Освободиха четирима от моряците на "Верила", другите двама са с обвинения

тава въпрос за Камен Петков на 35 г. и Никола Пенчев на 32 г.
25 дек 2023 09:00, Нели Христова
47
Освободиха четирима от моряците на "Верила", другите двама са с обвинения
Снимка: NOVA

Четирима от моряците от кораба "Верила" са били освободени. Задържаните бяха общо 6. Според изданието Irish Times на двама от българите са им повдигнати обвинения заради конфискувания кокаин на обща стойност над 20 милиона евро.

Става въпрос за Камен Петков на 35 г. и Никола Пенчев на 32 г. Ирландските власти са им повдигнали обвинения за две престъпления – притежание на кокаин, както и наличие на дрога с цел продажба, предаде Нова тв.


В неделя други четирима от задържаните моряци бяха освободени и върнати на кораба без повдигнати обвинения. Плавателният съд е преминал през шест стандартни инспекции, преди митничарите да открият големия товар от кокаин на борда му.

Друго ирландско издание - Irish Sun - цитира източници от разследването, според които е много вероятно да става въпрос за корупция в средите на пристанищните власти. Постоянното движение на кораба между Южна Америка и Канада е събудило интереса на митническите власти. Разследващите търсят и връзката с ирландски престъпни кланове на територията на Канада.

На Бъдни вечер от МВР заявиха, че трима от задържаните общо 6 български моряци са криминално проявени. Оттам уточниха, че регистрациите са им за кражби и унищожаване на имущество, но не са осъждани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Чувам Киро Про100-то, отишъл да се отчита на място.
26
1
 
5
 
! Отговори
Гадняр преди 4 месеца
Весела Коледа г-н Домусчиев :))))
25
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Толкова глупости и лъжи се изсипаха за този случай от българските измислени медии, че на мястото на някои хора от екипажа бих стигнал до съд за клевета. Вие сте позор
24
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Чудех се Киро какъв толкова голям бизнес има в Америка.Е сега разбрах.
23
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
А собственика на кораба ,Домусчиев , кога ще го арестувате?? Дребните риби ще ми ловят!?
22
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Събитията от последните дни обясняват защо в Перник има яхтклуб.
21
0
 
6
 
! Отговори
юнга преди 4 месеца
Но защо постоянно ни повтарят,че трима имали регистрация в полицейските архиви.Осъдени ли са?Не са.Че то,половин България имат регистрации.Повтарят ни го,за да си кажем:ето те са престъпни елементи,и са действали на своя глава.А кокаина може и да влезе на борда с продуктите.При зареждане на кораба с продукти.Тек има организация.Непосилна за двама души.Този кораб капитан има ли?Кой е той?Нито дума.
20
0
 
9
 
! Отговори
Гелосан преди 4 месеца
Дано не хванат другите кораби, че много багаж има и там. Не искаме коката да поскъпне.
19
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Доказани крадци, но не са осъдени. Това само в държава с маф.иотско управление на наследствени съдии-феодали може да се случи. Постк.омунистическа кло.ака без каквото и да е наличие на справедливост.
18
1
 
1
 
! Отговори
до 12 преди 4 месеца
До Анонимен::Приятели.Корабите имат само и единствено само ЕДИН капитан!!!Всички други навигатори са помощници на Капитана.Значи така :Капитан,старши офицер,втори офицер,и трети офицер ако го има.В много компании вече го премахнаха,и Капитана носи вахта 08-12 ч.на мостика.На кея дежурствата са други.А кой какво е правил и "приемал",ще установи следствието.
17
2
 
4
 
! Отговори
Урсула преди 4 месеца
За вас половин милион нелегални брадати, без Шенген
16
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Пропяли са, Киро Гела дали е в дубай вече
15
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
НИКАКЪВ ШЕНГЕН ПО МОРЕ
14
1
 
12
 
! Отговори
Ванко преди 4 месеца
Домусчиев не го мислете,той е приятел с Бил Клинтън.Братя Домусчиеви са на много високо ниво в трафика на кокаин в глобален мащаб.Тука става въпрос,че се помислиха за недосигаеми,и сега ще им покажат,че трябва да се съобразяват с когото трябва.Сега ще ги одрусат яко........и ще им вземат каналите,и най-вероятно ще се пробват да им вземат част от международния легален бизнес.
13
0
 
8
 
! Отговори
мммммм преди 4 месеца
това не го ли писахте и вчера бе днеса ?
12
0
 
7
 
! Отговори
Bo преди 4 месеца
Ако беше хваната пратка с изтекла годност или мигранти щеше наистина да е голям проблем . Явно по безопасно е да прекарваш кока в днешно време.
11
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Товарът се приема от третия капитан на кораба? И.той.нищо не е видял? Че това не е една торбичка, а половин тон! Тези журналисти много л, ъжат бе..
10
0
 
16
 
! Отговори
възмутен преди 4 месеца
На всеки моряк, плавал няколко години му е ясно, че неможе да се скрие половин тон кокаин само от двама моряци. Къде да скрият толкова много "стока". В магазията на бака, между въжетата - не става, малко е пространството. В плитовете в машинното, свързано е разглобка и после сглобка с електрожен. Ясно е, че са замесени повече хора. Тези двамката ще изпеят цалата далавера.
9
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
В нормалните страни досега имотите, офисите и другите кораби на братята Домуси щяха да бъдат щурмувани и обискирани от всички възможни служби, а "честните" бизнесмени щяха да бъдат арестувани.... Тук цари пълно мълчание, все едно нищо не е станало
8
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Домусчиев нищо не знае хаха двама човека ли са в схемата пак за милиони няма закони *** той има милиарди