сега са се запътили днешните глобални елити управляващи света.
33
3
 
4
 
! Отговори
не знаете преди 4 месеца
Най -големи глобалисти са християните с власт в Римската империя.Смятат сигурно въвеждане в света на единна религия , а това Евсевий смята за края на войните.Досущ днешните глобалисти.
32
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
похвално
31
3
 
12
 
! Отговори
Финалният Завет преди 4 месеца
Кои са всъщност глобалистите? Група от свръх богати фамилии, които практикуват сатанински ритуали, една част от тях са международни евреи или по-точно хазари, приели древната религия юдаизъм само за фасада. Юдаизма не е тяхна религия, а на древните израелити! Време е юдеи, християни и мюсулмани да се обединим и всички остани народи и религии по света да изметем това ракообразование наречено елит!
30
2
 
27
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 4 месеца
Браво на гръцката църква! Поведението на католиците е груба грешка. Светът изтрещя!
29
2
 
16
 
! Отговори
Вярващ в Бог преди 4 месеца
Бог е отредил мъж и жена да са заедно и да създадат семейство, всякакви съвременни еднополови двойки, гей бракове, осиновяване на деца от странни хора с незнайна ориентация е проява на чист сатанизъм! Всичко това се прави от международните хазари -глобалисти, които са сключили сделка с Баал Молох, ще получат чиста планета срещу 7 милиарда и половина жертвоприношение. Време е всички, които вярваме в Бог, без значение религията да се обединим срещу глобалното зло! Амен!
28
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Баба Гуси Кичка и Палома от троянския манастир :)))
27
0
 
20
 
! Отговори
Само да си знаете преди 4 месеца
Душички мамини нежни, колкото и да се напъвате, каквито и права да ви дават, никога няма да сте като нормалните хора. Да нормалните, които като пожелаят да имат деца е достатъчно само да се гушнат, а не да търсят яйцеклетки, сперматозоиди, осиновяване и т.н.
26
16
 
1
 
! Отговори
Отличник преди 4 месеца
Е явно е че гръцките попове предпочитат връзките без обвързване, затова и не дават да има бракове :) Че иначе ще трябва да измислят дума мъжки род за попадия
25
1
 
8
 
! Отговори
Пффф преди 4 месеца
До АнонименХодете по света тогава и оставете нас да живеем както искаме. Свят широк - прав ти път!
24
0
 
15
 
! Отговори
До 23 преди 4 месеца
Да такъв съм, нормален, и не искам някой не,,,, нормален да има повече права от мен.
23
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Да такъв съм, нормален, и не искам някой не,,,, нормален да има повече права от мен.
22
0
 
10
 
! Отговори
Thanks преди 4 месеца
Еваля !
21
27
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До До19 и кой си ти да кажеш кое е правилно? Защото го пише в книга на 2000 години? Хомосексуализма го има от преди книгата. Той е биологичен процес и трябва да се приеме, че такива хора има. Те се обичат не по малко от хетеросексуалните. Те обичат децата не по малко от биологични родители. Няма какво да спорим, принципно. Такъв си и винаги ще си такъв.
20
0
 
20
 
! Отговори
До19 преди 4 месеца
Не, по света изобщо не всичко върви нормално, вече се вижда от всички.
19
0
 
24
 
! Отговори
До19 преди 4 месеца
Това, че по света е по различно не означава, че е правилно, не може да се изкривяват човешките ценности понеже имало *** и да се дават повече права на разни маргинални групи, и няма кво толкова да ни доказват, че ги има, ние знаем.

Спонсорирани публикации