Прокуратурата: Обиските в офисите на Ананиев са заради ОПГ, трафик на дрога и пране на пари

СГП изпълнява Европейска заповед за разследване
Обновена: 10 апр 2024 17:38 | 10 апр 2024 17:00, Нели Христова
91
Прокуратурата: Обиските в офисите на Ананиев са заради ОПГ, трафик на дрога и пране на пари
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

В изпълнение на Европейска заповед за разследване, издадена в Кралство Белгия, и след разрешение на Софийски градски съд, се извършват действия по претърсване и изземване на адреси в София.

Това официално съобщиха от Софийска градска прокуратура, след като тази сутрин полиция и жандармерия влязоха в офиси на депутата от ПП-ДБ Настимир Ананиев.

"СГП изпълнява Европейска заповед за разследване /ЕЗР/, издадена от съдия-следовател на първата инстанция в гр. Антверпен, Кралство Белгия, във връзка с разследване за организирана престъпна група, незаконен трафик на упойващи средства и психотропни вещества, изпиране на приходи, придобити от престъпление с участието на белгийски физически и юридически лица и български юридически лица.

В тази връзка СГП е поискала разрешение от Софийски градски съд /СГС/ за извършване на претърсване и изземване на адреси на територията на гр. София. На основание издадена ЕЗР от Кралство Белгия съдът е разрешил извършването на процесуалните действия, в чиято реализация участват и органите на МВР", информираха от СГП.

По-рано днес Ананиев коментира в парламента, че е научил от медиите за акцията в офисите му.

“Не може журналистите да разберат преди нас какво се случва. За мен това е политическа бухалка. Ако искат документация, ще я предоставим и ще съдействаме. Чух се с мениджъра, прави се разследване на белгийска фирма, която сме обслужвали и искат документацията. Не разбрах дори коя е белгийската фирма”, обясни още Ананиев, чиято счетоводна къща обслужва различни български и чуждестранни компании.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от Водещи мобилна
Мъж предупредил, че производството на Boeing е опасно, те обаче не го чули
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
1
 
! Отговори
До до Н-а Робева преди 2 седмици
по тошово време, за което бленуваш, стъкмистиката казваше, че сме 6 по стандарт, а чакахме за кола и панелка години наред, разбира се че бай тошо е обслужвал руски интереси и България страда все още от това!
65
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
някой има ли доверие в бокоратурата изобщо?... тия са бухалка на герб-дпс
64
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Някой от прокуратурата цвъка на жълтите вестници кьорфишеци. Ще го пипнат.
63
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Та счетоводните фирми ли извършват трафик на дрога? И кой доставчик на дрога ще осчетоводява официално този трафик! Вие наркотрафикантите за балъци ли ги смятате или искате да опозорите кандидат за евродепутат?
62
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
И какво намериха? Старите чорапи на Настимир. Савецка прокуратура
61
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Да се готви Коцето.
60
4
 
13
 
! Отговори
северозапад преди 2 седмици
Е този мазен найстина нас ран нали бореше престъпноста ,сега реве от политическа бухалка ? Все съм видял и преживял ,но толкова пасми на събрана на куп в това пп дб не съм и сънувал .
59
2
 
12
 
! Отговори
до Н-а Робева преди 2 седмици
Бай Тошу не загроби държавата кът превратаджиите Луканов и Лилов, и последвалите ги евродемократи и атлантици с Трабанти, напротив, още ползваме туй що е построил Бай Тошо!
58
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
15 години Бойко не го пипна никой, сега срещу ПП-ДБ се заформи мафиотско-прокурорска кампания след само 1-2 години управление. Защо ли не се изненадвам, след като всички знаят кой кадрува в прокуратурата и ДАНС.
57
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Пълен смях. На всички ни е ясно кой поръчва музиката в БГ.
56
0
 
15
 
! Отговори
Гъдьо преди 2 седмици
Въъъх замириса яко...
55
3
 
8
 
! Отговори
Ако можех да си преди 2 седмици
представя какво ще чета и научавам днес, бих изтраял още 40 г. социализъм! Да, не съм чистач на тоалетни на запад, а е обратното, на мен ми ги чистят, да не съм без образование и имам не само едно! Липсват просто думи да опиша разочарованието си от хората, да това сте вие сънародници живеещи толкова години на тази територия при тези условия без опит да промените състоянието си! Вече нямам вяра, че ще сте в състояние да се оправите! Дълбоко съмнение! Защо не се попитате как от три години чуждите
54
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Цомчо е следващият.
53
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Това нищо не е. Тепърва Европа има да се хваща за главата, когато и се струпа престъпната евродепутатска група от Възраждане. Шпионите в Лондон, както и групата, източила 54 млн от социални помощи, са техни членове.
52
2
 
6
 
! Отговори
Бай Пешо преди 2 седмици
Какъв трафик на дрога, какво пране на пари?! То не е дрога, а тор за фикус, ама белгийците като неразбират. Все пак за Ананиев му трябват хубави големиии фикуси.
51
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Тоя дебелак да не се обяснява,ами да отговори,как така съвсем "случайно"белгийска фирма разследвана за пране на пари и трафик на наркотици,/ е обслужвана БАШ от неговите счетоводни фирми?
50
0
 
9
 
! Отговори
Мхм преди 2 седмици
Алексей Петров е световно известен нарко-трафикант. Неговата организация дълго време организира трафика на дрога от Южна Америка и Африка за Западна Европа. Най-вероятно бащата на Киро, който е бил негов колега, е направил сделка с мафията в България да замени Алексей Петров като лидер на организацията и да бутнат синчето и пр. в парламента. Мамини златнини дет се вика
49
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ракетата носител на подмяната докарал арогнатните слабоумници Петков, Сабрутев и Ицо Петроф Ъпсурта се разби, борим корупцията!
48
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Анани още не е споменал Путин като виновен, но ще го направи. След шока ще се окопити и ще намери Путин за виновен.
47
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Четоводителката на половин работен ден. Няма работа. Далаверите се правят, когато каже шефа, и затварят сергията на Анани. Толкова е алчен, десен бесен ананивец, че му се свиди да даде цяла заплата на четоводителката.

Спонсорирани публикации