Рашидов: Не е страшно, че има избори, страшно е, че няма резултат

България се прави на костенурка когато стане неприятно, заяви той
28 сеп 2022 22:47, Нели Христова
35
Рашидов: Не е страшно, че има избори, страшно е, че няма резултат
Снимка: БГНЕС

На фона на поредицата от кризи, които ни заобикалят, влизаме ли в цикъл от избори на избори?

"Сигурно няма да бъдат последните, ако България съществува още 1300 години. На всеки 4 години ще има, понякога и през месец. Няма нищо страшно в това, че има избори. Страшното е, че няма резултат", заяви Вежди Рашидов от ГЕРБ в студиото на "Денят ON AIR".

Според него лошото на всички партии е, че като си напипат говорителите и като грамофонна плоча говорят само кого мразят, с кого искат властта и с кого не, а не казват нищо за народа, за който трябва да се направи нещо.

"Ако няма избори, не е добре, омразата не е политика, тя ражда единствено омраза. Не може да ти е политическа програма да вкараш Бойко в затвора. Бяха на власт, да бяха го вкарали. Вкараха го за 2 дена, за резил станаха. Без доказателства не се говорят глупости. Кому трябваше това унижение на един трикратен български премиер", посочи гостът пред Bulgaria ON AIR.

Той смята, че в малките държави винаги има натиск от много посолства и България се прави на костенурка, която се крие в корубата си, когато стане неприятно. По думите му това е нормално, защото сме малък народ и е нормално също така да търсим покровителство, защото българите обичат някой да им казва как да живеят, а в същото време се борят за свобода цял живот.

"Ако няма мнозинство, всичките партии ще бъдат изметени, да не си правят илюзии. Минахме границата на опитите. Трябва експертно правителство, няма значение с кои партии. Всички да спрат да се занимават с личните си амбиции и да се наведе глава пред по-големите цели. Едни хора, колкото и да се правят на ангели, се потиска инфлацията, от която ще страдат българите, народът, обикновените хора. Ние не сме били никога по-разединени, откакто сме сега. С хвърляне на яйца и камъни не се управлява държава", категоричен е Рашидов.

Той смята, че отговорността на политика е много голяма и трябва да се управлява с мъдри хора, а не с млади или стари, защото с всички партии може да се разбере човек.

"Назрял е моментът да има нова кръгла маса. Трябва да се състави правителство, да се гласуват закони, да се подгони инфлацията, за да я спрем донякъде и хората да се почувстват по-спокойно, да идват инвестициите", на мнение е гостът.

Той сподели, че ГЕРБ може да се коалира с ДПС, ако махнат "инфантилите", които са направили големите бели, защото сигурно има много интелигентни хора в партията.

"Нашата сила е в разума и в националната ни отговорност. Едно поведение на политик трябва да бъде гъвкаво. Основата е неговият народ. Борисов е достатъчно с опит и мъдър човек. След като е в историята 3 пъти премиер, ще даде път на младите. В ГЕРБ е пълно с интелигентни, образовани и реализирани хора", каза Рашидов.


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Напъни на празно пак в ъгъла
18
0
 
2
 
! Отговори
Мустафа преди 2 месеца
Този отново са го почерпили с няколко водки, за да започне да си мисли, че е български политик, депутат или министър на културите. Страшното е, че такива като него се мислят за богати. Къде му отидоха парите за пенсиит на този някогашен скулпор. Сигурно са при тези на Борисов от Герб. Моге и във фалиралата КТБ да са. Само един Господ знае, но той не е Аллах.
17
2
 
0
 
! Отговори
пуйката преди 2 месеца
Умен е много е умен.
16
0
 
7
 
! Отговори
Дядо Боби преди 2 месеца
Депутати които са били 2 мандата в парламента да не се кандидатират за трети! Казах!!!!!!!!!
15
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Осъзнаите се българи! Костадинов може да е всякакъв, но казва истината. Нито една от останалите шест партии не е българска. Вие сами решавате.
14
4
 
13
 
! Отговори
МУЛТАКЪ преди 2 месеца
Тоя не е ли време да му се вземе всичко и да си откара в старчески дом тип затвор! Официално записан и доказан участник в разграбването на България заедно с другите МУЛТАЦИ!
13
3
 
12
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 месеца
Веждичка, вземи пийни една фанта лимон или пък швепс тоник! Увеличи си малко съдържанието на кръв в алкохола! Ще се почувстваш по-добре!
12
4
 
12
 
! Отговори
Зъбчето преди 2 месеца
Друго си е като се обади и Главния Мултак! Ценно е да се знае какво мисли един Мултак, при това Главен!
11
8
 
2
 
! Отговори
муспи преди 2 месеца
Бэлгарите страдат от общочовешката болест, да знаят че гласовете не ске броят и да се възмущават от купени гласове и всякаккви морафети косвено свидетелсващи че има броене! Това е добър признак че света е към края си. Има виждащи хора, които му се радват.
10
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Веждичка , *** да ошамаpuш пак някое полицайче на близкия паркинг и ще ти олекне !
9
2
 
12
 
! Отговори
баба мара преди 2 месеца
няма резултат защото към властта напират цър-ву-ли от 1878 до сега самоцър-ву-ли да се докопат до кокала и след това не пускат а народът кучета гояли затова не гласувам защото не вярвам на никои
8
10
 
5
 
! Отговори
Обективно преди 2 месеца
Прав си, Вежди! Жив и здрав да си!
7
4
 
2
 
! Отговори
смр преди 2 месеца
страшен
6
4
 
9
 
! Отговори
Мен преди 2 месеца
Ама, Веждичка, нали твоите и Славчо, новата ви приятелка, ни докараха дотук?
5
5
 
11
 
! Отговори
СССР преди 2 месеца
Тоя боклукккк гербав от къде изпълзя ,беше се покрил от като се преобърна на правото на бул.България туччч пиянннн ,и на култура ще учи това нищожество.
4
3
 
10
 
! Отговори
Черноризец Хлабав преди 2 месеца
Вежди, като дойдат резултатите ли ще си довършиш сграда на ул. Тракия в София? Май свършиха паричките, а?
3
2
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 2 месеца
Чуждите партии трябва да се закрият
2
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Този бияндуурнник как смее, да се кандидатира отново за депутат?
1
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Още не са почнали изборите,а вие вече за резултати говорите и пишете...Изчакайте няколко дни.Или това е от бъдещето хаха?