Британка и синът й загинаха под лавина в Алпите

Те карали ски извън пистите
29 дек 2023 22:50, Стела Стоянова
8
Британка и синът й загинаха под лавина в Алпите
Снимка БГНЕС, архив

Британка и нейният 22-годишен син са загинали при лавина по време на ски почивка във френските Алпи.

54-годишната жена и синът ѝ са карали ски извън пистите в Сен Жерве близо до швейцарската граница, когато са били затрупани от лавина.

Загиналите са били част от група от петима души от едно и също семейство с водач, когото са познавали от години, съобщава Би Би Си, цитирана от bTV.

Местните медии твърдят, че те не са носели устройства, използвани за откриване на оцелели.

Лавината е започнала на височина около 2300 м и е преминала около 400 м, съобщават местните власти. Възможно е тя да е била предизвикана от друга група скиори на по-голяма височина, допълват те.

Двете жертви са намерени след около пет часа издирване от 20 планински спасители и два хеликоптера. Те са били намерени мъртви.

Съобщава се, че водачът, придружаващ семейството, е носел лавинен уред, но никой от семейството не е бил с такъв.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: скиалпи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Много ясно, ако е като Бг снегът, тежък, мокър, нетипичен, всичко в лед, оцеляване няма. Е много са се затоплили. Жалко за хората.
1
3
 
7
 
! Отговори
Баба Гица преди 3 месеца
Награда Дарвин посмърттно. Да имаш толкова пари за почивка в Швайца, а да нямаш нищо у главата да си вземеш тракер в джоба и да си кюташ по утъпканите писти. Поне са правили любимо нещо. Жалко за младежа. Толкова млад да се погуби. Ходих тази пролет в най- близкия ми ски курорт. Печеше и беше 20оС. Всичко се топеше, особено на хълмовете с южно изложение. Иначе имаше достатъчно зомбита и по лифтовете и по пистите и в кафенетата. И разнасяха тежка екипировка. Даже един ме халоса със ските си отвън