Гръцкият синод анатемоса гей браковете

Поповете са и против осиновяване от еднополови двойки
21 дек 2023 08:50, Петър Бойчев
51
Гръцкият синод анатемоса гей браковете
Снимка БГНЕС

Светият синод на гръцката църква застана категорично против сключване на бракове и осиновяване на деца от еднополови двойки. Не се очаква правителството на консерваторите да предложи промяна в закона поради остра реакция вътре в партията, предаде БНР.

Последните проучвания на общественото мнение сред гърците показва, че приемат съжителството на еднополовите двойки, но повече от половината гърци са срещу сключване на брак от тях и още повече да им се позволи да осиновяват деца.

Според проучванията 70% от гърците не са съгласни с осиновяването. Над 40% заявяват, че не биха отишли на такава сватба.

Вчера Светият синод на гръцката църква издаде съобщение, че висшите духовници са категорично против еднополовите бракове. "Децата имат правото да  живеят в семейство с майка и баща, а не с родител едно или две", посочнат от ръководството на гръцката църква. Нарушенията на църковните канони не се толерира от дълбоковярващите гърци.Само договор за съжителство, както на всички останали гърци, но не и брак с деца, е категоричната позиция на Светия синод.

От друга страна са организациите, които се борят за равни права на едноловите двойки. Новият лидер на СИРИЗА Каселакис, който сключи брак в чужбина с партньора си, не може да го легализира в Гърция.

След днешната позиция на Светия синод не се очаква, че консерваторите ще рискуват да внесат закона за еднополоните бракове в парламента, категорични са депутати.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
24
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До До12 това е твоето положение :) По света е по-различно. Отглеждат си деца, женят се. Всичко си върви нормално. Тук сме мноого назад с всичко.
17
1
 
2
 
! Отговори
Алелуя преди 4 месеца
Няма да има обратни вече всички ще са хетеро.
16
17
 
0
 
! Отговори
Ел Греко папаз преди 4 месеца
Никакви бракове! Може да се плющим на воля в манастира, но браковете са строго забранени .!. Иш алах, както е казал шейх юл-ислям !
15
1
 
16
 
! Отговори
Шареният преди 4 месеца
Аз ще стана най-ревностният защитник на гей общността, ако двама педераSи докажат, че единият може да забременее и роди от другият.
14
2
 
13
 
! Отговори
До12 преди 4 месеца
Имат права толкова колкото и останалите, значи според теб и ние нямаме права, брака не е просто един подпис, ако за теб е само един подпис няма кво да говорим, могат да си живеят и без брак, никои не ги закача, могат да си оправят взаимоотношенията при адвокат, деца се отглеждат от нормални родители, тва е положението.
13
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Патриотичната партия, Гръцкият синод и Путин заедно, в нерушим съюз, ще победят силите на Злото.
12
3
 
22
 
! Отговори
От хората преди 4 месеца
Само едно -много умни хора.Господ е създал два пола,той е казал какво да правят.Браво.
11
13
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До До12 Според теб те не трябва да имат права? Те не могат да се женят и да осиновяват деца. Искат да имат права и да покажат, че ги има. За това са гей парадите....
10
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Аз съм това еднополовите двойко да осиновяват деца.А брака им може да е граждански а не църковен като църквата не иска да ги бракосъчетае.
9
1
 
22
 
! Отговори
До12 преди 4 месеца
Да ти до поясня, никой не им пречи да са си хора, да си живеят живота без да ни се натрапват всекидневно и бе да се правят специално закони облагодетелстващи ги, все едно като са се родили така имат повече привилегии от нормалните.
8
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
да обясня въпреки, че няма смисъл: хомосексуалистите няма да ви поискат/нападнат. Те си имат кръгове. Доказано е научно, че детето се РАЖДА хомо, а не става. Цялата хомофобия е излишна, защото тези хора са си ... хора. Църквите имат схващания от преди 2000 години.
7
15
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Дядовците попове при тях като нашите дядовци попове. Може пък там някой да ходи на църква. Тук - никой.
6
28
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
църквите е техните глупости...
5
1
 
33
 
! Отговори
e преди 4 месеца
и българският синод трябва да направи същото-ако случайно е български
4
1
 
15
 
! Отговори
Плевнелиев преди 4 месеца
И нека реването започне сега!
3
3
 
35
 
! Отговори
Vihrogon преди 4 месеца
Доста адекватен се оказва гръцкия синод :)))))
2
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Значи да анатемосат и себе си :)))
1
6
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ето затова протестантите мразят и мачкат нас православните. Протестанизмът е ерес, а ортодоксалната църква е пазител на изконните ценности.

Спонсорирани публикации