Той предсказа края на СССР, а сега казва: НАТО губи в Украйна, Русия и Германия се сближават

Историкът Емануел Тод отново с прогноза
Обновена: 18 яну 2024 06:28 | 18 яну 2024 06:03, Петър Бойчев
420
Той предсказа края на СССР, а сега казва: НАТО губи в Украйна, Русия и Германия се сближават
Снимка БГНЕС

Историкът, предсказал разпада на СССР, прогнозира сближаване на Русия и Германия след поражение на НАТО в Украйна отново дава прогноза. Поражение на НАТО в Украйна ще сближи Русия и Германия, заяви френският историк Еманюел Тод в интервю за Journal du Dimanche.

"Опитите на Вашингтон да дистанцира Берлин от Москва - а американците са обсебени от тази стратегическа мисъл от 2004 г. - ще завършат с неуспех. Ако погледнете картата на Европа, две основни сили хващат окото ви и това са Германия и Русия“, посочва той.

Според него и Москва, и Берлин, вече не могат да бъдат в конфронтация, техните икономики са предназначени да се допълват взаимно и "Северните потоци“ ясно са показали това. "Рано или късно те ще започнат да си сътрудничат. Поражението на Съединените щати и Украйна ще проправи пътя за тяхното сближаване. Съединените щати няма да могат безкрайно да ограничават тази, образно казано, гравитационна сила, която привлича Германия и Русия една към друга“, казва Тод.

Еманюел Тод е антрополог, историк, есеист, прогнозист и автор на много книги. Някои от трудовете му, като "Икономическата илюзия" и "След империята", са станали основни в изучаването на социалните науки. През 1976 г. той предрича разпадането на Съветския съюз в книгата си "Окончателен провал“.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


420
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
268
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Евала, умен човек. НАТО беше унижено и ще се разпадне след края на тая война.
267
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ръст на фалитите в Германия: Банкрутира един от най-големите производители на алкохолни напитки в Европа.
266
17
 
8
 
! Отговори
карачанаков преди 4 месеца
Еманюел Тод е антрополог, историк, есеист, прогнозист и....ПУТИнист
265
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До АнонименЗабравяш, че украинците СА РУСНАЦИ по произход, но чужда върхушка и олигарси е заграбила властта в Киев и ги убива и от двете страни, като цивилни и като пушечно месо! Мислиш ли, че на украинците им харесва да умират в подобна братоубийствена война, която НЕ Е ТЯХНА?
264
17
 
8
 
! Отговори
Инж+ преди 4 месеца
Айде стига с тоя Вашингтон. РФ затъна в Украйна по собствено решение. Планът "Голгота".
263
9
 
11
 
! Отговори
Закривай окрайна! преди 4 месеца
Вън наглите окраинци!
262
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Централно и източноевропейските страни, не влязохме в ЕС, за да получим реанимация на нацизма и неонацизъм, насилие, бивши нацисти или техните наследници да ни управляват, да създават и войни, които копират Хитлеровите нападения и да убиват славяни! Или си оправете политиката или ще реагираме срещу това! И никакви паметници няма да събаряте, да възстановите паметника на съветската армия и антифашизма!
261
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
ако по някаква преи4ина Сащ излязат от уравнението примермо турбо изолационизъм + икономи4ески срив . То единственото сигурно нещо е 4е Германия става ядрена сила и нещо от сорта на мека версия втория райх 2.0 при кайзерите а тогава гравитацията може и да размаже там едно блато с мания за вели4ие . впро4ем Гремано Френски съюз е доста по вероятен Франките на Карл Шарл са германи в крайна сметка било е една държава
260
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
не публикувайте токива новини американофенчитата ще получат инфаркт
259
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Олгинските *** съвсем свалиха нивото На пияна глава ли измислят тези етини фейкове ,или толкова си могат
258
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
А един съюз Германия Украйна при това и двете с ядерни оръжия ))) как ви се вижда в олгиново ... въобще ако на гермамците им прищака сами ще размажат блатен мамашистан Пеавили са го преди могат и отново
257
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
с русия няма как да се сближава кой то и да е по дефиниция там помятието (съюзник )не съществува там са само роби и център
256
13
 
5
 
! Отговори
файнд преди 4 месеца
Тази гравитационна сила така силно привлече Хитлер, че руснаците още не могат да се опомнят.
255
11
 
2
 
! Отговори
Кори преди 4 месеца
През ПСВ Русия има армия от 6 млн! Най-голямата в историята на войните изобщо. Германия иска да се разправи с Русия, но ако преди това не прегази бързо Франция, руснаците ще имат времето ,буфера и съюза на една голяма държава. Русия трябва да се удари бързо, за целта Франция трябва да се удари още по бързо. През ВСВ Москва сондира всевъзможни съюзи. Изобщо не е сигурно дали няма да влезе във военен съюз с Париж. И се връщаме в ситуацията от ПСВ. Удряш Франция, следва Русия.
254
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен 252 - предобряш! Познавам хора които правят успешен бизнес и без американски или германски собственици. В случая, ти определено защитаваш някаква пропагандна хипотеза, което те прави - нека кажем - не особено безпристрастен. Може би едни руски инвеститори ще те поразмекнат? Да поговорим за "инвестиционния климат" на Задунайская? Там където няма по права линия от тая на Партията!
253
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 283 Е щом ги е прегазила Германия къв съюзник могат да са щото те ги прегазиха за месец,е дали са имали потененциял да някакъв фактор в евентуален съюз или и на теб звездите ти говорят
252
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 279 Е карайно време е да научим някоя украинска кофа и разберете веднъж за винаги ,че тук не ви е Уркопия и сте в чужда страна като не ти харесва изчезваш и не се обясняваш
251
5
 
5
 
! Отговори
Кори преди 4 месеца
Грешиш французино, не Германия и Русия , а Русия и Франция са потенциални (били и реални) съюзници. Опасенията на Германия са именно от такъв съюз. И през ПСВ, и през ВСВ Германия много набързо прегази Франция, точно затова, за да не им позвили да влязат като съюзници във войната.
250
3
 
10
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 4 месеца
То това аз го казвам поне от 1 г., но както и да е... Вие искате да го чуете от западен авторитет. ОК, по-добре така, отколкото се правите на луди като ЗеУенски, който призовава украинците "да вземат нещата в свои ръце". Казано по друг начин, пари нема - действайте!
249
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 275:Баба и американците нали са им приятели им гръмнаха тръбата преди зимата по приятелски,щото тая зима не се знаеше ,ква ще бъде и дали германците няма да клекнат пък на Шолц се му пари под краката с тия протести.Е те не са само в Германия вече