Кирил Петков и Асен Василев: Един от двама ни ще е премиер, ако спечелим изборите

"Даже Тодор Живков не си е позволявал да концентрира толкова много власт като президентска република"
Обновена: 26 авг 2022 20:20 | 26 авг 2022 20:20, Красимир Ангелов
400
Кирил Петков и Асен Василев: Един от двама ни ще е премиер, ако спечелим изборите
Снимка: БГНЕС

"Един от двама ни ще е премиер, ако спечелим изборите", заяви бившият премиер Кирил Петков, който заедно с Асен Василев говори в студиото на "Още от деня" по БНТ.

Петков уточни, че кой точно ще оглави правителството, ще решат двамата помежду си, защото си имат взаимно доверие.

Бившият вицепремиер Асен Василев коментира предложения от Слави Трифонов референдум за президентска република. "Слави Трифонов досега е инициирал три референдума и резултатът е никакъв", каза Василев.

"Даже Тодор Живков не си е позволявал да концентрира толкова много власт като президентска република, а е запазил България като парламентарна република", допълни още Василев.

"Слави Трифонов спечели няколко избора, разруши няколко правителства, разруши няколко парламента. Този човек е човек от прехода", заяви от своя страна Кирил Петков. Според бившия премиер Слави Трифонов е бил "троянски кон" в предходното правителство.

Двамата лидери на "Продължаваме промяната" коментираха тежкия инцидент от четвъртък сутрин, при който двама полицаи загинаха в Бургас, в опит да спрат автобус с нелегални мигранти.

Още по темата
"Те дадоха живота си за сигурността на всички ни, никой политик не трябва да използва тази трагедия за политически цели", категоричен бе Кирил Петков.

"Нашето правителство направи първа стъпка на "Капитан Андреево" - най-големия пункт на българската граница беше завзет от една частна фирма. Години наред беше един корупционен канал - не само за хора и мигранти, но и за плодове и зеленчуци, които бяха с високи нива на пестициди и реално тровеха децата на България. Оградата по границата бе инвестиция на ГЕРБ за стотици милиони левове, която бе компрометирана толкова лесно. Ако средствата на данъкоплатците се използваха по-правилно, щяхме да имаме по-добра ограда. И смятаме да го правим след 2 октомври. И по наше време имаше огромна миграционна вълна - от Украйна и ние се справихме, така че да няма безредици, майки с деца по гарите", посочи още бившият премиер.

Асен Василев пък отново коментира скандалите, които се вихрят у нас, като посочи, че със седемте танкера, договорени от тяхното правителство, се покриват напълно всички топлофикации и всички битови потребители на газ. По думите му за двата оставащи дни на правителството тогава са успели да договорят двата слота за доставката на втечнения газ.

"Всеки ден си изпращаме заявката към "Газпром", на следващия ден получаваме нула. Ние си искаме газа и не го получаваме. Правим плащането към "Газпромбанк" и те ни го връщат. Ако служебният кабинет е спрял да подава заявките, това вече ни поставя нас в неизпълнение на договора, но докато ние бяхме на власт всеки ден си подавахме заявките, за да сме напълно в изпълнение на договора", обясни Асен Василев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


400
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
298
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
***,марш в Канада
297
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много са самоуверени. Явно разчитат на Мадурските машини.
296
0
 
8
 
! Отговори
Виждате каква е преди 1 година
ситуацията в страната:енергетиката е в колапс;няма газ;инфлацията расте;цените скачат и са непосилни,хората изнемогват.А продажните,овладени от шайката на харвардските мошеници телевизии,продължават да ни облъчват с лъжите им. Разчита се на неинформираността на хората и нежеланието им да вникнат в проблемите на обществото и държавата,проблеми създадени и/или задълбочени от разпадналата се коалиция начело с харвардските ношеници.Хора,четете, информирайте се,не допускайте да ви заблудят.
295
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма да сте,със сигурност.
294
0
 
