ќбрат в √ермани€: »скат да се спре специалната помощ за украинците

Ќасто€ва се те да бъдат третирани като като всички бежанци
23 апр 2024 20:30, ѕетър Ѕойчев
119
ќбрат в √ермани€: »скат да се спре специалната помощ за украинците
—нимка Ѕ√Ќ≈—

ѕравителството на ќлаф Ўолц е доволно от миграционната си политика, но –айхард «агер, който ръководи асоциаци€та на германските общини, е уверен, че интеграционните възможности на √ермани€ са изчерпани.

ќсновни€т проблем са украинските бежанци, те тр€бва да бъдат третирани като другите посетители, казва «агер, цитиран германското издание ‘окус.

“р€бва да се отмени общата гражданска помощ за т€х, ко€то бежанците от други страни не получават и да се разбере защо отиват в √ермани€ см€та –айхард «агер. —поред него всички обещани€ на кабинета на ќлаф Ўолц за „масово депортиране“ са просто „неработещо успокоително“.

„јко бро€т на бежанците не бъде намален бързо и значително в дългосрочен план, проблемите само ще се влошат и това ще има последств舓, казва «агер. ќсвен това те ще бъдат изразени „включително в нарастващата попул€рност на AfD (јлтернатива за √ермани€)“.

«агер посочва, че бежанците не са истински интегрирани в германското общество. Ќ€ма значение дали говорим за тези, които са пристигнали преди 8-9 години, или за бежанците от ”крайна.

„ќбщините настойчиво насто€ват новопристигналите от ”крайна да не получават повече автоматични граждански обезщетен舓, об€сн€ва основното искане «агер към Ѕерлин.

—поред него те тр€бва да бъдат „третирани като търсещи убежище от други страни“.

—поред «агер основателен е и въпросът защо толкова много хора от ”крайна идват в √ермани€. —амо федералната провинци€ Ѕаден-¬юртемберг е дом на „два пъти повече украински бежанци, отколкото ц€ла ‘ранц舓.

–айхард «агер е „зашеметен“, че хората в Ѕерлин „се удр€т по гърба“, вместо да призна€т проблема.

„ћного области и общини все още са претоварени с редовна и нелегална миграц舓, а това, което управл€ващата коалици€ твърди, че намал€ва миграционни€ поток, е оправдано през зимата – „през зимата бро€т винаги намал€ва“, об€сн€ва той.

„»нтегрирането на всички тези хора вече не е възможно“, казва «агер, и тр€бва да има политически дебат за „горна граница за бежанците“, за ко€то „ако е необходимо, може да се намери по-политически коректно име“.
 

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


119
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
102
1
 
5
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
ааа на първа лини€ в хотел Ѕерлин на «л.п€съци,на шезлонг,безплатно лечение,карта за транспорт,кеш по 400лв хранене 3 пъти дневно,спа..вие какво бе..
101
5
 
4
 
! ќтговори
’ристо ’ристов преди 1 месец
Ќемецът заслужава не само да бъде мачкан, а да бъде смачкван, докато не изчезне. ‘акт. ѕо-нен'у'жен и вр'е'ден от немеца е само балкански€т му неграмотен фен.
100
0
 
1
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
 ќ… Ћ» ≈ —¬≈“ј Ќј ¬≈Ћ» ЎјЋјћѕјЌј??...
99
3
 
10
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
»наче търпеливите германци, най-после им се препълни чашата на търпението от нагли и противни украинци. » не само помощите тр€бва да им се спрат, но да ги изкарат от хотелите и да ги прат€т в палаткови бежански лагери и стига са се мислили за специални и скъпи гости.
98
0
 
8
 
! ќтговори
ћда преди 1 месец
“ова е античовешко - хората б€гат от война , дори се питам защо нашите летовници не отидат - в герман舓ам ще са по добре , ще взимат по големи помощи
97
4
 
23
 
! ќтговори
до јз не съм съгласн преди 1 месец
"”краинците са най-малки€ им проблем! Ќито изнасилват жените им, нито терористистични актове прав€т нито пък призовават за шириат! ўе плат€т малко, но после децата на украинците напълно ще се интегрират в обществото както става с нас и с пол€ците. «а разлика от н€кои други."¬ какво общество ще се интегрират? ќбщество на педофили€, извращени€ и потъпкване на семейните ценности? “ова е реалността на запад.
96
3
 
21
 
! ќтговори
√ошко преди 1 месец
—амата специална помощ е грешка. «ащо украинците тр€бваше да взимат специална помощ? ƒостатъчно беше да бъдат третирани като другите от јфганистан, —ири€ и —омали€.
95
0
 
27
 
! ќтговори
Ѕбб преди 1 месец
—прете тази безумна война. Ѕратоубийствена гражданска война.
94
2
 
28
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
103. —лед като —јў отпуснаха и пари за продължаване на геноцида в √аза, значи и тези отпуснати за ”крайна не са отпуснати за добро дело.
93
18
 
7
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
Ќе че е обрат, ама май тези дето го искат са дело на руската хибридна пропаганда. » в √ермани€ ги има и си действат, за да разколеба€т подкрепата за ”крайна, както и да разклат€т ц€ла ≈вропа. ўатите обаче са бетон - с последната помощ ко€то отпусна за ”крайна, изкара «ахарова от релси...
92
0
 
15
 
! ќтговори
—емо преди 1 месец
— патос и много загриженост , мислим за √ермани€.ƒе така да можехме,мислим и живеем за Ѕългари€ на българите!»зборна агитаци€,пропаганда и немска мъдрост!
91
5
 
5
 
! ќтговори
ћюнхен преди 1 месец
ƒо јнонимен97: јйде по-леко с "пропадането" на √ермани€, а?! “воите познати с къщите, излизали ли са изобщо от селото, или то не е излизало от т€х, с€каш?!
90
2
 
19
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
¬ по-гол€мата част на ”крайна н€ма никакви военни действи€ и хората там си живе€т нормално. ћързеливците да си заминават там, прекалено дълго ги хрантутихме.
89
3
 
22
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
¬ началото на войната б€х на страната на украинците. Ќо след това вид€х колко нахални, нагли, мързеливи и вечно недоволни използвачи са, и вече не мога да ги понас€м. ¬ън *** от Ѕългари€
88
3
 
16
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
 райно време е да затвор€т кранчето на наглите и мързеливи украински авантаджии.
87
4
 
15
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
√ермани€ е пред катастрофа. ћасово близки познати се връщат от √ермани€. —амо за последни€ месец над 10 семейства знам, че се върнаха. ѕродават всичко в √ермани€ и купуват къщи по селата.
86
0
 
11
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
Ќе им в€рваите на ти€ партенки,идват избори и натъкмиското правителство на евреина Ўолф ,сложено да замеми и продължи баба ћеркел прави медиини ходове за избиратели и се сачорекламур
85
0
 
3
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
нема проглем дойчистанец. раинметал да върне кинтата за бракуваните бетеери и танкове и за ракетите и боеприпасите и да ги даде на украинците и спрете да им плащате.... а забраих те членовете на германското правителство били на заплатка при райнметал. много зелени много нещо... мани мани. трамплин меделчето разбра ли се на кого е скачала на трамполина?
84
1
 
9
 
! ќтговори
ћислещ преди 1 месец
«ащо искат бавно да ни уби€т нас европейците?
83
0
 
19
 
! ќтговори
»ва преди 1 месец
да живее √ееерманистан - 2015 бе най гол€мата им грешка след 1945..

—понсорирани публикации