Проф. Герджиков: Ще защитавам националния интерес, Радев не го направи в Брюксел

Министър Кацаров е един объркан човек, който е напълно неподготвен за ситуацията, смята кандидатът за президент
23 окт 2021 16:12, Красимир Ангелов
388
Проф. Герджиков: Ще защитавам националния интерес, Радев не го направи в Брюксел
Снимка: БГНЕС

Кандидатът за президент на предстоящите на 14 ноември избори проф. Анастас Герджиков заяви, че ако бъде избран за държавен глава, основен приоритет за него ще бъде да отстоява националния интерес.

"Това е една от най-важните отговорности на президента“, заяви той при посещението си във Велико Търново. Проф. Герджиков изрази разочарованието си, че на този етап това не се случва дори и в отношенията с европейските ни партньори и допълни, че „по собственото му признание в Брюксел г-н Радев не е постигнал нищо, за да защити българския интерес – нито по отношение на цените на електроенергията и газа, нито по отношение на Република Северна Македония".

Още по темата
"България трябва да е пълноценен член на Европейския съюз, но трябва да отстоява националния ни интерес и да покаже достойнство и гръбнак", категоричен е ректорът на Софийския университет.

"Първо по отношение на зеления преход. Всички искаме чист въздух и опазена природа, но не с цената на жертване на хората. За година и половина дефицитът на газ в Европа е 70 милиарда кубически метра. Не е сега моментът да поставяме зелената идеология над икономическите интереси и работните места на гражданите", смята проф. Герджиков, цитиран от БГНЕС.

По думите му на такава среща българският президент "би трябвало не да слуша безмълвно Ангела Меркел, както призна самият Радев".

"„Трябва да обясним и да отстояваме българската позиция. Единственото, което искаме, е спазването на Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество, а това означава и спазване на европейските ценности. Вместо да допускаме противопоставяне на България на останалите страни-членки по този въпрос, следва да убедим страните-членки, че не България, а Европейският съюз трябва да постави това изискване към Република Северна Македония в рамките на преговорите по глава 35, посветена именно на добросъседските отношения и договори", обясни проф. Герджиков.

Според него е крайно време Румен Радев да поеме отговорност за здравната криза, "която назначеното от него служебно правителство допусна".

"Днес, в телевизионно интервю на министър Кацаров, видяхме един объркан човек, който е напълно неподготвен за ситуацията. В ефир той призна, че чак сега се сключват договори за безплатни тестове, че едва днес е питал за респиратори, че е необходимо време, за да се организират нещата както трябва. Какво прави правителството досега, какво правиха цяло лято, защо тепърва взимат мерки, които трябваше да са готови преди месеци. Действията на правителството са плод на паника и страх от изборите, защото Радев се уплаши от броя на заболелите и починалите", коментира още проф. Герджиков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


388
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
286
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименбОЙКОВСКИТЕ ЛАКЕИ СИ НЯМАТ РАВНИ ВЪВ вСЕЛЕНАТА!
285
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кацаров че не е подготвен не е, но още по-неподготвен е герберският здравен министър от лекар на участниците в Сървайвър озовал се като директор на болница за кратко и после министър - НЕМА ТАКАВА ДЪРЖАВА!
284
1
 
1
 
! Отговори
техническа грешка преди 2 години
Истината е - Ще защитавам Банкянския интерес, Радев не го направи в Брюксел.
283
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 344Прочети малко западна преса преди да плямпаш,, и ще разереш какви мисли запада за България и политиците ни, осоенно Борисов
282
1
 
1
 
! Отговори
гост преди 2 години
Няма да пипате зелената енергия, защото от там цоцат всички мутри в политиката. Националния ни интерес е имагинерно понятие , което се определя от докопалия кокала. Позиция и гръбнак са празни думи, когато говорим за престъпни банди т.н. партии. Как да верваш на човек , издигнат за кандидат от калинки и престъпници, които са допринесли максимално за намаляване на населението в БГ и скапване на стандарта на живот посредством геноцид, кражби и спекула. Случаен човек в услуга на престъпници.
281
1
 
3
 
! Отговори
Бравосващият преди 2 години
"господин професор"а, това за "неграмотните селски апаши на комунизма" 1:1 пасва на твоя кукловод - тиква. Мислиш ли когато пишеш? И с какво???
280
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен - Явно , е че не си особено интелигентен ( то не е толкова лесно ) - Иска се само да слушаш какво се говори вече и в Европа !! Много политици търсят начин как да смекчат тона с Русия , защото всички разбраха , че никой нищо НЕ печели от това !! Защо Германия си построи газопровод " СП 2" бе *** , че чак и Америка не можа да я спре ??!! Добре си седнал на компа да плещиш глупости , *** поне да беше малко информиран !!
279
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Казармата стещу университета,интелект срещу 50 лицеви опори,български интелектуалец срещу руски лскей.
278
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Брюксел никой не взема Радев на сериозно.Всеки път говори за падане на санкциите срещу Путин.Какви национални инъереси да защитава?Той защитава интересите на руските си покровители.
277
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тръгна зле...с участието в tv1 и продължаваш по тази наклонена плоскост
276
5
 
