20 млн. украинци емигрират, ако Москва спечели войната

Само за две години 6 млн. души вече са го сторили
Обновена: 21 фев 2024 06:47 | 21 фев 2024 06:45, Петър Бойчев
383
20 млн. украинци емигрират, ако Москва спечели войната
Снимка БГНЕС

Около 20 милиона украинци ще емигрират от страната, в случай че Русия спечели войната, прогнозира експертът по проблемите с миграцията Анди Семотюк в статия за американското списание Forbes.

Авторът припомня, че тази седмица се навършват две години от нахлуването на Русия в Украйна. От 24 февруари 2022 година насам повече от шест милиона украинци са напуснали родината си, като повече от 270 хиляди от тях са се преместили легално в САЩ.

"Повечето международни експерти са съгласни, че дори от гледна точка на имиграцията руската инвазия е хуманитарен кошмар. Но въз основа на това, което се случва във Вашингтон, тази миграция е само прелюдия към това, което предстои“, предупреждава Семотюк.

"Развитието на събитията в Европа е твърде предвидимо. След като Путин завладее Украйна, той ще атакува балтийските държави – уж за да защити руските малцинства там, а след това и Полша. Наистина, той го каза. Светът ще бъде въвлечен във война. Независимо дали ви харесва или не, но дори ако Тръмп отново стане президент, американските войници ще бъдат призовани да се бият на европейска земя. Може да се предвиди, че загубите - финансови, икономически, тези от кръв и пот, ще бъдат огромни“, уверен е авторът.

Според него, като се има предвид, че шест милиона души вече са избягали от Украйна, а осем милиона са били вътрешно разселени от началото на инвазията, повече от 20 милиона украинци ще избягат на Запад, ако в крайна сметка конфликтът бъде спечелен от Русия.

"Въз основа на оценките на разходите за бежанците, напускащи Украйна към Европа в случай на победа на Русия, и като се приеме, че ще има повече от 20 милиона мигранти, цената може да надхвърли един трилион долара годишно. Дори ако само три или четири милиона напуснат, тежестта ще да бъде много значителна... Накратко, нова дългосрочна студена война с Русия, в която САЩ ще бъдат въвлечени, може да струва около четири трилиона долара или дори повече – и то за период от 10 години“, прогнозира Семотюк.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


383
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
238
6
 
4
 
! Отговори
Сатир преди 3 месеца
"Развитието на събитията в Европа е твърде предвидимо. След като Путин завладее Украйна, той ще атакува балтийските държави уж за да защити руските малцинства там, а след това и Полша. Наистина, той го каза. Още един пророк за който Иисус е казал - не вярвайте на тоя.
237
4
 
3
 
! Отговори
Според ООН преди 3 месеца
Соред ООН до момента Украйна са напуснали 33,1 милиона души. А според преброяванията към 2020-та населението е 43,7 милиона....Като се сложат и хората в Крим и Донецк и Луганск, истината е, че в момента под "контрола" на Киев има около 7-8 милиона
236
2
 
9
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 месеца
"Съотношение 7 убити руснаци на 1 украинец". Верваш ли си, верваш ли? Украйна мобилизира 1 милион, на фронта са 300 хил., другите никой не ги знае къде са(по укроинформация). Русия е мобилизирала 300 хиляди и засега няма намерения за повече,явно няма нужда. Украинци има убити поне 200хил. значи според теб убитите руснаци са 1.4 млн. - колкото е цялата им армия.
235
6
 
