Миков скочи: БСП е достатъчно обезличена идейно

Иска оставката на цялото ръководство на левицата
71
Миков скочи: БСП е достатъчно обезличена идейно
Снимка: БГНЕС

Не само Корнелия Нинова, но и цялото ръководство на БСП, което докара нещата дотук, трябва да поемат отговорността за резултатите на партията от изборите и да се оттеглят, смята Михаил Миков, бивш председател на БСП.

Той посочи пред БНР, че години наред е имало предупреждения от органи и хора в БСП, че партията върви в грешна посока, но те не са били чути.

Още по темата

"Бодрячески се твърдеше, че това е верният път - верният път е засилване на авторитаризма в БСП, верният път е разчистване на враговете с партиен билет, верният път е губене на идейния облик и политическа всеядност на БСП. В крайна сметка - ето го резултатът, който иначе вярно дава представа за състоянието на БСП", каза Миков.

По думите на Миков в БСП има разделение между хората, което трудно ще се преодолее и трудно "ще се събере"

"БСП е достатъчно обезличена идейно. Това го показва и днешното ѝ поведение - преди да е издигнала ясните политически позиции, очертаващи облика ѝ на лява партия, тя е склонна да влезе на всяка цена в преговори за управление", посочи той.

Михаил Миков определи "Продължаваме промяната" като добре режисиран десен политически проект, който няма да даде промяна.

"Може да се смени персонажът Бойко Борисов, но няма да доведе до промяна в политиката, която засяга мнозинството от българските граждани, 90% от които са работещи хора, защото само 10% са работодатели и самонаети", каза Миков.

Бившият лидер на БСП подчерта, че никога не е говорил и работил в подкрепа на ПП, за което е бил обвиняван като част от т.нар. вътрешна опозиция в БСП.

По думите му избирателите на никоя партия не са нейни крепостни и обвинението на лидерката на БСП към избирателите, които са гласували за ПП, а не за БСП, са "поредното неубедително оправдание за състоянието на нещата".

"Когато не можеш да убедиш избирателите в автентичността на това, което говориш, естествено е да потърсят друг. ... 60% от българските граждани не са гласували, което означава, че те не виждат алтернативата на над 10-годишното управление на Бойко Борисов", обобщи Миков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Комунистите ще трябва да преклонят главица пред топките на чорапа
54
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Миков да не скача, че персонално заради него напуснах БСП! Отказа да ме приеме, и то ТРИ пъти, въпреки, че съобщих, че съм негов избирател! За две изборни кампании трима от семейството ми взимахме отчислителни бележки, за да гласуваме в СЗ България! Оказа се, че гласуваме за него. Миков, бих те наплюл, ако те срещна, морав нос!
53
0
 
1
 
! Отговори
кУмОниЗтЪ преди 2 години
Нинова даде най-доброто от себе си за да съсипе БСП. Това дори и ГРОБ не можаха да направят, даже не смееха и да мечтаят. Евала КУРнелче, евала Нинова, респект! Столетницата предаде богу дух :/
52
1
 
1
 
! Отговори
стар комунист преди 2 години
Миков, микооов и ти си една куха лейка дето вода не може да задържи! Ти пък за каква идеология ни приказваш като точно ти се просурна по г,ъ.з да ни убеждаваш колко е добра либералната дясно- лява теория! Айде и ти в канала ,защото си дребна страхлива мишка!
51
2
 
8
 
! Отговори
Въпрос преди 2 години
Защо му давате думата на Миков? Ясно е отнапред какво може да каже. Отдавна трябва да е разбрал, че му е минало времето. Сега и други от "вечните депутати" ще си изпълзят от дупките.
50
2
 
13
 
! Отговори
Седни си Миков преди 2 години
СерГейчо се завръща. Мъжа на жената на мъжа на първата фалирала банка в България хахах
49
4
 
13
 
! Отговори
3 по 300 преди 2 години
Наздраве Мише,такъв е пътя-отводка на уиски и финал с шльоковоца!Ти на 3 по 100 като търкаще председателския стол,кого убеди в автентичността на това ,което говориш?
48
0
 
