Всеки трети чака: ГЕРБ да подреди коалиционен кабинет

Едва 5% от читателите на Dnes.bg смятат, че БСП ще направи правителство
118
Всеки трети чака: ГЕРБ да подреди коалиционен кабинет
Снимка: БТА

ГЕРБ спечели проведените преди седмица предсрочни парламентарни избори, а днес стана ясно, че лидерът на партията Бойко Борисов лично ще оглави преговорите за съставянето на следващото правителство.

Още по темата
На този етап най-вероятно изглежда управление между ГЕРБ и Обединените патриоти, като лидерите на тези формации дори вече се срещнаха в края на изминалата седмица. Очакванията са президентът Румен Радев да свика първото заседание на 44-то Народно събрание на 19 април, а съвсем скоро след това да бъде гласуван и състава на евентуалния бъдещ кабинет.

Веднага след изборите екипът на Dnes.bg се обърна към своите читатели с въпроса какво очакват като управление след проведените избори. В традиционната ни анкета участие взеха 1971 души.

Цели 36% от анкетираните посочват, че най-вероятно следващото правителство ще бъде коалиционно и в основата му ще стои победителят от изборите – ГЕРБ. Едва 14% са тези, които очакват правителство на малцинството на партията на Бойко Борисов, въпреки малкия брой депутати за самостоятелно управление.

Едва 5% от читателите ни очакват, че ГЕРБ няма да успее да направи правителство, а това ще стори втория на изборите – БСП, като социалистите ще управляват в коалиция с друга партия.

Не е малък броят на тези, които не вярват, че в рамките на това Народно събрание ще се сформира кабинет и виждат нови предсрочни избори след 2 месеца. Точно 23% от анкетираните виждат този развой като най-вероятен.

За други 22% пък кабинет ще се направи със сигурност, но той няма да бъде с дълъг живот и вероятно ще управлява само докато приключи председателството ни на ЕС в началото на 2018 година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ss 4akam obedchtanieto na boiko 1500 lv minimalna saplata i 350 lv minimalna pensia
80
3
 
11
 
! Отговори
To6 преди 7 години
Боко, Боко защо ти беше тази победа. Хората са го казали - един път със стомничката, ..... Зор, зор и накрая. А този път не се знае до къде ще стигнат нещата .....
79
1
 
6
 
! Отговори
Наивен преди 7 години
"Всеки трети чака: ГЕРБ да подреди коалиционен кабинет."Подразбира се че останалите две трети не чакат ГЕРБ да подреди кабинет. Защо ли от изборите излезе друго?
78
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ne s dos s dps e gerb 27 g vse edno i saschto
77
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Gerb s dos vinagi s turzite a patriotite kak schte tarpat dps turzite nali da protiv turzite ili da vlasat v vlasta i turzite schte priemat patriotite siderov kak priema tova gerb dps ina4e vs sa bkp bili posle se prebojadisvat v dr partiii kak ba4varova za4eva sled kato naroda ne gi iska sagubili sa se orediha pak v nc kombinaziite na gerb dano da e sa dobre sega isgonenia gl sekretar schte go varnat pak mvr ba4varova mu e druschka nali mu besche ministerka be snanie sa mvr
76
6
 
8
 
! Отговори
Офф ,да се омита преди 7 години
Дано В.Симеонов удържи на думата си, и откаже да прави правителство с вулгарния банкянски селянин.
75
8
 
10
 
! Отговори
НБ преди 7 години
Не съм от ГЕРБ,но се надявам ББ да успее да създаде Правителство,реално всички около него са политически изгладнели хиени. Готови дори и за няколко месеца да участват във властта и да се облагодетелстват, дори и с цената на следващите избори да се превърнат в политически трупове!
74
7
 
17
 
! Отговори
обективен преди 7 години
Истината е ,че 3/4 от българите се надяваме аборигените от Гроб никога да не помиришат власт.Уви ,ще се наложи да изтърпим още един кабинет "Тиква"-3...Жалко.
73
1
 
