Зеленски: Путин трябва да загуби, въпрос на живот и смърт за демокрацията е

САЩ не може да каже кога ще изпрати помощта за Украйна
21 мар 2024 06:35, Александър Попов
360
Зеленски: Путин трябва да загуби, въпрос на живот и смърт за демокрацията е
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Путин трябва да загуби, това е въпрос на живот и смърт за демократичния свят, каза в обръщение украинският президент Владимир Зеленски, цитиран от УНИАН.

Според него, когато Путин загуби, демократичният свят „ще има добра перспектива за цяло едно поколение занапред“.

"Трябва да бъдем издръжливи по отношение на различни предизвикателства, трябва да сме далекобойни, за да победим Путин, а не да бъдем в ситуация, в която съмненията относно силата на Запада помагат на този луд", подчерта Зеленски.

Още по темата
Той каза още, че е имал среща със съветника по националната сигурност на президента на САЩ Джейк Съливан.

"Много съдържателен, много конкретен разговор както за сътрудничеството в областта на отбраната, така и за съвместните политически резултати, които трябва да бъдат постигнати. Благодарен съм на Америка за подкрепата на нашата държава и народ и е жизненоважно американското лидерство да остане силно в защитата на международното право ред“, подчерта президентът.

Белият дом не може да каже кога ще изпрати помощта за Украйна

Високопоставен американски служител призна, че Вашингтон не може да предвиди кога ще бъде приет в Конгреса жизненоважния пакет с военна помощ от 60 милиарда долара за Украйна.

Говорейки за блокирания законопроект при посещението в Киев, съветникът по националната сигурност на САЩ Джейк Съливан каза: „Вече отне твърде много време. И аз знам това, вие знаете това. Няма да правя прогнози кога точно ще стане това, но работим, за да стане възможно най-скоро, но не мога да направя конкретна прогноза днес“, каза той пред репортери на пресконференция в украинската столица. Съливан каза още, че въпреки задържането на помощта, е „уверен“, че задънената улица ще бъде преодоляна. „Ще предоставим тези пари“, подчерта той.

Съветникът обясни още как САЩ виждат победата на Украйна във войната, отприщена от Русия.

„Украйна ще излезе от тази война суверенна, независима, свободна и способна да възпира бъдеща агресия, но и със силна жизнеспособна демокрация, с дълбоки демократични институции, с икономика, която расте не само в традиционната индустрия, но и във високите технологии и индустрии", където въвеждате иновации дори в лицето на руски атаки. Ето какво означава победа", подчерта той.

Според Съливан Русия вече е победена във войната. Той отбеляза, че в началото Русия се е стремяла да изтрие Украйна от картата на света, да изтрие самата идея за исторически украинци, но тези планове са претърпели поражение. Русия също загуби по време на атаката срещу Киев и не успя да свали демократично избраното правителство на Украйна. Русия не можа да сломи духа на украинския народ.

„Планът, разработен от Русия и Путин в началото на войната, не беше изпълнен и никога няма да бъде изпълнен. Но това не е достатъчно. В крайна сметка трябва да видим обстоятелства, при които Украйна повече няма да страда от заплахата и нахлуването на руските войски и ще може да действат не само свободна и независима, но и защитена и в безопасност“, подчерта Съливан.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


360
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
18
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 месец
СПЕЧЕЛИ ЛИ ДЖО БАЙДЪН 2-РИ МАНДАТ КАТО ПРЕЗИДЕНТ АБСОЛЮТНО ВСИЧКИ МНЕНИЯ НА КОГОТО И ДА БИЛО ОТ РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ СТАВАТ ГЛАС В ПУСТИНЯ ИЛИ ПО ТОЧНО БЕЗ НИКАКВА СТОЙНОСТ! ЗА СЪЖАЛЕНИЕ ДО ИЗБОРИТЕ В ФАЩ ИМА НАД 7 МЕСЕЦА И РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ ВСЕ ОЩЕ ИМА ШАНС ДА СПЕЧЕЛИ АКО ПОБЕДИ ТРЪМП .
18
5
 
22
 
! Отговори
Край преди 1 месец
Що ти трябва да се биеш с братята си за кефа на враговете ви. Няма бъдеще за теб Зельонъй.
17
31
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 месец
РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ УМРЯ МОРАЛНО ЗАВИНАГИ ЗАЕДНО С ЦЯЛОТО СИ НАСЕЛЕНИЕ. НО ДАЛИ ЩЕ ЗАГУБИ ВОЙНА В УКРАЙНА ЗАВИСИ САМО ОТ ТОВА КОЙ ЩЕ СПЕЧЕЛИ ПРЕЗИДЕНТСКИЯ ПОСТ В ФАЩ ПРЕЗ НОЕМВРИ 2024-ТА ГОДИНА. ПРИ ПОБЕДА НА ДЖО БАЙДЪН ЩЕ БЪДАТ ИЗБИТИ ПУТИНИСТИТЕ В УКРАЙНА А РЕЖИМА В РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ СВАЛЕН КАТО ЯДРЕНОТО НЯМА ДА ПОМОГНЕ АМА ХИЧ А НАЙ-ВЕРОЯТНО РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ ЩЕ СЕ И РАЗПАДНЕ ЗА ДА НЕ ПЛАЩА 10 ТРИЛИОНА ЕВРО ОБЕЗЩЕТЕНИЕ НА УКРАЙНА. АКО ПОБЕДИ ТРЪМП ТОГАВА РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ ПЕЧЕЛИ.
16
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Много му е дошло прахчето
15
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Явно бюрото са му спрели вноса на дрога, докато не изрецитира всички тези глупости, завалията. Като реклама на САЩ е, само камионите с кока кола липсват
14
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Е що в не направи избори тоя представител на демокрацията
13
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аз предлагам смърт за "демокрадцията"! Не съм фен на Путин, но ако неговата победа е нужна за това - пожелавам му я от все сърце.
12
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Деменцията да не е заразна бря, тоя прилича все повече на господаря си в изказванията, нищо общо с реалността
11
5
 
10
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 месец
ВЯРНО Е, НО ВЪПРОСА Е ИЗЦЯЛО В РЪЦЕТЕ НА ГРАЖДАНИТЕ НА САЩ!
10
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
м айната на демокрацията зельоной папугай такъв :)))
9
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И когато загуби Путин начело на Русия ще те сложат тебе а начело на Украйна -жена ти. Ще формирате нова династия на Зеленските.
8
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тази стания съм я чел стонина пъти през последните 2 години
7
6
 
42
 
! Отговори
На снимката преди 1 месец
Терорист N1. На съвестта му хиляди избити.
6
4
 
47
 
! Отговори
VladTepes преди 1 месец
Браво на Зеленски - поддържа дълго време постоянен делириум.
5
2
 
54
 
! Отговори
СТИГА БЕ !!!! преди 1 месец
Нашмъркания Зелен се изживява като единствения носител на Демокрация по всички земни кълбета. То и Хитлер се изживяваше като единствения носител на свобода в Европа, но по същия начин както на Зеления - не му се получи !!!
4
3
 
60
 
! Отговори
Закривай окрайна! преди 1 месец
Час по-скоро, за да спре войната!
3
1
 
55
 
! Отговори
Стига фалшива преди 1 месец
Пропаганда!
2
2
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дeмokpaциятa ce noлзвa зa yнивepcaлнa изтpивaлka, onpaвgaниe, oбяcнeниe, мoтив и aлиби...
1
3
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Уффф, nak ли?

Спонсорирани публикации