Орбан: Тръмп няма да даде и цент на Украйна, ако бъде избран

Така войната ще приключи, каза унгарският премиер
11 мар 2024 16:30, Елка Василева
280
Орбан: Тръмп няма да даде и цент на Украйна, ако бъде избран
Снимка: архив, БГНЕС

Доналд Тръмп няма да даде никакви пари за подпомагане на Украйна в борбата с Русия, ако отново спечели президентския пост и това ще ускори края на войната, заяви след среща с бившия президент на САЩ унгарският премиер Виктор Орбан, цитиран от Ройтерс.

Орбан, който подкрепя връщането на дългогодишния си съюзник за втори мандат в Белия дом, се срещна с Тръмп във Флорида в петък.

Още по темата
"Той няма да даде нито цент за войната между Украйна и Русия и затова войната ще приключи", каза Орбан по държавната телевизия късно снощи. "Защото е очевидно, че Украйна не може да се справи сама", допълни той.

"Ако американците не дадат пари и оръжия, а също и европейците, тогава тази война ще приключи. А ако американците не дадат пари, европейците няма да могат да финансират тази война сами, и тогава войната ще приключи."

Унгарският премиер добави, че Тръмп има "доста детайлни планове“ как да сложи край на руско-украинската война, но не съобщи подробности, информира Би Би Си. Тръмп не е коментирал публично телевизионното интервю на Орбан.

Би Би Си обръща специално внимание на факта, че по време на визитата си в САЩ Орбан не се срещна със сегашния президент Джо Байдън.

Орбан отказва да изпрати оръжия на Киев и поддържа близки икономически връзки с Москва, откакто руските сили нахлуха в Украйна през 2022 г., припомня Ройтерс. За последен път той се срещна с руския президент Владимир Путин през октомври в Китай въпреки усилията на Европейския съюз да изолира Москва.

Орбан заяви, че е "друг въпрос" как ще приключи войната с мирни преговори след примирието, и как ще се създаде стабилна и безопасна Европа. Първо обаче трябва да се постигне мир и "той (Тръмп) разполага със средствата за това."

Европейските лидери отдавна са притеснени, че връщане на Тръмп в Белия дом ще означава отслабване на подкрепата на САЩ както за Украйна, така и за трансатлантическия военен алианс НАТО, посочва Ройтерс.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


280
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
168
6
 
10
 
! Отговори
До Малко за политика преди 2 месеца
тавариш, то ръст имаше и сесесер където ударно презипълняваха петилетки, пък 90те години русняците изпукаха от беднотия. Пак ще разберете по трудния начин че от *** боя не става. Фалшивия ръст на БВП е за сметка на военното производство, обаче то не носи печалба в момента как може и сам да се сетиш. Всичко се пише на сметката на пpостия крепостник, ще му съдерат кожата от гърба. Вече се говори за увеличение на данъци, макар и уж само на богатите, обаче къде се е чуло богати да плащат данъци?
167
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Орбан така говори все едно той дава или спира тези пари
166
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Укрите са пръснати по целият свят,интересно ми е след края на тая дивотия,дали ще търсят мъст,дали ще намерят наркоса джудже,и най малкото да го скоооопят?
165
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Само че не зависи от Тръмп. Дори стане президент на САЩ пак няма да зависи от него. Иначе политически изказването звучи. Тръмп= мир, Байдън= на война. Кой не иска мир !?
164
4
 
14
 
! Отговори
Пфф преди 2 месеца
По тази логика, ако Полша нападне Унгария и Америка откаже да даде и 1 цент на Унгария, войната ще приключи и Полша ще завземе цяла Унгария. Това е чисто хипотетично, просто пример какво ще се случи ако една по-голяма държава нападне по-малка и малката няма помощ от други държави и откажат да и помагат. Представете си сега как Турция напада България и така.
163
9
 