10
 
! Отговори
Наблюдател преди 3 месеца
То май точно това е планът на кукловодите зад тази война! Да ни натресат 20 милиона "новодомци", на които да им плащаме сметките и да сринат икономически новите им завоевания! В момента има около 80.000 заможни /млади и нахални/ украйнци само във Франкфурт, които с дебелите си пачки разбиха имотния пазар и вдигнаха цените на наемите до небесата! Защо не си стоят у дома да си защитават страната, а се крият на хубави места из Западна Европа?
234
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 237 Мухахаха, при съотношение 7 убити руснаци за 1 украинц, войната ще продължи до последния руснак чието име е известно Владимир Владимирович Путин.
233
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Путин щели да го почерпят със санкции по случай 2 години руска агресия.
232
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Не е така, ще се бият до последния украинец мухахахахахах
231
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
И паралелно с това укрите се опъват и не сядат да преговарят с руснаците. Защо? Занимават цял свят с две джуджета, които са преяли с власт и пари. Едно не мога да разбера, защо международната общност не ги натисне тези двама наркозависими имбе цила и да ги завлече на масата за преговори? Честно досадни са да се опитват да въвличат други страни в регионалното си конфликтче! И режима в киев, и този в москва са престъпни! Никаква разлика между двете джуджета!
230
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Никой не емигрира в Русия. Даже българските русофили не искат.
229
9
 
2
 
! Отговори
Германец преди 3 месеца
Я някоя задунайска чебурашка да им обясни на тези 20 милиона как нищо не разбират и колко всъщност би им било хубаво да живеят в руZZкий мир.
228
5
 
18
 
! Отговори
разсъждаващ преди 3 месеца
270хил. украинци са се преместили легално в САЩ- много бе! Колко украинци се преместиха легално в Русия?! Пълни глупости и дезинформация е това! След като руснаците бяха готови да подпишат инстанбулските споразумения, а след интервюто на Путин с Тъкър Карлсън, се появи и информация, че Путин предложил спиране на огъня и замразяване на конфликта, само и само да се спрат кръвопролитията, как си мислите да ни накарате да повярваме, че след като превземе Украйна, Русия ще нападне Полша и Прибалтика
227
5
 
13
 
! Отговори
Европексата мечта преди 3 месеца
Укрите ще станат следващите роми на Европа - ще останат без държава и ще се шляят по света без работа и без цел.
226
2
 
7
 
! Отговори
мислител преди 3 месеца
Този автор е прекалил: ако Тръмп стане президент... ..идва края на света!
225
8
 
7
 
! Отговори
:) преди 3 месеца
В Русия не имигрира в Русия а емигрира от Русия. В Русия се нарича не Имиграция а Депортация. Това им се случва на Украйнците не успели да избягат от войната навреме. В Сибир не отказват евтина работна ръка. Разселват ги, а на семействата на военните ги пък заселват около фронта. Така се узурпира Украйна.
224
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Смятам 50% Ти смяташ ама сметките ти са грешни. С голяма пропаганда и лъжи само 2.8 милиона украинци са се излъгали и заминали в Русия, а сега 90% от тях горко съжаляват.
223
5
 
23
 
! Отговори
reni преди 3 месеца
Да си ги вземат в Америка . Щом Байдън пуска безпроблем южноамериканци , да си прибере и украинците .....Само , че нямат сухопътна граница Това е проблема . .....И затова Европа трябва да ги приюти и храни . А американците само ще се кискат в шепите си и ще се радват , че са успели да надиграят европейците. ТАКА Е КАТО СМЕ ДУ.....ДАВЦИ.
222
5
 
15
 
! Отговори
Смятам 50% преди 3 месеца
Другите 50% вече са емигрирали в Русия. Даже и от първите 50, половината вече са из европата, така че ги броим невъзвращенци, а не емигранти.
221
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Пък ги и преброихте, бе математици! Ще видим дали ще има къде, че като гледам Европата на какво диридже е.
220
26
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Бившият външен министър на Велекобритания Хейг предложи на Г7 да започнат поетапна конфискация на руските активи на Запад, като за всеки месец продължаване на руската агреси да бъдат предавани по 30 милиарда долара на Украйна. Такъв прецедент съществува в миналото, когато всички активи на Ирак на Запад бяха предадени на Кувейт за компенсиране на иракските золуми върху Кувейт, когато бяха унищожени стотици кувейтски петролни кладенци от агресора Ирак.
219
8
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ако бяха увесили Пан Зеленски да се суши на слънце, както и аверите му от Квартал 95, ако бяха ликвидирали физически бандеровците, отдавна да беше приключило. Украйна не е и никога не е била Бандерия. Насила я тласнаха в таз посока, като им промениха историята и им промиха мозъците.

Спонсорирани публикации