Плевнелиев: Партиите се скриха зад инициативни комитети

Нямало да има смислен дебат между кандидатите за президент
Обновена: 14 окт 2021 15:23 | 14 окт 2021 15:23, Камелия Цветанова
65
Плевнелиев: Партиите се скриха зад инициативни комитети
Снимка: Dnes.bg, архив

"Нямам очакване за смислен дебат между кандидатите за президент, за съжаление. В последно време противопоставянето се е превърнало в начин на правене на политика". Това заяви пред БНР Росен Плевнелиев, президент на България от 2012 до 2017 година.

По думите му кандидатите за държавен глава трябва да кажат идеите си и да дадат решения за наболелите проблеми в обществото, но подчерта, че все повече се вижда противопоставяне.

"Сблъсъкът трябва да бъде идеен, а не с високо вдигнат юмрук", уточни той.

Още по темата

Росен Плевнелиев изказа съжаление, че "вече не е модерно политическите партии да излязат със своите идеи и принципи и да ги облекат в кандидати за президент".

"Партиите се скриха зад инициативни комитети. Не би трябвало да е така, аз съм притеснен. Това не е добре за демокрацията, не я обогатява, защото в една парламентарна република политическите партии трябва да играят своята водеща роля за обществото", каза Плевнелиев.

"ДПС сплотява редиците с номинирането на лидера Карадайъ за кандидат-президент. Президентът Радев с репликата си към него за пра-прародината майка настрои избирателите на ДПС срещу себе си. На първи тур ще видим силна мобилизация на ДПС. На втори тур с много голяма степен на вероятност има очакване тази силна мобилизация да прелее в глас срещу Румен Радев", посочи той.

Плевнелиев коментира и предстоящите парламентарни избори на 14 ноември.

"Бойко Борисов е в партията ГЕРБ и е сърцето и двигателя там, но част от политическите сили - ДБ, ПП, ИТН - не припознават Борисов като политически лидер, който отново да бъде премиер и поради това ГЕРБ изпадна в изолация. Затова Борисов трябва да вземе своето решение и пред целия български народ да каже, че подкрепя партията и остава в нея, изгражда ново поколение политици в нея, но не очаквайте аз да имам амбицията отново да бъда премиер или пък президент. Това ще успокои по някакъв начин нещата и би започнало да гради мостове", каза той.

Според Росен Плевнелиев служебното правителство няма способност да дава решения по големите казуси пред страната, надделявал  криворазбраният популизъм.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
3
 
! Отговори
С тази преди 2 години
вдигната ръка май имитира Хитлер, обаче си е една много, проста мижитурка от магарешки тип.
34
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За ГЕРБ ли говори
33
1
 
1
 
! Отговори
До Военния преди 2 години
А, то за децата си никой мъж не може да е съвсем сигурен. Но със сигурност не са ме женили набързо преди избори, ако разбираш какво искам да ти кажа. За любовницата с ведомствения апартамент. Та по това и някои други работи съдя, че г-н генералът от НАТО не е точно пример за човек, постигнал сам нещо в живота.
32
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да го дано фане ковидната магарешка кашлица в комбина с кравешката диярия баш! Фтт
31
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Плевелът е кърлежа който от герб намедто кръв и сюлчета уринаиговнарчета та им ги еди и попийваше докато им ге печените барбонки умесени от ушната им кал с косми скубани от 5тата им точка ги лакомо кльопаше за пазарджиски фъдтъци майна филибето. И дума за ДЕТЕТО което той лично с най висока вероятност, мостлайкли, затри. Дано Юлето на онуй мядто му е навряла метлата на Баба Яга и тогава да му е била шута
30
0
 
1
 
! Отговори
Нищожеството преди 2 години
Твойта мама - бих казал !
29
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хубаво ще е Плевнелиев да се скрие с коментарите си
28
1
 
8
 
! Отговори
Shark преди 2 години
Абе как другите бивши президенти не ходят по медиите така и не се излагат. Тоя *** какво само обикаля по всички медии и ръси простУтии
27
1
 
11
 
! Отговори
Даа! преди 2 години
На тоя субект , до кога ще му давате трибуна ?
26
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След радевите юмруци и търкалянето по паветата от Мая този изглежда съвсем адекватно.
25
1
 
6
 
! Отговори
смях преди 2 години
Не спирай да ръсиш акъл Росене. Не спирай бро.
24
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На фона на това, което се случва днес, Пьлевнелиев ми прилича на Нобелов лауреат.
23
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ах колко е красив, привлекателен и навит, седнал до бутилка гроздова, Сигитулийския нерестстиснал буркан с овча мас се пипа по онава месо зауриниране и стене името на плевела
22
2
 
5
 
! Отговори
Гошето преди 2 години
Преди години имаше интервю на BBC с него - не каза една смислена дума, само заучени фрази и лигавене буквално като отряден председател. Досрамя ме докато го слушах. Другото което помня е, че на снимките в чужбина винаги беше ухилен, а на снимките в България винаги беше начумерен.Роска, може да изкарваш някой лев с ежедневни излагации, но както е казано 'катафалката няма ремарке' - по-добре спри.
21
3
 
6
 
! Отговори
дебат преди 2 години
Румен Радев още мълчи за твърдението на Путин и поп Киро съветскии че Кирил и Методи не са Българи - очевидно е съгласен.
20
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мисирките пак ни пробутват бойковото магаре.
19
3
 
12
 
! Отговори
1 преди 2 години
Тоя още ли се прави, че харесва жени.
18
3
 
4
 
! Отговори
гербер преди 2 години
Гербери,кво става ве тоя иска да Боце да си ходел,а тои самият уж нямало да се кандидатира за премиер или за президент . Тоя ум в главата има ли или иска Баце да му нашока тиквата както като го прати да става президент. Не мислите ли,че тоя се самозабрави сменяйки памперси и висейки под полата на Деса ТВ метреса да и мирише пеперудката.
17
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Росен Банов Бойков-Пастирков.
16
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пиар Севи Бойко му каза така да каже.