10
 
! Отговори
Що бе? преди 2 години
Нали баш кумунистите станаха милионери?Кво им е на идеите?
47
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този е един от хората на радев в БСП. Не трябва да се взема на сериозно каквото казва, а всички масово да гласуват против зеления чорап.
46
4
 
14
 
! Отговори
Мила преди 2 години
Миков вреди на БСП повече от всеки друг
45
7
 
3
 
! Отговори
нострадамус преди 2 години
Да бъдем новаторите в ЕВРОПА. Без партии хрантутени от народа ни. Без генерали , президенти.Да избираме образовани и изявени млади хора със съзедателен дух , по този начин ще се движим напред.
44
10
 
6
 
! Отговори
ей преди 2 години
Бсп донесе огромни жестоки беди и обедняване на бг и народа! Те са неизброими! Надявам се изборите март да получат вече под 5 % и да изчезнат, защото те винаги правят нещата само за свои хора.
43
6
 
11
 
! Отговори
Дедо Мъдури преди 2 години
А дано да върнат Микича за шеф на БСП, да ги довърши окончателно и да не се мъчат повече в тази агония.
42
1
 
15
 
! Отговори
Комунист преди 2 години
БСП се обезличи идейно в момента в който се преименува от БКП и отхвърли марксизма. Защото социалдемокрацията в същността си е концепция "само да сме във властта". Когато е била на власт, БСП винаги е поддържала десни политики. Но за тях това няма значение -- важното е да са във властта!? А сега се сепнаха, но чак когато изгубиха тази власт и нямат никакви изгледи да се върнат. Което доказва, че опортюнизма е печеливш, но само за кратко. Каквото са си надробили, да си го сърбат.
41
5
 
7
 
! Отговори
Ивза преди 2 години
Акъл от един послушко на ББ.Аман от знаещите,но не можещи от БСП.Къде са младите.Корнелия е единствената,опълчва се на Б Б и следствието е оставкаГоспода от БСП,имайте малко срам и търсете грешките долу,не по върховете.
40
4
 
11
 
! Отговори
Анонимeн преди 2 години
Един път да го чуя този да говори верни неща! БСП изобщо не се държи като лява партия и не следва идеите на левите в ЕС. Абе няма ляво няма дясно, всичко е сиво сивкава мъгла.
39
3
 
7
 
! Отговори
КНСБ преди 2 години
Напълно се солидаризираме с мнението на г-н Миков - да е жив и здрав !А трябваше, тря бваше мнооооооооого по-рано тая свирепа лидерка да си отиде,за да не страда партията !Сега за награда Румбата ще й предложи чрез кокорчовците някакъв успокоителен " хап " в новото правителство,може би ...
38
3
 
6
 
! Отговори
П.К. инк. преди 2 години
Токущо преминалите избори дадоха и добри резултати: Отървахме се от вечно напиращите за власт и привилегии /разбирай буквално - за лични облаги, кражби и други/. Отървахме се от потрошената латерна, от бабишкелата, от хамалина на бесилки и ковчези , от ДС-то танас, и от още знайно и незнайно число айдуци. Освен това вече си имаме самопровъзгласил се "премиер", но като генерал без армия. С кого ще прави този "премиер" коалиция, като всички "лидери" вече си хвърлиха оставките??? Всяко зло за добро
37
10
 
9
 
! Отговори
Н1 преди 2 години
Всяка партия трябва да има идея и символи. Това създава и членската маса. Консервативната партия ще ти обясни какво да направиш със 100 лв. Същото ще ти обясни и Либералната партия, но по друг начин. Пр. да ги вложиш в банка, вместо да си купиш 10 л. водка савой. В тоя смисъл и се провалят партиите, защото нищо не предлагат, и 7/8, и ДБ, Мая и т.н. Това чака и Кире. Бойко за 10 г. остави уредена държава, в мир с църквата, профсъюза и света. Ако е сбъркал, ще плати. Но има заместник, и то няколко
36
7
 
12
 
! Отговори
Х преди 2 години
Не разбрах какво иска тази пиянка. Много е радостен, но не може да се хвани на малкия пръст на Нинова. Ето такива като Миков ще закопаят БСП- то