10
 
! Отговори
емо преди 2 месеца
приветствам тази обективна статия на днес - действително, ако америка, която стои в основата и на тази война и на всички воини по света, не подпомага украйна, войната отдавна щеше да приключи и нямаше да загинат безсмислено толкова много хора, предимно украински войници.
162
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Прокси държавата Украйна приключва със своето съществуване,лошото е само,че стотици хиляди станаха курбан за нечий интереси проводник на които беше хунтата в Киев!Оцелелите след тая месомелачка не трябва да забравят виновниците за това,стълбове има за всички!
161
12
 
12
 
! Отговори
Дърти Курти преди 2 месеца
30% от българите били готови да се бият срещу Русия,според натовско проучване! Ами да заминават за Украйна,какво чакат? Няма да ревем за тях,ако случайно се върнат в България с краката напред
160
7
 
14
 
! Отговори
До Говедовъд преди 2 месеца
Що само за европейските? Ами нашите Денко,Киро и Тагаренко дали ще им се размине? Точно те убиха доста руски момчета,Путин дали ще ги остави да си харчат кървавите пари? Ще им фръкнат зелките,по един или друг начин ще бъдат наказани!
159
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Haлoжитeлнo e, paзбиpa ce! Henpekъcнaтoтo nooщpявaнe и зagoвoлявaнe aмбициитe нa мaprинaлнитe kвaзиnoлckи cenapaтиcти gokapaxa cвeтa go TCB...
158
8
 
14
 
! Отговори
Говедовъд преди 2 месеца
За европейските "лидери" става страшно,ще им търсят сметка и за похарчените милиарди и за убитите с европейски оръжия руснаци!
157
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Зеленски ще плаща за хилядите загинали украинци и забезумието.
156
7
 
13
 
! Отговори
БАНко преди 2 месеца
ТОВА Е НАДЕЖДАТА НА СВЕТА ЗА МИР !!!
155
6
 
12
 
! Отговори
Малко за политика преди 2 месеца
До Анонимен 156: Г'лупости са това. За 2023 година Русия има ръст на БВП от 3.5% -повече от почти всички страни от ЕС, включително и от тия,които се надяваха със санкции да сринат рускат икономика.
154
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Западът отряза Русия от стоки. Русия отряза западът от ресурси. Стоки могат да се произведат. А ресурстите не могат. Могат само да се купят от там от където има, и ресурсите в света са силно ограничени.
153
22
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Русия е рухнала икономически, всеки момент ще се разпадне.
152
5
 
10
 
! Отговори
А втората част? преди 2 месеца
Следващото изречение беше: "Тръмп не иска САЩ да се грижи и да харчи за безопоасността на Европа, а без САЩ европейците ги е страх от Русия"
151
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Нищо ново под слънцето, те и сега при Байдън не дават нито цент. Блинкин се похвали че военната им промишеност има поръчки за над 300млрд $. Ако продължат да дават ще са на загуба, а целта беше да забогатеят, не да помагат на някаква си Украйна.Байдън много удобно се скри зад републиканците, те му спасиха кожата да не го линчуват хората ако прати още оръжия за Украйна.
150
2
 
12
 
! Отговори
Ром'с преди 2 месеца
Интересно,а на ПП и ДБ ще.има ли парични средства))?
149
14
 
7
 
! Отговори
Кравар Тихоокеанчик преди 2 месеца
Въпроса е дали путинландия ще издържи до идването на Тръмпев на власт. Друзята тук подскачат от радост обаче денгите на блатните територии вече са болшой проблем. 92% от планирания годишен бюджетен дефицит е изпълнен до края на февруари. Загубиха премиум ЕС пазара на горива, много западни фирми бяха закрити, много стоки поскъпнаха заради санкциите, обаче въпреки това изведнъж русия процъфтя. Да-да,ама не, такива филми няма друзя, сметката ще трябва да се плати скоро и холопите ще бъдат изклатени

Спонсорирани публикации