Командироват над 1000 души за изборите в чужбина

Очаква се да бъдат разкрити над 750 секции зад граница
10
Командироват над 1000 души за изборите в чужбина
Снимка: БГНЕС

На първо място поставяме организацията на изборите в чужбина. В тези избори ще бъдат ангажирани всички структури в МВнР. Искаме всички български граждани в чужбина да могат да упражнят правото си на глас. Това обяви служебният министър на външните работи Николай Милков на пресконференция, на която представи своя екип и очерта основните външнополитически приоритети на България в рамките на служебното правителство.

"Нещата се усложняват постоянно. Ще трябва да бъдат командировани доста повече хора от България, може би над 1000 души, заради промените в Изборния кодекс. Това вероятно би оскъпило изборите", подчерта родния дипломат №1.

План-сметката за изборите е около 8 млн. лв. за организация на изборите в чужбина, съобщи още Милков и допълни, че за миналите избори отделената сума е около 6 млн. лв. По думите му очакванията са около 750 секции да бъдат разкрити за вота зад граница на 2 април.

По-високата цена се дължи на различни разходи, свързани с командировките, но също и на увеличението на възнагражденията на служителите на СИК, както и на по-големия брой хора, които ще бъдат командировани за изборите в чужбина.

По отношение на екипа на служебния външен министър няма нищо ново, посочи Милков, цитиран от БГНЕС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
Избирател преди 1 година
Кой им плаща на тези 1000 души и за какво ? Извън България има само гешефтари, ***, престъпници и хора , на които им е зле в България! Е, тогава защо такива трябва да гласуват, че и да плащаме за тях ???? Тези пари кой ги дава ??? Вземате ги от хапката на гладуващи българи !!!!!
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
само за заслужили екскурзианти
3
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ХА-ХА-ХААААААААААААААААААААААААААААААААААААААА
2
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До сега не гласувах, този избор ще гласувам.
1
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
НЯМА ЛИ КРАЙ ТОЯ ЦИРК