20 млн. украинци емигрират, ако Москва спечели войната

Само за две години 6 млн. души вече са го сторили
Обновена: 21 фев 2024 06:47 | 21 фев 2024 06:45, Петър Бойчев
383
20 млн. украинци емигрират, ако Москва спечели войната
Снимка БГНЕС

Около 20 милиона украинци ще емигрират от страната, в случай че Русия спечели войната, прогнозира експертът по проблемите с миграцията Анди Семотюк в статия за американското списание Forbes.

Авторът припомня, че тази седмица се навършват две години от нахлуването на Русия в Украйна. От 24 февруари 2022 година насам повече от шест милиона украинци са напуснали родината си, като повече от 270 хиляди от тях са се преместили легално в САЩ.

"Повечето международни експерти са съгласни, че дори от гледна точка на имиграцията руската инвазия е хуманитарен кошмар. Но въз основа на това, което се случва във Вашингтон, тази миграция е само прелюдия към това, което предстои“, предупреждава Семотюк.

"Развитието на събитията в Европа е твърде предвидимо. След като Путин завладее Украйна, той ще атакува балтийските държави – уж за да защити руските малцинства там, а след това и Полша. Наистина, той го каза. Светът ще бъде въвлечен във война. Независимо дали ви харесва или не, но дори ако Тръмп отново стане президент, американските войници ще бъдат призовани да се бият на европейска земя. Може да се предвиди, че загубите - финансови, икономически, тези от кръв и пот, ще бъдат огромни“, уверен е авторът.

Според него, като се има предвид, че шест милиона души вече са избягали от Украйна, а осем милиона са били вътрешно разселени от началото на инвазията, повече от 20 милиона украинци ще избягат на Запад, ако в крайна сметка конфликтът бъде спечелен от Русия.

"Въз основа на оценките на разходите за бежанците, напускащи Украйна към Европа в случай на победа на Русия, и като се приеме, че ще има повече от 20 милиона мигранти, цената може да надхвърли един трилион долара годишно. Дори ако само три или четири милиона напуснат, тежестта ще да бъде много значителна... Накратко, нова дългосрочна студена война с Русия, в която САЩ ще бъдат въвлечени, може да струва около четири трилиона долара или дори повече – и то за период от 10 години“, прогнозира Семотюк.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


383
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
259
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Укро-Бандера се активирал да дава минуси! Ех дорогие, вас ждьот в Германии .... нужно работает дорогие ! Ха хахаха
258
13
 
3
 
! Отговори
от ЮАР преди 2 месеца
До До ЮАР - Русия си има граници, международно признати и няма никакво право да излиза извън тях. Що се отнася до НАТО, то се разширява по мярата на страните, които се присъединяват към организацията. НАТО не е държава и разширението на НАТО не е по никакъв начин свързано с експанзия на една държава. Отговорът е ДА, НАТО може да се разширява колкото си иска, но никоя държава не може да се разширява.
257
3
 
8
 
! Отговори
до 263 Анонимен преди 2 месеца
Като гледам, робите сме ние - храним ги, поим ги, подслон им даваме. Те, за сметка на това, не работят, а се шлаяят. Стават и все по взискателни и нахални. Не ми приличат много на роби.
256
2
 
4
 
! Отговори
Деди преди 2 месеца
Много започна да "разбира" и от война този пишман-експерт по емиграцията! Защо не се задоволи само с оценка на миграцията? "Демократичният "Forbes му е изпил акъла, за да пише такива глупости - видите ли Тръмп ще прати американски войници да се бият на европейска зеля!? На тези "опорки" нама кой да повярва! Не помни ли пкакво казват рашките - ако има война, този път ще е на американска земя! Иначе, добре оценява миграцията - кравари и евро-зелки да празтварят кесиите за "гладните" укри.
255
9
 
