Прокуратурата: Обиските в офисите на Ананиев са заради ОПГ, трафик на дрога и пране на пари

СГП изпълнява Европейска заповед за разследване
Обновена: 10 апр 2024 17:38 | 10 апр 2024 17:00, Нели Христова
91
Прокуратурата: Обиските в офисите на Ананиев са заради ОПГ, трафик на дрога и пране на пари
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

В изпълнение на Европейска заповед за разследване, издадена в Кралство Белгия, и след разрешение на Софийски градски съд, се извършват действия по претърсване и изземване на адреси в София.

Това официално съобщиха от Софийска градска прокуратура, след като тази сутрин полиция и жандармерия влязоха в офиси на депутата от ПП-ДБ Настимир Ананиев.

"СГП изпълнява Европейска заповед за разследване /ЕЗР/, издадена от съдия-следовател на първата инстанция в гр. Антверпен, Кралство Белгия, във връзка с разследване за организирана престъпна група, незаконен трафик на упойващи средства и психотропни вещества, изпиране на приходи, придобити от престъпление с участието на белгийски физически и юридически лица и български юридически лица.

В тази връзка СГП е поискала разрешение от Софийски градски съд /СГС/ за извършване на претърсване и изземване на адреси на територията на гр. София. На основание издадена ЕЗР от Кралство Белгия съдът е разрешил извършването на процесуалните действия, в чиято реализация участват и органите на МВР", информираха от СГП.

По-рано днес Ананиев коментира в парламента, че е научил от медиите за акцията в офисите му.

“Не може журналистите да разберат преди нас какво се случва. За мен това е политическа бухалка. Ако искат документация, ще я предоставим и ще съдействаме. Чух се с мениджъра, прави се разследване на белгийска фирма, която сме обслужвали и искат документацията. Не разбрах дори коя е белгийската фирма”, обясни още Ананиев, чиято счетоводна къща обслужва различни български и чуждестранни компании.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Кайли" + сезон 2.
45
1
 
7
 
! Отговори
Kostas Linke преди 1 месец
БЕЛГИЯ = КОКА, ХЕРО, КУРВОЛЯЦЦИ...МОЖЕ И БИТКОИНИ ....ТОВА СА ПАРИТЕ НА ДЕБЕЛИЯ НАСТИ .
44
2
 
6
 
! Отговори
ЕЛЕНА ПОПТОДОРОВА преди 1 месец
Тая схема с ''външен чужд инвесторор'' от Белгия'' не е само на дебелата топка Насти-мир...ТОЙ ЦЕЛИЯ ПРЕХОД МИНА С ТАЯ ФАНТАЗМА = ВЪНШЕН ИНВЕСТИТОР..А ПАРИТЕ ВСЪЩНОСТ СА ИПЗРАНИТЕ ОКРАДЕНИ ПАРИ ОТ ФАБРИКИТЕ И ПЕНСИИТЕ НА НАРОДА....ТУКА ПРИ НАСТИ-МИР ГОЛЕМИЯЯ ВЪПРОС Е ----- ОТ КОЯ ДЕИНОСТ Е ПРАЛ ПАРИТЕ, КОЙТО СЕГА ВРЪЩА ВЪВ ФИРМАТА СИ, С ПОМОЩТА НА СЧЕТОВОДНА АЛАБАЛИСТИКА И ГИМНАСТИКА .
43
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не е само Анани перач и трафикант. Партийното събрание превърна държавата в офшорка за пране на пари.
42
1
 
8
 
! Отговори
Фикусът го ЗаКъса преди 1 месец
а Добрите Сили, се Оказаха, Замесени в най-Мръсните Схеми!
41
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
От този купиха Киро и Асен партията, за да се регистрират. Този и баща си ще продаде. Добре, че е дребна клечка, че и България ще продаде. /Гугъл ми промени думи, извинявам се./
40
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
От този купиха Киро и Асен партията, за да се регистрират. Този и баща си ще продаде. Добре, че е дребна клечка, че и България ще получава ридаде.
39
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дрън-дрън, Пеевски, Борисов, Сарафов и компания да внимават да не пресолят манджата, че ще им припомним 2020г.
38
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Схемата е много елементарна. Нямал офиси. Много ясно, че няма. Никой депутат не може да има фирма . Ананиев имал офис за консултации. Обслужвал различни хора. Лъже като да не казвам какво.
37
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На ПР акция на прокуратурите прилича цялата работа. Белгийската прокуратура все пак е изчакала назначаването на служебното правителство. Вдигане на имиджа на Белгийската прокуратура в удобно за българския политически живот време, в интерес на дружбата и сътрудничеството ... и т.н. Ще се изумя ако все пак нещо се открие, че и арестуват някого, а пък ако го осъдят ... Иха! Такива циркове с партньорите ще се играе все по-често. Ще видим!
36
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Толкова отявлено, недостойно и елементарно е това ,което в момента са извършва,че тези, които са съчинили този сюжет,ще ударят на камък.Стомната ще се счупи
35
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ЗНАЕХ СИ ЧЕ ОНАНИИТЕ СА ТРАФИКАНТИ - ОТМЪКНАЛИ ЧУРКАТА БРЮКСЕЛСКОТО МОМЧЕНЦЕ!!!...
34
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тоя противняк заслужава много мъжка любов в кафеза. Лощото е, че май ще му хареса
33
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
просто дейности на ППтата :)))
32
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Белгийската прокуратура е подала Европейска заповед за обиск преди 8 месеца. Сега реве що не са го проверили преди 8 месеца. Хахахахаха Ами нали 8 месеца сте били под наблюдение, бре, Настмирееее! Много си зле. Те 8 месеца са ви следили.
31
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Преди 8 месеца е трябвало да направят обиските, но Киро и Асен да наредили да се прикрият. Вече няма накъде и трябва да се направи обиска, понеже правителството на шарлатаните падна.
30
1
 
7
 
! Отговори
Геле преди 1 месец
Тоя се прави на света вода ненапита. Нищо не знае а белгийците го чернят.
29
4
 
4
 
! Отговори
Фикусът преди 1 месец
Тиквуна му ми целия ПоЧерненял от Кръвта Нахлула в Главата му, дето Лъже-та-Маже, в момента в Ефир на Слугинските Босфор ТВ!
28
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Значи ПП не само се занимават с контрабанда, но и помагат на други контрабандисти да си изперат парите. Всъщност Ананиев не е от ПП, той е от партийката Волт, която си основа, защото не можа да стане шеф на партията на Меглена Пръмова.
27
2
 
5
 
! Отговори
До 18 преди 1 месец
А ти защо коментираш, когато нищо не разбираш. При разследване на пране на пари и данъчни престъпления дори и в Бг са обвързани поне 10 фирми. Тия хора не са прости. В международен елемент и 100 фирми могат да станат. Толкоз ти разбира акъла какво е пране на пари, какво е ДДС, какво е вътреобщностна доставка, данъчен кредит и прочеее....

Спонсорирани публикации