Той предсказа края на СССР, а сега казва: НАТО губи в Украйна, Русия и Германия се сближават

Историкът Емануел Тод отново с прогноза
Обновена: 18 яну 2024 06:28 | 18 яну 2024 06:03, Петър Бойчев
420
Той предсказа края на СССР, а сега казва: НАТО губи в Украйна, Русия и Германия се сближават
Снимка БГНЕС

Историкът, предсказал разпада на СССР, прогнозира сближаване на Русия и Германия след поражение на НАТО в Украйна отново дава прогноза. Поражение на НАТО в Украйна ще сближи Русия и Германия, заяви френският историк Еманюел Тод в интервю за Journal du Dimanche.

"Опитите на Вашингтон да дистанцира Берлин от Москва - а американците са обсебени от тази стратегическа мисъл от 2004 г. - ще завършат с неуспех. Ако погледнете картата на Европа, две основни сили хващат окото ви и това са Германия и Русия“, посочва той.

Според него и Москва, и Берлин, вече не могат да бъдат в конфронтация, техните икономики са предназначени да се допълват взаимно и "Северните потоци“ ясно са показали това. "Рано или късно те ще започнат да си сътрудничат. Поражението на Съединените щати и Украйна ще проправи пътя за тяхното сближаване. Съединените щати няма да могат безкрайно да ограничават тази, образно казано, гравитационна сила, която привлича Германия и Русия една към друга“, казва Тод.

Еманюел Тод е антрополог, историк, есеист, прогнозист и автор на много книги. Някои от трудовете му, като "Икономическата илюзия" и "След империята", са станали основни в изучаването на социалните науки. През 1976 г. той предрича разпадането на Съветския съюз в книгата си "Окончателен провал“.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


420
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
349
0
 
6
 
! Отговори
Точно! преди 3 месеца
Докато не дойдоха накрая американците да разклатят всичко, в името на "желязната завеса" и "заплахата от комунизъм". Двете опорки, с които ЦРУ провежда "износ на демокрация" по целия свят!
348
4
 
3
 
! Отговори
budinov преди 3 месеца
До Анонимен А какво може да предложи *** освен ресурси,и то добити със западни технологии.Ако *** не се откаже от простотията че вски я заплашва,след 5 до 10 години от урал на изток до камчатка всичко ще бъде чайна таун.А ти си мечтай,мечтите са безплатни
347
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Единственият начин ЕС да процъфтява е да се сближи отново с Русия. Но за пореден път европейците си вирнаха носа и сега си патят. Сега големият въпрос: за какво й е на Русия да се сближава отново с такъв ненадежден и арогантен партньор? За какво й е такъв предател? Какво западащата Германия има, какво може да предложи на Русия? Цветни картинки - евро? Русия не воюва в момента за да се върне към изневерилата й Германия.
346
2
 
9
 
! Отговори
ВЕРНО Е!!! преди 3 месеца
Да,по всочко личи че Русия не води ефективни бойни действия с НАТО, защото все още не са забелязани на в зоната на бойните действия п*дали, лесбийки, меки китки ,*** генерали в токчета и цялата останала пасмина известна като ЛГБТ+++++. Между другото те може да се окажат и по ефикасни от украинската армия , защото както всички знем - няма по злобно същество от изоставен гей. Това обаче се задава много скоро,когато краварите в типичен за тях стил си тръгнат изоставяйки всички техни "приятели"
345
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
При положение че в момента има сто бази на колонизатора в Германия т е са окупирани е нормална да се сближат с РУсия.
344
12
 
5
 
! Отговори
US ARMY преди 3 месеца
Само дето се е пообъркал малко, щото нито НАТО, нито САЩ са в Украйна. Все едно да се каже, че Иран ще изгуби войната в Газа.
343
7
 
7
 
! Отговори
Човек преди 3 месеца
То и аз предсказах разпада още като бях в 1- ви клас, а дядо ми - още 1945 -та година като ги видял на фронта.
342
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тоя да не е френския Волгин?
341
9
 
11
 
! Отговори
куку преди 3 месеца
Човек като одъртее мозъка започва да изкуфява .
340
7
 
8
 
! Отговори
Фибуначи преди 3 месеца
Ватенки сър...
339
23
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
НАТО не води война в Украйна. Когато НАТО и Русия започнат война ще разберете. На руснаците може и да им се струва че воюват с цяло НАТО, но представа си нямат какво ще се случи ако наистина беше така.
338
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Хаха. тези статии в червения сайт са мехлем за русофила :)
337
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Абсолютно вярно...кой построи пътната инфраструктура за руските находища в Урал, която днес стига чак до Франция ?? Германия. Срещу гаранции, Германия да ползва за десетилетия напред суровини на префернциални цени. Докато не дойдоха накрая американците да разклатят всичко, в името на "желязната завеса" и "заплахата от комунизъм". Двете опорки, с които ЦРУ провежда "износ на демокрация" по целия свят!
336
9
 
17
 
! Отговори
пидеразчик-ру. трол преди 3 месеца
НАТО ако беше в Украйна да губи... все едно слушам Кремъл .. Руските войски губели от НАТО в Украйна.. По престижно е да губиш от НАТО от колкото от 28 пъти по-малка армия от руската .. е нали трябва да се оправдаваме пред крепостните..ха.ха
335
5
 
8
 
! Отговори
френски преди 3 месеца
историк "предсказал" Вие сериозно ли?*** смешниците
334
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Това е една пропаганда.
333
2
 
19
 
! Отговори
Точно! преди 3 месеца
Ресурса на Русия плюс технологиите на Германия равно на европейска власт.
332
6
 
6
 
! Отговори
Куку преди 3 месеца
Това е нищо,Нострадамус е предрекъл,че Укра ка след три години ще превземе Москва, но не за дълго! Ванга е предрекла,че Зелевски ще се омъжи за Ким и ще роди!
331
2
 
9
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 3 месеца
Германия и Русия винаги са си били дружки. Кой удари едно рамо на Сталин след като СССР влезе в Полша през 39та? Хитлер ли беше, Гитлер ли, само те си знаят.
330
10
 
9
 
! Отговори
Куку преди 3 месеца
Това е нищо,Нострадамус е предрекъл,че Рашка след три години ще превземе Авдеевка но не за дълго!Ванга е предрекла,че Путин ще се омъжи за Ким и ще роди!