12
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 7 години
До Анонимен100 Новата мантра сега ще е "Да се сплотим пред лицето на опасността, и да понесем всички още лишения, в името на светлото бъдеще!" Тоест, трайте си докато мине мандата-после-куче влачи рейс...Важното е , че както сам казва,е ***, и прости хора го избират, защото се разбират.
72
2
 
12
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 7 години
Със стари труженички нов бардак не се прави.Знаем им номерата.
71
2
 
14
 
! Отговори
Ники преди 7 години
Държавната администрация е блокирана през последните месеци. В повечето ведомство дълбоко са се заровили в окопите и само се ослушват.
70
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Айде сега да видим как Патриотарите ще се коалират с човека, който се целуваше с -моят брат Ердоган - с човека узаконил ,,владичество съжителство ,, с човека осигурил на Турция българските икономическите поекти - Турски поток, АЕЦ ,закри изгодният нефтопровод ,с човека който предлагаше , турски самолети да ни,, охряняват,,с човека който смята че Турската армия може да ни охранява 60 години . С човека, който пред Българите е като ,,аслан ,, а пред началниците е като на.с.ран .
69
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мутрата няма моралното право да бъде повече премиер.Ама откъде морал в един престъпник и откровен неандерталец.Не може да разиграваш постоянно цяла държава с прищевките си.Днес си подавам оставката,защото не ми се работи,а утре пък решавам,че пак ми се е доработило.Тоя да не си мисли,че е кръчмар в селски хоремаг с неговото постоянно *** ми,дойди ми.И заради простотиите и нарцизма му ще си играем на избори в сряда и петък.Ама и овчият народ си заслужава всичко това,което му се случва в момента.
68
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
AZ ZNAM SAMO EDIN CHOVEK OT MOQTA SEKCIQ KOITO GLASUVA ZA GERB A VIE?TYI CENNO SI KUPIXA IZBORITE TIQ CHE NQMAM DUMI.
67
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
A DVE TRETI PROKLINAT GERB I NERADOSTNATA SI SYDBA.
66
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Циркът започва отново.Сега патриотарите ще започнат на ден по три пъти да се правят на ядосани.Каракачанката и Винкелът ще пуфтят,ще грухтят,ще хлопват вратите"изнервени".И накрая точно в 12 без 5 в името на стабилността ще направят историческия компромис.Хайде няма нужда,патриотчета.Вземайте се по-бързо с Байх...,че тоя път времето ще ви е по-късо от предишния,а и казана с мръвките е наполовина празен тоя път.Лапайте,лапайте,че царуването ви бързо ще свърши тоя път и ще бъде завинаги.
65
3
 
12
 
! Отговори
ОНЗИ преди 7 години
ТИКВА и тиквена опашка - друго няма какво да се каже!!!
64
1
 
9
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
Както се оказва, мнозинството (5+23+22%) или не вярват, че ще се състави правителство, или мислят, че няма да изкара дълго.
63
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За да видите колко им е IQ то на двамата, продиктувайте им по 5 изречения и да видите, неграмотност, необразованост, липса на елементарна култура. Има ли кой да вярва, че тези и *** трети кръг ще допринесат за развитието на България, за подобряването на живота, за някаква степен на нормалност. Такова грабене от България и българина никога не е имало. Стартира го Симеончо, набута ни Тиквара, тих усети, че едноличната власт означава много пари. Събра около себе си такива като Цецо Цървула и край ня
62
7
 
2
 
! Отговори
u4en преди 7 години
Никаква коалиция. Правит. само на ГЕРБ а др. ще лазят и слушат защото - ВОЛЯ повече няма да влязат...ОП ще се разпаднат...ДПС ще делят с ДОСТ...а БСП ще има 30-35 депутати в следв. НС - без Корни( тя си отива в САЩ) !