Сурвакар шокира Разлог - влачи умряла лисица на синджир на кукерски събор

Изяла му кокошките и той я препарирал за назидание
Обновена: 3 яну 2024 17:04 | 3 яну 2024 16:01, Петър Бойчев
156
Сурвакар шокира Разлог - влачи умряла лисица на синджир на кукерски събор
СНИМКА НОВА

Сурвакар шокира публиката на кукерския фестивал „Старчевата” в Разлог, като се появи с умряла лисица, която влачеше след себе си. Община го заклейми и уточни, че лисицата е била препарирана. Тя изяла кокошкикте на стопанина и той разярен я убил и препарирал. Влачил я за назидание на фестивала.

Гледката веднага предизвика стотици гневни реакции и публикации в социалните мрежи. „Като човек, който изключително много се възхищава на фестивала и на участниците във фестивала, съжалявам, че точно там трябваше да стана свидетел на подобна сцена. Независимо дали животното е препарирано или не – това е абсолютно недопустимо. Липсва всякакъв контрол. Не е нормално да ставаме свидетели на подобни сцени”.  Това заяви в ефира на „Здравей, България” директорът на приюта за безстопанствени кучета в Благоевград Ирена Везенкова.

Според нея независимо дали животното е препарирано, с каквато позиция излезе общината в Разлог, това е недопустимо. „Това е гавра и варварство. Пред погледите на деца. Кое му е нормалното, кое му е забавното?”, попита тя.

Екипът на NOVA говори в деня на фестивала с мъжа, влачил лисицата. Той обясни, че животното е влязло в курника му и избило кокошките му преди да го залови и убие.

Ден по-рано от общината обявиха официално: "В част от сценките на вчерашния карнавал "Старчевата" са използвани препарирани животни, но не и такива които са били живи, своевременно вързани и дърпани по улиците в Разлог. Във връзка със създалата се обстановка в социалните мрежи, Община Разлог е категорична, че не толерира подобно поведение, което нарушава хуманно отношение към животните!

Във връзка със ситуацията на площада, Община Разлог апелира към отговорно поведение към животните, както и същите да не бъдат използвани с публични цели и изяви на дадена личност.

Община Разлог изразява своята позиция, че хората в Разлог не са варвари, споменавайки фактът, че години наред, не само в Разлог, по време на кукерски карнавали препарирани животни са били използвани от участниците, като част от техните реквизити.

Съобразно правомощията си Община Разлог следи за хуманното отношение към всички видове животни, като в подобни ситуации санкционира и сигнализира по-висши органи и институции за неправомерните действие на всеки един човек".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
до 45 Влизала ми е лисица в двора- убива само една кокошка и си заминава.
29
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Анонимен 43. тя май ги тръшка на един път колкото свари.
28
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Иииииииииии начиииииии и какво ще кажете за организирания лов на лисици на благородници във Великобритания. И те са каквито ги описвате тука българите нали ? Значи и ния сме все от благородника нагоре.
27
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Значи влиза ми в курника, изяжда ми кокошките и няма да я убия? Айде бе. Друг е въпросът че ако взел мерки още след първата убита кокошка, тоест да ги държи залостени докато не убие лисицата, нямаше всичките сега да са му убити. Лисицата не е като невестулката- убива си една кокоша и си заминава, докато невестулката както го прави и вълкът де видят живо го удушават и си взимат само една жертва.
26
3
 
1
 
! Отговори
ГанYO Ушанкоф преди 5 месеца
37 Тояза 20 лева ше ги предаде и ше грласува за Бкпто или Рундьо
25
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
"Патриот" ВъZрожденец.
24
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
от 34 ...това палто...
23
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Колко струва това сако от норки ве? 8 бона, другарю Наризанов. 8 бона за тия кожички? Че това цяла лада бе. Ей, обихте се да го дерете тоя народ. Тя твота балдъза нали иска тристаен? Нещо да измислим? Ами понеже са умрели норки мога да сваля до 5 бона. Че те всичките норки са умрели ве! Из великия филм " Маргарит и Маргарита".
22
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Туй гражданята от нищо не разбирате бе.
21
2
 
7
 
! Отговори
Тангра преди 5 месеца
Е козите може да ги убиваме а лисиците не. Хайде до вчера беха с яки сега не
20
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Това, българина, вярно е нещо полудиво. Ще се научите, ще ви опитомим, само, как ще се научите
19
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Влачил я бил... е да я бута ли искате?!
18
0
 
2
 
! Отговори
Бай медьо дьо ганьоф преди 5 месеца
Това е препарирания татарски лисугер, когото кукловодите и днес разиграват за да плашат турското културно наследство в България.!.
17
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Анонимен20. Кокошките какво са и виновни на лисицата ?
16
9
 
10
 
! Отговори
И? Голяма работа преди 5 месеца
Голяма работа. Като деца колко котки и кучета сме тормозили на село. И какво? Нямаше зоополиция нито защитници на кучета. Вие не гледате родителите си, деца нямате, ама за лисиците скачате. Вижте нахранете някоя баба поне, има гладуващи хора още в България, вие мислите лисиците. Лицемери. Правите се на английската кралица. Ей, българи, огледайте се. И се осъзнайте по кой свят сте.
15
7
 
12
 
! Отговори
Ицо преди 5 месеца
Значи около врата на мутреса, мъртвата лисица е най-висша класа, но в тоя случай е варварство? Я пак? Човека дори не я е убил за суета, а за да защити прехраната си. Като сте такива ербапи, погнете баровците, преди да погнете сиромаха. Ама това по-турдно май а?
14
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Българинът си каза сутринта. Утепал я в курника, че му яла кокошките. Баси долняка чумав. Добре, че европейското взе все повече да укрепва в тая дупка
13
3
 
7
 
! Отговори
браво преди 5 месеца
Да го направи и с някой политик. Ще стане герой.
12
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Сурвакар ли кукерски събор ли препарирана ли непрепарирана ли синджира си иде козата я няма. Разберете какво е кукерски събор и защо и как се прави и какво сурвакане и елате пак да ни го кажете.
11
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Държавата и лично Академик Денков трябва да се захванат с построяването на приют за препарирани животни! За да не стават жертви на насилие и влачене от недобросъвестни хора!