Крум Зарков: Национален съвет на БСП е последният шанс за партията

Слабо представяне на вота, левите избирателите не го заслужавали
27
Крум Зарков: Национален съвет на БСП е последният шанс за партията
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

„Поисках оставката на Корнелия Нинова, когато бяхме трети – сега сме пети“. Това заяви пред bTV министърът на правосъдието и член на БСП Крум Зарков.

“Ако се даде шанс на българските социалисти, да се организират, да вдигнат поглед – резултатите ще дойдат. Лявото е ключова тема за българската политическа система“, добави Зарков.

„Инат под маската на твърдост и лоялност. Всички, които се нуждаят от лява политика, не заслужават това. Следващият Национален съвет за БСП е последен шанс за партията. Очаквам заявление, че така не може и трябва да се вземат следващите стъпки, заложени в устава“, допълни той.

Зарков отчете, че е успял да изпълни основните си задачи като служебен министър на правосъдието и коментира, че изборите са преминали спокойно, а резултатите са били признати от всички сили.

„България е единствената страна без закон за личен фалит. Има хора, които са добросъвестни, но не успяват да си покрият задълженията. Искаме да предложим процедура, в която длъжникът да може да организира нещата и да получи втори шанс. Важно е да за се защитят тези, които желаят, но не могат, а не тези, които хитруват“, подчерта служебният министър, уточнявайки, че трябва да се спре нерегламентираното събиране на вземанията.

„Понякога се използват методи, при които дългът става не толкова трудно събираем. Много хора разбират какво казвам. Омбудсмани са предлагали много такива законопроекти, които не са били приемани. Предлагаме добра рамка и се надявам политиците да не се огънат. Интересите на кредиторите са попречили на приемането на този закон“, посочи той.

Предложенията предвиждат различните дългове да бъдат събрани в едно, да се опише имуществото на длъжника, а след това да се изготви план за погасяването. Ще има възможност за опрощаване на дълг, но след решение на съда.
Според министъра кредиторите също имат интерес от това, а не да продават дълга на колектори. Законопроектът е заложен в Плана за възстановяване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
5
 
! Отговори
тТт преди 1 година
Че вие много взехте бре, Зарков! Като ви гледам панаира на Бузлуджа, то там "червен" под 30-40 набор е като да видиш бялата лястовица!
23
1
 
4
 
! Отговори
Спеца преди 1 година
Младо , зелено , затова приказва глупави недомислия!БСП е преминала през много перипетии и е оцеляла , така че тия драматични вопли като "последен шанс" са пресилени !
22
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Крумчо и сие съсипаха БСП! Добре се постараха и в тази кампания. Целта им е партия за лична употреба. Нинова изгони олигарсите, но върна партията вляво. Махнат ли я сега, на следващите избори ще имат проблем.
21
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ми,да.Другарят Банев,Божков и други комунистически отрочета,треби чрез съда,тоя на БСП , да им се опростят греховете!
20
2
 
5
 
! Отговори
VladTepes преди 1 година
БСП загуби най-достойния си лидер Михаил Миков с отлична юридическа и алкохолна подготовка.
19
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зарков - потомствено комунистче не забило и един пирон в живота си и като всички комунисти единственото което умее е да плямпа празни приказки.
18
4
 
3
 
! Отговори
От доста време преди 1 година
бесепето се управлява от една самовлюбена мено+пауза и верните и пуделчета. Доста циментови глави се отвратиха от това и се насочват към разните там копейки и псевдо генерали. Корнелка е мини вариант на ***+кин в пола - само тя е права и оставка не подава! Да им е жив и здрав националния съвет и още известно време да води стогодишната бабка. На следващи избори, корнелкиното бесепе ще драпа към чертата. Неоспорим факт - и по проценти и по реално подадени гласове.
17
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БСП трябва да вземе пример от Украйна и да престане да се страхува от геополитическата развалина Русия. България има нужда от лява партия която е независима от Кремъл. За съжаление такава партия за сега у нас няма.
16
3
 
