Роберт Фицо дойде в съзнание след тежката операция

Животът на простреляния словашки премиер е извън опасност
16 май 2024 07:00, Петър Бойчев
111
Роберт Фицо дойде в съзнание след тежката операция
Снимка БГНЕС

Словашкият премиер Роберт Фицо, който вчера беше тежко ранен при опит за убийство, дойде в съзнание след операцията продължила няколко часа, съобщиха местни медии, цитирани от ДПА.

Нито телевизия TA3, нито вестник „Денник“ обаче предоставиха повече информация за здравословното състояние на Фицо късно снощи, съобщи БТА.

Словашкият премиер Роберт Фицо не е с опасност за живота в момента, каза вицепремиерът на Словакия Томаш Тараба пред Би Би Си, след като Фицо беше прострелян и ранен при опит за убийство, предаде Ройтерс.

„Бях много шокиран... за щастие, доколкото знам операцията мина добре - и предполагам, че накрая ще оцелее ... той не е в животозастрашаваща ситуация в този момент“, каза Тараба.

По-рано снощи по официална информация е имало опасност за живота на 59-годишния политик. Оттогава няма ново изявление или разяснение от правителството.

Фицо беше прострелян от 71-годишен мъж в словашкия миньорски град Хандлова. Според очевидци мъжът е прострелял пет пъти премиера след изнесено заседание на кабинета, докато той се ръкувал с дошли да го поздравят привърженици.

Според правителството стрелбата е имала политически мотив. Медиите съобщиха, че съпругата на предполагаемия стрелец е била разпитана в полицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от Общество
Меко казано е важно: Каква тоалетна хартия използваме?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
0
 
1
 
! Отговори
Митьо преди 2 седмици
До Анонимен71 Това нашто за демокрация ли го смяташ? Не съм съгласен - това е фашизъм, маскиран като демокрация. Властва диктатура на държвата, вместо управление на гражаните. Диктатура с корупция и злоупотреба с власт, с медийни манипулации и кражби на обществени средства. Управление, което се изражда в тормоз и бой над инакомислещите. В такъви случаи именно гражданите, ако не са роби , са длъжни да вземат оръжие в защита на реалната демокрация, особено когато изборите не променят нищо.
73
0
 
2
 
! Отговори
Дядката преди 2 седмици
В България фашистите започнаха с кървав преврат и рязане главата на Ал.Стамболийски!В Германия Хитлер започна с ноща на дългите ножове като изкла опонентите си!В Украйна ЦРУ спретна кървав Майдан ,!като избиха над 100 полицаи и над 100 цивилни!Така започва фашизма!
72
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
демокрацията - това е Древен Рим и Древна Гърция, роби и робовладелци, войни, атентати, корупция, злоупотреба с публични средства - вземат властта с демократични средства, при нас с избори, в миналото избрани от сената (парламента) а после им се иска да са царе и императори
71
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Анонимен 71 Чак пък "беззащитна". Просто е миролюбива. Ако обаче я настъпиш. Виж какво стана с Адолф.
70
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Няма по-беззащитна система от демокрацията. Във всяка, дори най-демократична държава може да се намерят индивиди, които с насилие да са готови да погазят демокрацията или пък с демагогия и манипулации да спечелят избори и да я ликвидират "законно". Така е направил Хитлер през 1933 г.
69
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Анонимен 66 "Супер, истината е, че демокрацията се защитава с мнение и избори" Демокрацията се защитава с ВСИЧКИ СРЕДСТВА.
68
1
 
1
 
! Отговори
адсф преди 2 седмици
А у нас кога?
67
1
 
4
 
! Отговори
до 67 преди 2 седмици
То не е позволено само на Путин, Ким Ир Сен и Сталин да стрелят безнаказано. Неолибералните демократи също умеят да стрелят, като комунистите и фашистите
66
5
 
