Михалев: Грешка е самостоятелното явяване на изборите на ПП

Ако бяхме заедно, шансът да ни се връчи първия мандат, бе сигурен, смята той
20 авг 2022 17:39, Петя Славова
80

  "Продължаваме промяната" няма да се коалира предизборно с "Демократична България". След новината бившият депутат Стоян Михалев предупреди, че има "сили на реставрацията, които са много доволни от това решение".

"Демократична България" отчита решението на "Продължаваме промяната" да се яви самостоятелно на предстоящите избори като грешка. Според дясната коалиция - формацията на Кирил Петков и Асен Василев не може да стане първа политическа сила без тях.

Още по темата

"Математически, ако бяхме заедно, шансът да ни бъде връчен първият мандат, е абсолютно сигурен, което би дало възможност да се създаде правителство на реформаторските сили. Сега в тази ситуация този шанс е поставен под въпрос и силите на реставрацията вероятно ще са много доволни от това решение", коментира пред Bulgaria ON AIR Стоян Михалев от ДБ.

Според социолога Петър Петров обаче решението на "Продължаваме промяната" се базира не просто на математика, но и на идеология.

"2+2 предизборно почти никога не е равно на 4 следизборно, както може да се види на коалицията на националните партии. "Демократична България" има ядро от избиратели, а "Продължаваме промяната" все още търси и намира себе си на много различни места", смята социологът Петър Петров.

Всъщност двете формации са много близки идеологически, показва "политическият компас" на Ивайло Динев, който позиционира българските партии на база на техните програми.

Решението - да не се коалират предизборно, политологът си обяснява с желанието на Кирил Петков и Асен Василев да привлекат по-широк спектър от избиратели.

"Те се опитват да си изградят имидж на центристка партия, за да могат да привлекат разочаровани избиратели от левия спектър, които са периферията на БСП. Странейки от ДБ те рискуваха да загубят от периферията от предишните избори", обобщи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
1
 
! Отговори
алоо преди 1 година
"да се създаде правителство на реформаторските сили." Ей ***,т.нар. реформатори ги видяхме,за 2 г. принципите им отидоха по дяволите,накрая се разпадна тази реформаторска измислица,защото едните твърдо не сдаваха властта(москов и сие). От 5 партии,вкарахте цели 23-***,от които цели 6 станаха министри,а други 10 зам.министри.Такова ПРЕЯЖДАНЕ на власт с толкова малко дУпетати НИКОГА в историята на БГ не е имало.Плюехте ДПС с 39 депутати защо имали 3-*** министри.Еее,вие направо им скрихте шапката
60
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стоян Прождажников Михалев се е притеснил, че може да не влезе в парламента. Спокойно под ли зу р ко ще влезеш, избора ще е тотално манипулиран като миналия път, така че такива продажници като тебе да се намърдат и да изпълняват заповеди на мига. Все пак силно си надявам да не влезеш но всичко е предрешено.
59
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма грешка г-н Михалев, държат вашата група за резерва! Съшото правят с бсп. ПП са вляво, самонадеяно вярват, че може да им бъде гласувано мнозинство!
58
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
До Анонимен Много хора пишат кой от политиците се къпе и кой не. Такива неща пишат най-грубите по душа хора. Щом ви идва да го пишете, значи сте груби по душа.
57
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
До АнонименМного е грубо да се коментира личната хигиена на хората. Гледай да не го правиш, но то си е за тебе.
56
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Я колко много некъпани на едно място! Едното с немити зъби, другото омазненичко с тениска на палмички.
55
0
 
7
 
! Отговори
До Михалев преди 1 година
Грешка на природата си ти, защото си с обратна резба. Проблема си е твой, но не ни го натрапвай на нас нормалните хора ! Не се спря да плюеш по Русия. За награда от Козяк ще ти дадат да носиш знамето на Прайда.
54
2
 
3
 
! Отговори
до 58 преди 1 година
Ти си грешка от раждането си.
53
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А БЕ ТИЯ СА ГРЕШКА ОЩЕ от създаването си.
52
5
 
1
 
! Отговори
До любопитен преди 1 година
В смисъл?! Трябва човек да е падал на главата си, за да иска всички тези неща за България? Или че подкепя единствената партия в момента, която иска и може да постигне промяната-ПП + че е морално и политически необременена от престъпното управление на предходните? И затова е под непрекъснат саботаж от останалите партии на които засегна мафиотските схеми за източване на държавата.
51
0
 
4
 
! Отговори
Избирател преди 1 година
И какво ако ви се връчи? Ще стане като с предните 2 мандата... докато се пенявиш и греда!
50
2
 
4
 
! Отговори
любопитен преди 1 година
До Анонимен 51 .......... Като малък да си падал на глава? Или такъв си по рождение?
49
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някой да му разбра бррътвежите на тоя? Кукувица кука на зелена бука.
48
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Михалев, по-добре е така. Не ви трябва предизборна коалиция.
47
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Просто Михалев го е яд, че няма да влезе в парламента.
46
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не е грешка! Много добре премислен ход, защото ако се бяха коалирали с някой друг, хората които наистинa подкрепят ПП и К.Петков, ще бъдат доста разконцентрирани между останалите . Сега поне ще се знае колко са наистина българите, които искат България да е свободна от корупция и задкулисно управление, както и от руска намеса в правителството. И това е супер.
45
0
 
12
 
! Отговори
уаууу преди 1 година
Стоене,за *** за зеле не ставате ! Така да знаеш !
44
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз с тях съм приключил 2007...И съм изключително щастлив ,че прозрях истината за тях.Те не са консерватори и християни,а соц вампири ,представящи се за дясно.Те,БСП и ДПС са главните виновници за ужасния преход към нищото.
43
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гласувал съм за вас за съжаление. Дори през ум не ми минаваше, че дори ще си помислите да се съюзявате с комунисти. Явно заради това се случи разцеплението на СДС, другите са ви надушили. Срам за вас. Дано забравата скоро ви настигне. Аз приключих с вас.
42
1
 
19
 
! Отговори
Joko преди 1 година
Миалев, а бе ти откъде изпълзя.... Я оди да е беш. ако можеш разбира се...