Този път по-ниска избирателна активност в САЩ

Българите в САЩ масово са гласували за ДБ, посочи Христофор Караджов
12 юли 2021 15:27, Ния Христова
17
Българите в Съединените щати имаха възможност да гласуват в 58 секции. Това е с 23 повече от изборите през април, а в 13 от тези 58 секции гласуването беше с машини.
 
Според ЦИК за тези избори са били подадени 2638 заявления за гласуване в САЩ, в сравнение с над 5 хилядите за предишния вот. Най-голям брой места за гласуване и сега, както и на изборите през април, имаше в района на Чикаго, където е съсредоточена най-голямата българска общност в Северна Америка.
 
"Нямаше проблеми, приключихме гласуването и броим гласове. Първите резултати - 42% са за ДБ, на второ място е ИМТ - 23% и около 12-13% за ГЕРБ", това каза за ефира на Bulgaria ON AIR преподавателят в Калифорнийския университет Христофор Караджов.
 
По думите му активността вчера там е била по-слаба от тази на 4 април.
 
"За резултати ще трябва да изчакаме, знаем само тези от нашата секция. При нас по-ниската активност е заради това, че много от активните българи са в родината си и ги няма тук", подчерта той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тука само от чужбина ли коментират, или един тролл си драска.Къде са местните "патроти" бе? Ааа, ми те били у гръцко, а ние ги чакаме да гласуват,а те си ходят да ваканцуват у комшиите. Ами такива ще са и резултатите.
16
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вие ли храните България,бе гастарбайтери надути ?За миналата година сте вкарали 1 милиард,останалите 64 от брутния вътрешен продукт си ги изкарахме българите в България!Отвсякъде се дотътрихте,като дойде короната и ви изритаха като кучета към България да ни тровите и да се лекувате тук,сега и за Чалгаря ревете.До Лондон на гръб ще ви го донесем!Писна ми от юпита и въшлясали тираджии!Хайде,със здраве продължавайте да лаете,колко сте велики,на мен в Гърция отпуската ми продължава трета седмица!
15
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
боже, пак любимата тема в коментарите - ***, избягали,ние тука се мъчим на тръстиката,от чужбина да не гласуват, и все такива... Крепиш 12г антибългарската партия и казваш че си патриот, ти да видиш. Затова съучениците ми дет едва избутаха с 3-ки сега са по администрацията и са си добре с герб,добре че кадърните избягаха, та да има хляб и за вас в БГ.
14
3
 
4
 
! Отговори
do 13 преди 2 години
ми никой не ги учи да не се интерсуват от БГ, или която и да е държава.Те сами си определят какво ги интересува.ОК? Етноса си е етнос, той си остава, но дали ще обичаш това управление или другото, си е лично решение.А по кои вестници ще "цивря" аз решавам, не ти.Ходя освен из цял сащ,и на цяла Латинска Америка,и на руските,и в Англия конкретно,като пенсионер имам свободно време и си чета навсякъде.А тук поглеждам покрай изборите.Вземи се погрижи там да гласувате, а не да злобееш колко другите не са патриоти, а ти си баш патреотин, да тъ в нещастника скапан.
13
4
 
6
 
! Отговори
До 11 преди 2 години
Моля,като си научил твоите деца да не се интересуват от България,не определяй как ще живеят моите деца!Изобщо за какво цивриш по българските вестници,ами не в Ню Йорк Таймс?
12
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
5 хиляди гласували от 500 хиляди = 495 000 безродника.
11
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз не гласувам защото бг документите са ми отдавна с изтекъл срок, за 20г имам едно ходене в Бг, но пращам редовно пари, децата ми не се интересуват. Подкрепям, че българите сами да излязат да си гласуват, много ниска избирателна активност, от 6 млн излезли 2 млн, къде са останалите, аз ли трябва да мисля за тях, я да си гледат работата.
10
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Важно е тия в БГ да излязат да гласуват. Ама и това не правят.Все някой друг им виновен,тия 5000 в сащ че отишли да гласуват,а 4 млн в БГ не са се мръднали.Дълг е на всеки български гражданин, независимо от етнос, възраст, пол и прочие, да гласува, където и да е по света.По-големия проблем е че не гласуват. Нито в БГ, нито в чужбина. Едва 1/5 отива до изборните секции. И това не е добре. И определено това е проблем, а не мижавите бройки гласували. Колко са за Сащ? За 5000 ли говорим? Айде да не ставаме смешни че нещо определят тези 5000.
9
3
 
5
 
! Отговори
Гроби Таласомо преди 2 години
В САЩ няма българи, там живеят само американци, както и в Испания няма българи, там живеят, само испанци! Тарикати, не може да избегате от България и след това да ми я оправяте от чужбина, а всички последствия на наш гръб! Тука, сека ден с мене, яко в дивият и тогава ша видим мойте ли да я упрайте тая дръжава или да я закриваме с вишегласие?;)))
8
3
 
5
 
! Отговори
име преди 2 години
Същото е и с мен, и аз изживях живота си навън и никога не съм гласувала, защото го считам нередно/неморално..........Все пак, ако човек живее навън, но има истинско желание да се върне в България, това му дава правото да гласува за онзи управник, при когото връщането в България би могло да стане реалост.
7
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 6...Напълно те подкрепям! Аз също съм извън българия от десетилетия и смятам че ние нямаме моралното право да си даваме гласа за тези които живеят в България.
6
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нали ви бях писал че хиляди се отказахме да гласуваме в чужбина за тези които се правят на управници. А и защо ние да гласуваме които нямаме намерение да се връщаме. Защо трябва ние които не живеем в БГ да решаваме кои да ви управляват. Нито е морално нито е правилно. Мен ако ме питат ще забраня хора които са живяли в чужбина повече от година да им се забрани да гласуват. Защо те ще определят кои ще управляват държавата като не плащат данъците си в нея. Ние си живеем живота а вие мизерувате.
5
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Калеко Алеко 3..Абе така е, ама има една партия която и до днес припознава 100 годишната история на БКП.....Е другите бкп-та може и да не припознават стогодишнината но по нрав са си същите БКП-та. Рушвети, шуробаджанащина, държавни поръчки и връзкарство - все тая!
4
2
 
3
 
! Отговори
ГРОБ за ГЕРБ преди 2 години
Не разбрах колко са гласовете във ФАЩ???
3
2
 
5
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 2 години
Абе така е, ама има една партия която и до днес припознава 100 годишната история на БКП, води червените бабички на Бузлуджа да се кланят на свастиките му и още чества 9-ти септемри, а в Денят на Европа празнува "День победы" ... !!!
2
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Калеко Алеко 1...Всички българи сме у гроба дорде БКП-то е на власт с различни имена.
1
2
 
9
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 2 години
Както е тръгнало като дойдат гласовете пишман българите от чужбина, тюлена с гумената лодка от плажа на Росенец май ще избута Импексова от третото място и тая дето твърди че без нея не може да има правителство май ще падне в гроба който копаеше за ГЕРБ ... !!!