7
 
! Отговори
ДАСКАЛ ГЕНЧО преди 2 години
ПРОФЕСОРИ, ГЛЕДАЙ СИ УНИВЕРСИТЕТА. ТОЛКОВА ГОДИНИ УПРАВЛЕНИЕ НЕ НАПРАВИ НИТО ЕДНО ОБЩЕЖИТИЕ.СЕГА ЩЕ УПРАВЛЯВАШ -ДЪРЖАВА СЪМНИТЕЛНО.АКО НЕ ТЕ ИЗБЕРАТ ПРИЧИНАТА ЩЕ БЪДЕ ГЕРБ. НА ВСИЧКИ ПУНКТОВЕ ЗА АГИТАЦИЯ НА ГЕРБ ТВОЯ ЛИК Е ПРЪВ, И НА ВСИЧКИ РАЗПРАВЯТ ЧЕ ВИЕ СТЕ ТЕХНИЯ ПРЕЗИДЕНТ.ТОВА ВИ ОБРИЧА НА ЗАГУБА.
275
7
 
3
 
! Отговори
Касандра преди 2 години
До Анонимен 339 - когато фактите говорят и боговете мълчат. А фактите говорят ясно - "ваксините" не работят. В Щатите тази година има повече умрели от миналата. В най-вакснатите страни и щати (Израел, ВБ, Исландия, Вермонт) има огромни вълни. В Англия пропорционално *** толкова прободени колкото чистокръвни. В Тексас замръзнаха заради вятърни турбини. В Европа цената на тока се взриви. То на теория и през 1941 г. цяла Европа е била единна. И през 1980 цяла Източна. Времето ще докаже тезата ми.
274
12
 
6
 
! Отговори
БРАВО Г-Н ПРОФЕСОРЕ! преди 2 години
Не..грамотните селски апаши на комунизма от форума ругаят и обиждат г-н Герджиков, без да представят нито еди аргумент в подкрепа на гнус.ните си писания. Затова пък проф. Герджиков ще остане в българската история като един велик обединител на нацията, противопоставена от руските ла.кеи у нас. А при Новия световен ред русо-робите ще си останат все така недостойни се..ляци. българин
273
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До КасандраМаце, какъвто довод си изложила за определяне на това коя държава е нащ приятел или наш враг излиза, че цяла Европа без Румъния ,Азия, Африка и Северна Америка са наши врагове. Не става така. Много по-лесно е те да обявят България за държава, чийто граждани трябва да влизат само със зелен сертификат. Did you understand?
272
11
 
5
 
! Отговори
Касандра преди 2 години
Българските интерси са прости - НЕ на отровата, която 80% от населението не иска, а от другите 20% половината спринцовки са ваксинирали мивката, а другата половина са проболи хора, наплашени от медиите. НЕ на "зелената" лъжа и ДА на евтината енергия, особено чистата и модерна ядрена енергия, с която България има горда и благополучна история. Това са българските интереси. Който е за тях е патриот. Които световни сили ни забранят да следваме тези интерси са наши врагове.
271
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НЕ ЗНАМ ЗАЩО, КАТО ГЛЕДАМ СНИКАТА, АСОЦИАЦИЯТА Е МАЗЕН?!
270
5
 
17
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
Повечето мои учители бяха свестни хора и професията им беше призвание.Е,имаше и такива,които зорлем бяха станали учители,но бяха изключение.Та като гледам снимката,се радвам че този не ми е бил учител.
269
9
 
16
 
! Отговори
До 334 след 14 ноемв преди 2 години
Радев е новия ни президент така, че се успокои и се гушни в новия си мъж от Афганистан
268
19
 
8
 
! Отговори
след 14 ноември преди 2 години
Гешев да се стяга !!!! Ще има много работа по повдигане на обвинения срещу фигуранта и цялата му хунта от побеснели болшевишки копои........
267
16
 
8
 
! Отговори
Юруш другари ! преди 2 години
Напред с другаря Румен Радев, ПП и БСП ! Напред към студена и гладна зима ! Тролчета на Прокопиев и Кутев, подпомагани от Бабикян щракат ли щракат по мазните си клавиатури фейкове, да закърпят и днешния ден с една 20-тачка