Мариус Донкин ще е част от Международния фестивал "Към звездите"

Ужасно е времето, в което живеем, каза актьорът
23 фев 2024 14:42, Анисия Иванова
0
Мариус Донкин ще е част от Международния фестивал "Към звездите"
Снимка: Bulgaria ON AIR

Актьорът Мариус Донкин е част от международно събитие, което ще се състои за 12-и път в България - Международният фестивал на монодрамата "Към звездите".

"Ужасно е времето, в което живеем в момента, но дано тези кризи се отразят смислено. Кризата е изпитание, която обогатява човека, важното е как ще преминем през нея и как ще успеем да вземем плюсовете за себе си. В този смисъл са и доста голяма част от представленията, които са в този международен фестивал. На 26 и 27 най-вече са двете, които говорят в тази посока. На 26 февруари е представлението "На Косово", с един много приятен човек, който третира проблемите на войната, което като че ли нас най-много ни интересува", каза Донкин в студиото на "България сутрин".

Той разкри, че вторият ден е за Йордания: "Там е засегнато това как човек изгубва своята идентичност - изключителен проблем е това. Засяга се и идентичността на целия народ, който ще остане".

Световноизвестният режисьор Тиери Аркур и бродуейският актьор Джийн Жилет също идват у нас за международния театрален фестивал. На 29 февруари зрителите ще могат да се насладят на произведение от 1941 г. - "Квартет за края на времето".

"Любовта към изкуството и старото кино трябва да бъдат истината. Истината, която всеки дава в работата си, има резултат. Но киното сега е много по-различно отпреди и като темпо, и като актьорска работа, и като звуци. И киното, и театърът ни преминаха през сериозен стрес, дори дълго време", допълни Донкин в ефира на Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Спонсорирани публикации