2
 
! Отговори
от ЮАР преди 2 месеца
Статията е доста аргументирана. Дори може повече да емигрират. Ако си представим България да е отново окупирана от Русия, това значи поне 3 милиона да емигрират или избягат - никой не ще да живее под една мракобесна система, а повечето хора са живяли при соца и са яли тая попара. Ще останат пенсионери, за които е трудно да се местят, плюс едно малцинство от заблудени хора, но поне половината население ще се изнесе.
254
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
На Еврогейропа им требе работна ръка и нови осеменители и "фурни" щото бежанците не чифтосват с обратни
253
3
 
9
 
! Отговори
До ЮАР преди 2 месеца
Добре де, излиза, че НАТО може да се разраства колкото си иска, но Русия не може, така ли? Логика?
252
1
 
0
 
! Отговори
пльоснал Трайдънт преди 2 месеца
Що не смеете да напишете?
251
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
а украинки към Дупница ще идват ли ??? питам за един приятел че е женен и не смее да попита лично ...
250
5
 
11
 
! Отговори
до ЮАР преди 2 месеца
И кога е бил победен СССР бе, ЮАР?! Купиха си един невежа, наивник и продажник - Горбачов, после пияницата Елцин почти съсиша Русия, но с Путин всички се съобразяват, защо ли?! Западът е свършил - Западна Европа скоро ще е Ислямски Халифат! Германия е в рецесия, а ЕС се крепи само на нея!
249
11
 
4
 
! Отговори
от ЮАР преди 2 месеца
До Анонимен-252- Путин ще атакува Прибалтите и Полша, стига да има възможност. Лавров, през Януари 2022, още преди агресията в Украина, се опита открито да рекетира Европа, като попита, какво търсели в НАТО България, Румъния и Прибалтите и че трябвало било всичко да се върне както е било 1997, сиреч, НАТО ги било заплашвало. Ама тая работа с цяла Източна Европа да бъде заложник на Русия и буферна зона, ще трябва да забравят. Европа НИКОГА няма да има отношения с Русия след агресията в Украина.
248
9
 
6
 
! Отговори
от ЮАР преди 2 месеца
До Анонимен-253- Не е вярно, че ядрена сила не може да бъде победена. СССР беша ядрена сила и се разпадна. Грешка на Запада беше, че взеха да помагат тогава на Русия, включително с храни. Е, сега ще стане същото, само че, Западът ще ги остави да клекнат съвсем и ще помага само при предварителни условия.
247
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Да емигрират отсега значи, защото няма как ядрена сила да бъде победена! Това и децата го знаят! И не става въпрос за Русия, а дори и за Иран или Северна Корея! Ако не беше така, САЩ отдавна да си ги нападнали! Ама май много не им стиска, защо ли?!
246
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Стига сте писали глупости само да шашкате народа. Нищо друго няма да атакува Путин освен Украйна. Европа сама ще си развие пак добри отношения с Русия понеже има файда от това. На един континент сме, нормално. Не сме в Канада, че да ни е друг интереса. Стига глупости. Всичко е интереси.
245
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Наблюдател_те бягат от война, а ти защо не си в родината си, тук война няма..
244
1
 
2
 
! Отговори
българина преди 2 месеца
по скоро ще се върнат, евреин на власт става така
243
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
на тяхно място да изпратим нашите путинофили
242
11
 
4
 
! Отговори
Реалист преди 2 месеца
А бе, Масква може и да спечели, но на каква цена? Стотици хиляди убити рушля ци, огромни разходи, пълна изолация от целия цивилизован свят за десетилетия напред и намразени завинаги от украинския народ. И за какво им е на Кремъл тази територия, която ще бъде тлеещ огън, обезлюдена и разрушена и превърната в същата клоака като останалата част на просията. Хахал да им е с тези средновековни разбирания.
241
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 246. Глу.пости, точно обратното. А ти откъде ги имаш тези цифри, от Конашенков ли, дето 5 пъти унищожаваше цялата украинска армия?
240
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Съотношението на загубите е от 1 към 3 до 1 към 5 в руска полза... Загинали украинци около 350 хиляди, руснаци гонят 100.. заедно с ранените от Украинска страна над милион... От руска 300 хиляди...

Спонсорирани публикации