Продукти:
- 150 г суров шамфъстък без черупки
- 30 г кедрови ядки
- 50 г настърган пармезан
- 1 скилидка чесън
- 1 ч.л. настъргана лимонова кора – по желание
- 100 мл зехтин екстра върджин
- сол и черен пипер на вкус
Приготвяне:
- Шамфъстъкът се слага в малка тенджера с вода.
- Трябва да ври 3 минути.
- След това се прецежда, слага се в чиста кухненска кърпа и с леко потъркване се премахват люспите му.
- Обеленият шамфъстък се слага в кухненски робот или блендер.
- Към него се добавят останалите съставки за пестото.
- Всичко се смила добре.
Още рецепти може да намерите в готварската рубрика на Az-jenata.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase
Автор: Михаела Лазарова