Константинов: "Дневникът е подправен?" - абсурдно е!

Някой с нерегламентиран достъп програмира, смята той
7 окт 2022 21:44, Анисия Иванова
68
Константинов: "Дневникът е подправен?" - абсурдно е!
Снимка: БГНЕС

"Дневникът е подправен". То е толкова абсурдно това, че стига едно да бъде. Какво показва това? Някой може да бърка в машините, нали така. Смятате ли, че в Тайван, които са много сериозни хора – там се правят 90 на сто от чиповете на света, че там ще програмират "Дневникът е подправен"? Не. Тук някой, с нерегламентиран достъп си програмира, каквото си поиска.", каза математикът проф. Михаил Константинов.

"Изтече гаранционният срок. От догодина машините съвсем законно ще се "счупят" и трябва да дадем едни нови 100 милиона за машини", предупреди той.

Машинният вот показва отдръпване на 600 000 души, от които 500 000 не отиват да гласуват заради страх от излагане, а 100 000 са тези, "които г-н Рашков и г-н Демерджиев успешно ги страхуват", коментира  Константинов пред БНР.

Още по темата

Няма по-безсмислено упражнение от гласуването с "Не подкрепям никого", подчерта Константинов. По думите му това действие има значение само на първи тур на президентските избори, когато тези гласове се броят и могат да "потопят" някой от кандидатите, докато на парламентарен вот според него това е "социален мазохизъм".

42 мандата излъчват сега трите софийски района. Ако беше известен резултатът от преброяването по-рано, щяха да са 47, посочи още математикът.

"Народът си гласува с преференции и се радва. На местните избори работят желязно преференциите, защото малък брой преференции пренареждат листите.", обясни математикът.

Относно начина на разпределение на мандатите според изборните резултати проф. Константинов уточни:

"Събират се всички гласове, подадени за партии, коалиции и независими кандидати. Не се работи с гласовете "Не подкрепям никого". Те отиват в кошчето за боклук. След това се вземат 4% от това число. Като вземете 4% от 2 500 000 – това са 100 000 гласа. Всички партии, които имат 100 000 гласа, влизат в парламента. Прагът е 100 000, ИТН имат 96 000, което е 3,85%. И друг път сме имали такива случаи – партии на ръба. Всеки може да оспорва, но тук нямат никакъв шанс "оспорвачите". Няма как да намерят някой, който да повдигне този въпрос, но дори да го повдигне, Конституционният съд ще ги пореже."

Колко струва един мандат на национално ниво – какъв е броят гласове, които осигуряват един мандат?

Доскоро беше 12-13 000 гласа, сега падна на 9480, закръглено 9500 гласа, поясни Михаил Константинов. "Средно 9500 дават един мандат на партията.", допълни той.

Тристепенен математически алгоритъм без човешка намеса определя в кой район коя партия какво взема, поясни проф. Константинов.

По думите му вкарваме числа, изкарваме мандати. На регионално ниво може да има несправедливости, обаче партията си определя мандатите на национално ниво.


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
4
 
6
 
! Отговори
Антикомунист преди 1 месец
Прав сте г-н Константинов, добре да си отворят ушите президента, слави трифонов и разните мекерета , които ни проглушиха , че вота бил купен и ГЕРБ така побеждавали толкова години. Ако не бяха машините сега на последните избори, Борисов сигурно щеше да има необходимото мнозинство и да поеме държавата и съответната отговорност. Ако се провали ще съм пъвият, който ще гласувам против него.
58
3
 
8
 
! Отговори
Пишман избирател преди 2 месеца
Вижте сега.Този надпис излязъл направо е изгрял като слънце за да ни избоде очите, че резултатите от изборите са напълно фалшифицирани "Дневникът е подправен ".Той показва,че елементарната защита на само тези 3 машини е пропуснато да бъде свалена- вероятно поради зверската умора у фалшификаторите,справили се успешно с останалите 13 000 машини.Онзи с юмручето е порязъл 50% резултатите на ГЕРБ и дал от джоба си 20% за *** и *** от ПП за да не може ГЕРБ сами да управляват. Така ще в бъдеще
57
4
 
7
 
! Отговори
До 42 преди 2 месеца
Това са факти все пак и то от не толкова далечното минало. Правителството бе свалено с гласовете на ГЕРБ и ДПС + съдружните им ИТН и Възраждане.
56
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Герберасткят *** ги гонят като мръ сно куче от магазините в Лозенец
55
9
 
5
 
! Отговори
Стамат преди 2 месеца
Тоя, за математик, има доста широки познания - електроника, изборни манипулации, производство на техника, политика. Не му ли казахте, че ГЕРБ печели, нямаше да е толкова лют...
54
6
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 2 месеца
Не случайно в Германия и др.западни държави , не само не се гласува с машини , но има и закон за забрана използването на такива устройства. Това не е случайно , а резултат на дългогодишни наблюдения по какъв начин стават манипулациите на машините. Но ние сме "по-велики от Германия"
53
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Вчера беше дадено едно обяснение за появата на въпросното съобшение "дневникът е подправен". Добавили са 1 машина от ланшните избори, без да я проверя и са преместили друга 1 машина в друга секция, а чип-картите са вече програмирани. Обяснението е логично, но издава небрежнот, тичината мърлящина за това географско местоположение! Приемам и това съждение, че избирателите бойкотират и се оттеглят от машинното гласуване
52
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
да махат мадуровските машини , дори и достъпа не могат като хората да подправят
51
7
 
24
 
! Отговори
Бунгар преди 2 месеца
Може и да му е дошло времето за пансиониране,но има акъл в главата ,за разлика от много полуграмотници даващи мнение тук.
50
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Не му ли е отдавна дошло време за пенсия?
49
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До силно заинтригувАна - Всеки, който има нужните връзки, може да стане професор днес у нас. Необходимо е да има и диплома за висше образование, но тя може да се купи. Не, че преди промените не са били нужни връзки и протекции за да станеш професор, но набавянето на дипломите беше по трудно, защото трябваше все пак да си бил записан в някой ВУЗ, а това не ставаше лесно, ако не можеш да ползваш някое предимство по параграф.
48
18
 
14
 
! Отговори
силно заинтригувАна преди 2 месеца
Много ми е интересно, кой излъга този Гайтан Веждьо, че е ПРОФЕСОР?
47
7
 
14
 
! Отговори
ибасиииииииии преди 2 месеца
НЕ ПОДКРЕПЯМ НИКОГО отивали в кошчето!Ами къде да отиват беееееее?!!!
46
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Хакнах дневника на съпруга ми и открих какво планира: "Счупи се бормашината. Сега ще се наложи за 8-ми март да купя на жената нова."
45
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Има и доста пияни. Петък вечер беше. Обаче пишат.
44
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Колега това важи за всички форуми.Простотия.
43
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Много простотия се лее из форума.
42
23
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Константинов, константинов, абсурдно е такива като теб да не търкат килиите след като са провели толкова много избори. Айде като математик с толкова много титли да обясниш как хората с право на гласуване са повече от хората, които имат българско гражданство.... мъртви души и фалшиви списъци, така че не се прави на шита девойка дето не разбира... та чак и недоволства, че машините отказали хората да гласуват, *** ... машините просто показаха колко много фалшиви имена сте ползвали през годините
41
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
От граматични и изразни грешки не мога да разбера какво пишат коментиращите! Няма ли някой поне завършил начално училището?
40
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 42 Анонимен Партиите, които се обединиха да свалят предишното правителство (ГЕРБ, ДПС и Възраждане) . . . . Като функционален неграмотник не разбрах как върза Възраждане с *** от ГЕРП и ДПС?