12
 
! Отговори
Чудя се преди 1 година
Боже, боже, какво щастие ще ни сполети. А може ли и двамата заедно да станат ?
293
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хващате куфалите право ат където сте дошли ,щели да управляват от вас и чобан не става
292
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Харвардските мошеници и четворната коалиция си свършиха перфектно задачите - пуснаха С Македония в ЕС, изпращаха оръжие в Украйна, крадоха бързо и сръчно. Ние какво искаме - нас да оправят???
291
1
 
25
 
! Отговори
Просто Българин преди 1 година
Абе шматароци,не разбрахте ли че никой не ви иска.Не можахте да съставите правителство сле д вота точно заради вас двамцата.Хващайте се за ръчичка и кой откъдето дошъл.
290
0
 
21
 
! Отговори
КОГАТО УПРАВРАВЛЯВАТ преди 1 година
АМБУЛАНТЕН ТЪРГОВЕЦ И ГОЛЯМ ИЗМАМНИК- РЕЗУЛТАТ 30/40% ИНФЛАЦИЯ НА ХРАНИ
289
0
 
17
 
! Отговори
До 337 преди 1 година
Не съм съгласен! За Петков, Василев и Лорер - съд и ЗАТВОР за вредите, които нанесоха на държавата! Никога повече наглите крадци от ПП не трябва дабъдат допускани до властта! Гаменът простокиро има да връща десетки милиона лв на държавата след подписа невалидни заповеди и наруши конституцията!
288
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Киро, можеш спокойно да си възстановиш канадското гражданство и да си заминаваш. Вашето време изтече
287
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Киро, не се безпокой, няма да спечелите изборите. Вашите депутатски места ще спаднат на 40-45 места максимум, тези на ДБ - на 10-15. БСП са разнебитена команда, а доскорошното непрекъснато лаене на стрина Корни по адрес на президента и към министрите от БСП плюс колаборацията й с ПП ще доведат до 20-25 депутатски места, може и по-малко. С 70-85 депутати власт не се взема. А ГЕРБ ще разполага с гласовете на ДПС,ИТН,Възраждане и с част от ДБ,ПФ. Така че Киро: куфарите-самолетът-Канада.Без Лена.
286
0
 
29
 
! Отговори
Излъган. преди 1 година
Тия ако ми паднат...тъжна им майка.
285
0
 
20
 
! Отговори
Баба мара преди 1 година
аморални хора няма да управляват българия заради такива като вас господ ни наказвавсеки ден пожар наводнение катастрофи като на воина суша това са все знаци амавие от тези знаци не разбирате вие от другите знаци разбирате за това са виобучавали
284
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Двамата разсъждават все едно България и народа са тяхна фирма или офшорна компания. Докога ще ни лъжат, противопоставят и делят българите и има ли още кой да им вярва след пълния провал само за 6 месеца?! Българи, събудете се! Не вярвайте на хора, които даряват заплати за оръжие и изпращат на безплатна почивка в 5 звезден хотел чужди богати граждани, а собствените им сънародници мизерстват. Бог да ги съди и им прощава! Родина и Род са на първи място и Любов към ближния. Бог да пази България!
283
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Киролените са унижение за българите! Как може това недоразумение да ни е било премиер?! Господ ни взе акъла, но само веднъж!
282
3
 
39
 
! Отговори
Психолог преди 1 година
По-неадекватен мух.льо никога не е припарвал до българската политика, а ние го сложихме това л.айно да управлява държавата !!! Наистина суверенът си заслужава тъжната съдба !
281
3
 
32
 
! Отговори
Мъдрост преди 1 година
"Една кокошка сънувала..." ! А какво става когато 2 кокошки сънуват ? Кокошка или Кокорчо, няма значение, кокошия мозък управлява България и я докара до катастрофа !
280
3
 
34
 
! Отговори
Само констатирам преди 1 година
Тези двамцата , трябва да са при бай Ставри.
279
4
 
34
 
! Отговори
Владимир преди 1 година
Нали сте го чували този виц:- Кире - далече ли е Канада?- Мълчи Асене и плувай....!