14
 
! Отговори
Идеалист преди 2 седмици
От сутринта разни неолиберани анализатори, объркани от безсилието, че не могат да обвинят Путин за атентата срещу Мин. председателя на Словакия Р. Фицо и се чудят какво да кажат и как та оправдаят неолиберала, които стреля в гърдите и корема на словашкия патриот пред много свидетели. Тези неадекватни мислители се насоват в направлението - лично отмъщение на афектиран неуравновесен мъж. Ще гледат да го изкарат шизофреник и даже да го вкарат в любовен триъгълник с обща любовница.
65
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
""Мисля, че обясних достатъчно ясно" Аз не се интересувам от лицемерие а от истината." - Супер, истината е, че демокрацията се защитава с мнение и избори. Всичко друго е лъжа. Убийствата на инакомислещите е типично за авторитарно мислещите хора, които не могат да защитят мнението си с аргументи, а го правят с насилие. Това е. Лесно е, еле_ментарно е, но е трудно приложимо за хора, които не умеят да водят спор, а прибягват до насилие заради безсилието си.
64
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Анонимен 63 "Демокрацията в основата си е точно това" Демокрацията е определен вид правила по които обществото се е съгласило да живее, а не "мнения". Не си наясно какво обсъждаш.
63
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Анонимен 63 "Мисля, че обясних достатъчно ясно" Аз не се интересувам от лицемерие а от истината.
62
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
""Аз не тъгувам за Фицо, а за това ... " че вече не може да изпълнява както трябва заръките на кремълските му господари." - Мисля, че обясних достатъчно ясно по-долу. Ако имаш дефицити относно четенето с разбиране, тогава сам си решавай проблемите. И ти със сигурност не си демократ, дори и да се мислиш за такъв, защото не уважаваш чуждото мнение. Демокрацията в основата си е точно това - уважение на чуждото мнение. Това не означава да правиш каквото ти кажат другите, а да УВАЖАВАШ позицията им!
61
1
 
1
 
! Отговори
до 52 преди 2 седмици
До Анонимен,точно обратното е,но така са ви изкривили понятията,че да се мислите за нормални,фашиста е расист,ксенофоб,хомофоб,против жените да бъдат смятани за хора,защитава някакви си измислени християнски ценности,а сега кажи кои са фашистите,от вас по-големи фашисти няма,но крадеца вика дръжте крадеца,този дето се опитаха да го убият и жалко,че не успяха,не е инакомислещ,а най-обикновен фашист по дефиницията която ти посочих по-горе,фашизма не е просто още едно мнение и няма защо да го търп
60
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Анонимен 60 "Аз не тъгувам за Фицо, а за това ... " че вече не може да изпълнява както трябва заръките на кремълските му господари.
59
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
"Толкова вой за някакъв кандидат диктатор продал страната си за некое руско блаоволение. Представям си каква скръб ще е сред руските наколенки, когато баш шефа им си получи заслуженото." - Аз не тъгувам за Фицо, а за това, че дори тези, които се мислят за демократи,всъщност предават демократичните ценности и самата демокрация. Аз съм демократ по душа и затова дори и да имам различно от твоето мнение, винаги ще се боря за това, ти да имаш правото свободно да го изкажеш и да не бъдеш убит за това!
58
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
По важно е да се каже кои точно са подбудителите на зловещото убийство. Не че не ги знаем де. Но трябва да бъдат назовани .
57
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Анонимен 57 Толкова вой за някакъв кандидат диктатор продал страната си за некое руско блаоволение. Представям си каква скръб ще е сред руските наколенки, когато баш шефа им си получи заслуженото.
56
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Гледам, че има доста болни мозъци, които подкрепят убийството на инакомислещи политици. И тези същите твърдят, че са демократи хахах Скъпи "демократи", демокрация означава словесен сблъсък на различни мнения, а не сблъсък на бойното поле, където единият умира. Един истински демократ по душа никога не би убил някой заради различното му мнение или политически пристрастия. Наясно съм, че вие не сте наясно що е то демокрация, но поне не цапайте думата с коментари, че сте били демократи. НЕ СТЕ!!!
55
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Трябва да внимава сега дали ще рподължи да работи за Кремъл, защото може да се окаже, че света е решил да действа както руснаците се заканват ..... да не повторят пак.

Спонсорирани публикации