9
 
! Отговори
Зарков ли! преди 1 година
По нашия край във Врачанско с името Зарко кръщават единствено магаретата.
15
3
 
7
 
! Отговори
преди промяната преди 1 година
Последен валс партио любма
14
3
 
8
 
! Отговори
Чичо Манчо преди 1 година
Круме , от тези Национални съвети стигнахте до тук. То не бяха пленуми,конгреси , съвети, Бузлуджа , Шипка , Копринка и какво ?Правите се на много важни.Десет години Борисов ви млати само с една джипка, без вашите глупости. И сега спечели изборите , ама вие го не щете.
13
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така наречените леви избиратели по-точно е да се каже избиратели мечтаещи за руско робство са 20-25% и тези проценти се разпределят между промосковските партии БСП, Възраждане и руския Възход. Каквото и да прави БСП може само да привлече избиратели от другите 2 промосковски партии. Единственият шанс на БСП да разшири електората си е да скъса с русофилството. Всякакви геополитически заигравания с Москва са губеща карта.
12
7
 
2
 
! Отговори
Пешо преди 1 година
Асане не говори ,без да знаеш! Най- вероятно има много повече трудов стаж от теб, а да не говорим за интелект и много други качества! Дано да успее да се пребори, че Нинова съсипа БСП. Ако се беше дръпнала по- рано , можеше да имат по - добри резултати. Политиката им е най- социална ориентираната!
11
3
 
7
 
! Отговори
Дядо Соци преди 1 година
След 30 години стана ясно че България няма нужда от социалистическа партия, а от социална.Да бяха си оправили поне името.Българска Социална Партия. Ама защо ли съм взел да им давам съвет. Те си могат.
10
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
НЕ ЗНАМ КАКВО ТРЯБВА ДА СЕ СЛУЧИ (МОЖЕ БИ МЕТЕОРИТ ТРЯБВА ДА УДАРИ ПЛАНЕТАТА),ЗА ДА ОЗЪЗНАЕ ДРУГАРКАТА НИНОВА,ЧЕ ВРЕМЕТО И В БСП ИЗТЕЧЕ!
9
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И НАЙ-НАКРАЯ ДРУГАРКАТА НИНОВА ЩЕ БЪДЕ ИЗКАРАНА ОТ КАБИНЕТА СИ НА ПОЗИТАНО СЪС СТОЛА В БУКВАЛНИЯ СМИСЪЛ,ЧИСТО ФИЗИЧЕСКИ ЩЕ БЪДЕ ИЗХВЪРЛЕНА ОТ ТАМ...
8
6
 
14
 
! Отговори
ЧИТАТЕЛ преди 1 година
БСП е там където трябва да бъде. Партията предизвикала всички фалити и финансови катаклизми на България няма място в парламента.
7
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БСП УДАРИХА ДЪНОТО И ЩЕ СТАВА ОЩЕ ПО-ЗЛЕ ЗА В БЪДЕЩЕ...И ПАК ОТ ПОЗИТАНО СЕ ЧУВАТ БАНАЛНИТЕ ПРИКАЗКИ:ЩЕ СЕ СЪБЕРЕМ,ЩЕ АНАЛИЗИРАМЕ,ЩЕ ПОГОВОРИМ,ЩЕ НАСРОЧИМ КОНГРЕС И РАЗБИРА СЕ СТАРИТЕ МЕРАЦИ НА НИНОВА ДА УПРАВЛЯВА.В КОАЛИЦИЯ БЕЗ КОАЛИЦИЯ НЯМА ЗНАЧЕНИЕ ВАЖНОТО Е ДА БЪРКАМЕ В КАЦАТА С МЕД!
6
1
 
14
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Късно е чадо, мaндaлoтo хлопна :)))))))))))) Другия път при Трифонов :))))))))))))))))) Корни ще държи мандата до последно на 100%
5
6
 
8
 
! Отговори
Дядо Соци преди 1 година
До Реалист 3 Хайде не давай съвет на БСП. Те си мислят че са на прав път , който ще се укаже без изход.