10 г. затвор надвиснаха над моряците от "Верила", превозващ 500 кг кокаин

Засега корабът не е конфискуван, няма арестувани
Обновена: 22 дек 2023 09:10 | 22 дек 2023 08:49, Петър Бойчев
72
10 г. затвор надвиснаха над моряците от "Верила", превозващ 500 кг кокаин
Снимка БМФ

"Превозът" на наркотици представлява самостоятелно престъпление, независимо дали е част от организирана престъпна група. Предвиждат се до 10 години затвор. Това разкри за НОВА адвокат Владимир Владимиров, специалист по морско право, коментирайки ситуацията с нашия кораб "Верила", на чийто борд бяха открити 500 кг кокаин на пристанище в Ирландия.

Още по темата
Корабът не е конфискуван, но е задържан, а екип от специалисти извършват преглед на всички комуникационни средства, включително телефоните на екипажа, уточни Владимиров. 

Напълно е възможно по-голямата част от екипажа да не са наясно с ситуацията, свързана с дрогата. Такъв беше и примерът с кораба "Св. Николай" в Испания. Тогава, за разлика от ирландската полиция, испанците арестуваха целия екипаж и командването на кораба. Някой е трябвало да "спусне" този товар обратно в момента, това би трябвало да стане със съдействието на някои от екипажа, предположи адвокат Владимиров. 17-те от екипажа не са задържани, а доброволно са дали съгласие да бъдат разпитани. Към момента няма повдигани обвинения, каза още Владимиров.

По думите му това не е самоделно или самоинициатива на някого от екипажа дрогата да бъде контрабандирана. Изправени сме пред изключително неприятен случай, където стойността на дрогата по пазарни цени е над 20 милиона евро, претърсването продължава в момента, каза още той.

Във всички случаи, абсолютно всички ще са разпитани и внимателно ще се констатира къде точно е намерена дрогата. И допълни, че би трябвало ирландските власти да допуснат наши дипломатически представители за информация и контакт.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Капитана, част от моряците и Собствениците са в играта. Всичко останало е бла-бла.
43
3
 
37
 
! Отговори
Запознати преди 4 месеца
ЕКИПАЖА НЕ ЗНАЕ. Намерени са материали за опаковка на дрогата на борда.БМФ НЕ ЗНАЕ. Корабът се е отбил от 27 до 30 хоември в Хамилтон без причина, поддържа странен курс на юг от този към Европа, последните два дена чупи рязко курса на североизток към Ирландия.Надали капитана на своя глава е вършел всичко това !?
42
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Дрогата е пристигнала до пристанище и намерена там. Товара е бил опакован с буюве и gpsи. Излиза че някой е трябвало да го изхвърли през борда в открито море. Интересно защо не е станало.
41
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Въобще не ни ги връщайте ти. Тикайте ги по килиите и да гният.
40
1
 
14
 
! Отговори
До 32 преди 4 месеца
А защо я няма тази новина по много от медиите?? Ако всичко им е наред на братята
39
11
 
4
 
! Отговори
МАРИЯ преди 4 месеца
Ако въпросния товар беше без документи. Тоест без собственик ,изпращач и получател от което лесно може да заключим че е бил внесен нелегално на борда като личен товар на някой от екипажа или на Киро ,това вече щеше да се знае и тук щяхме да четем че Домусчиеви са нарко картел. Но по всичко личи че товара е на клиент който си е платил на митница товара му да не бъде проверен и го транспортиеа чрез нищо небодозиращата Българска логистична фирма !
38
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
На Борисов този път едва ли ще му се размине? И пералнята няма да му помогне.
37
2
 
18
 
! Отговори
Христо Христов преди 4 месеца
Корабът трябва да се конфискува!
36
0
 
31
 
! Отговори
Бай Иван с големия преди 4 месеца
Домусчиеви и майка им Маргарита изсмукаха кавото можаха от Балкан Ловеч навремето! Хак да им на алчните за дни ци!
35
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
А над Домусчиев и Борисов, които са собственици на кокаина , надвиснала ли е опасност!
34
7
 
17
 
! Отговори
Реалист преди 4 месеца
Украинецът е замесен, гарантирам!
33
2
 
22
 
! Отговори
БКФ преди 4 месеца
Български Кокаинов Флот
32
0
 
26
 
! Отговори
баба мара преди 4 месеца
финансов одит на братя домусчиеви
31
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Домуса е марионетка на ПееЦки а самият ПееЦки е острието на ДС.Изводите си правете сами!!!В Бг само назначените богаташи оцеляват. Другите като Цецо-мустака, Ветковци, Ганчевци и т.н. ГОРЯТ !!Това не е демокрация а скрита диктатура и Мафия!!
30
21
 
10
 
! Отговори
АНГЕЛ до 27 преди 4 месеца
Забранени вещества са откривани в почти всички големи фирми занимаващи се с логистика.Било то морска ,въздушна или наземна. Наркотици са откривани в Кораби на Maersk , MSC, Hapag-Lioyd. За DHL и FedEx да не говорим. Там никой неби си помислил да обвини собственика. И световната практика е достатъчно красноречива. Ако фирма на Киро е замесена то тя ще е първата. Обаче всички без да знаете обвинявата родната фирма и раздавате правосъдия без да сте поръчали едно копче от другия край на света!
29
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Е как?!?! Домуса е резервирал целият Намос в Миконос за Коледа и Нова Година а сега остана без бело?!?!
28
3
 
24
 
! Отговори
ХА-ХА преди 4 месеца
Домуса веднага да даде изявление!! Компанията не е негова. Той не знае нищо. Всичко политическа инсинуация. Конкурентите в бизнеса му подливат вода.. и т.н.
27
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ех, когато ще ги стигнем... Китайците, там го водят *** стадиона да се "забавляват".
26
4
 
22
 
! Отговори
До 22 преди 4 месеца
Това че братята не отговарят за товара, не означава, че нямат нищо общо
25
3
 
30
 
! Отговори
Чукча писател преди 4 месеца
Коледният "снеговалеж" се отлага. Половин тон, качествено коледно настроение, отиде подяволите в Ирландската жандармерия. Язък.

Спонсорирани публикации