Орбан: Тръмп няма да даде и цент на Украйна, ако бъде избран

Така войната ще приключи, каза унгарският премиер
11 мар 2024 16:30, Елка Василева
280
Орбан: Тръмп няма да даде и цент на Украйна, ако бъде избран
Снимка: архив, БГНЕС

Доналд Тръмп няма да даде никакви пари за подпомагане на Украйна в борбата с Русия, ако отново спечели президентския пост и това ще ускори края на войната, заяви след среща с бившия президент на САЩ унгарският премиер Виктор Орбан, цитиран от Ройтерс.

Орбан, който подкрепя връщането на дългогодишния си съюзник за втори мандат в Белия дом, се срещна с Тръмп във Флорида в петък.

Още по темата
"Той няма да даде нито цент за войната между Украйна и Русия и затова войната ще приключи", каза Орбан по държавната телевизия късно снощи. "Защото е очевидно, че Украйна не може да се справи сама", допълни той.

"Ако американците не дадат пари и оръжия, а също и европейците, тогава тази война ще приключи. А ако американците не дадат пари, европейците няма да могат да финансират тази война сами, и тогава войната ще приключи."

Унгарският премиер добави, че Тръмп има "доста детайлни планове“ как да сложи край на руско-украинската война, но не съобщи подробности, информира Би Би Си. Тръмп не е коментирал публично телевизионното интервю на Орбан.

Би Би Си обръща специално внимание на факта, че по време на визитата си в САЩ Орбан не се срещна със сегашния президент Джо Байдън.

Орбан отказва да изпрати оръжия на Киев и поддържа близки икономически връзки с Москва, откакто руските сили нахлуха в Украйна през 2022 г., припомня Ройтерс. За последен път той се срещна с руския президент Владимир Путин през октомври в Китай въпреки усилията на Европейския съюз да изолира Москва.

Орбан заяви, че е "друг въпрос" как ще приключи войната с мирни преговори след примирието, и как ще се създаде стабилна и безопасна Европа. Първо обаче трябва да се постигне мир и "той (Тръмп) разполага със средствата за това."

Европейските лидери отдавна са притеснени, че връщане на Тръмп в Белия дом ще означава отслабване на подкрепата на САЩ както за Украйна, така и за трансатлантическия военен алианс НАТО, посочва Ройтерс.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


280
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
148
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тръмп е трън в гащите на евроатлантиците , но да свикват..
147
2
 
6
 
! Отговори
така де преди 2 месеца
те и сегашните не са дали нито един цент.. само оръжия! :)
146
7
 
14
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 2 месеца
Унгария е Държава!
145
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Сега имаме историческия шанс окончателно да решим въпроса с тази територия под името Русия и тогава всички наши проблеми са решени. Не случайно Швеция и Финландия, които бяха неутрални, Швеция 300 години неутралитет, влязоха в НАТО, за да участват и те да получат дял когато започне подялбата на Русия. Затова най-важното сега е да се готвим за война.
144
7
 
7
 
! Отговори
Споко преди 2 месеца
Украйна е на страната на светлите сили и ще победи тъмните демонични сили, дори ако западът не даде пари и оръжия, тогава ще дойдат да помогнат от Орион, от Сириус, от Нирибу и ще спасят Украйна, па и Йода ще удари една рачичка, Йода само да дигне леко рачичката със силата и цак - Украйна моменталически ще победи Русия. Завоевателната война на агресора Путин, по дефолт е обречена на неуспех. Иначе светът би бил несправедлив, а ние не искаме да живеем в несправедлив свят, нали, тогава по-добре да се фърлиме от десетия етаж, нали?
143
3
 
6
 
! Отговори
Пфф преди 2 месеца
И това ще е краят на военната индустрия на САЩ, както и на тяхната икономика. При такива обстоятелства не виждам причина Русия да не обяви война на САЩ и да ги нападне.
142
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен "Oчakвa ce koнтpaмaйgaн в Kиeв, cnиpaнe нa бoeвeтe и миpни nperoвopи..." Майдан в Киев няма да има, освен ако САЩ не решат да организират, но нямат алтернатива за Зеленски. Украйна е фашистка диктатура от най-уродлив тип и при фашистка диктатура няма майдани и протести, такова нещо историята не познава.
141
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг: "Абсолютно съм уверен, че контранастъплението на Украйна ще успее".
140
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Taka или инaчe, вoйнaтa тpябвa ga cnpe!
139
6
 
2
 
! Отговори
Евроатлантик преди 2 месеца
Този де***ил си мисли,че всичко ще се забрави,а то само се отлага във времето,и си чака времето!Да не говорим и пък ако Тръмп не спечели....
138
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Oчakвa ce koнтpaмaйgaн в Kиeв, cnиpaнe нa бoeвeтe и миpни nperoвopи...
137
3
 
9
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 2 месеца
Абе знае ли някой тук какъв е този украински език, някой тук чувал ли е за украински език преди 1991г. Каква е тая държава, дето няма даже дума за "език", ами използва полската дума мова (mowa - обикновена, селска реч на полски, реч от покрайнините) Изобщо за украински писатели, поети, драматурзи които са творили на така наречения украински език?
136
2
 
4
 
! Отговори
Гондорец преди 2 месеца
Абе Джейарар Токин още отдавна го е казал това нещо го е написал, значи няма начин тъмните сили на тъмнината - Мордор, идващите от изток opkи да победят Гондор - цивилизованите демократични обединени сили на светлината на Гондор от запат, Гондор ще победи Мордор, и Мордор ще заживее по правилата на цивилизования Гондор. И децата го разбраха това нещо, само суперпростите русофили си живеят я някаква паралелна мордорска реалност и още не могат да го разберат това нещо.
135
8
 
1
 
! Отговори
Предложение преди 2 месеца
Здравейте, искам да направя тука едно предложение. Предложение - предлагам да не оставяме Украйна сама срешу Русия и да се включим и ние да се бием с Русия в Украйна.
134
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Най-старата борба: доброто срещу злото. Украйна (доброто) трябва и ще победи за ужас на черните души по света.
133
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
САЩ не могат вече а и не искат да се грижат за сигурността на Европа. Европа може да си осигури 300-350 хиляди, най-много 400 човека. Това означава, че трябва да стоят на линият между Алпите и Балтика - тоест границата от 1945г. А какво става с Полша, с Румъния, с България и другите от източна Европа. Словакия и Унгария са осигурени, освен това Орбан в прав текст заяви какво иска - Трансилвания, част от Закарпатието и още един малък детайл - Орбан каза, че Унгария винаги е била морска държава. А за това е нужно да се ликвидира Хърватия.
132
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Победата на руската армия в Украйна и/или сключването на договор при руските условия може да провокира геополитически събития в глобален мащаб и да стане отправна точка за разпадането на НАТО. Или може би преформатирането на ООН в сегашния й вид. А след това ЕС моменталически се разпада.
131
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Колко циничен боооклук!!! С други думи "Тръмп ще спре да помага на Украйна, ще я остави да бъде смачкана от Русия, и войната ще приключи". Това ли са ви ценностите бе, копейките??? По-силният да пребие по-слабия??
130
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Русия е велика империя и един от полюсите на новия многополярен свят. Никой не може да устройва нацистки русофобски анклави на границата и. Това трябва да бъде ясно на всеки.
129
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ако иска да бъде отстрелян като Кенеди нека дава и цент на Украйна.

Спонсорирани публикации