Прекратиха преписката за отказа Асен Василев да бъде допуснат до вота

Разпоредбите на ЦИК са били изцяло спазени
14 ное 2023 16:52, Стела Стоянова
16
Прекратиха преписката за отказа Асен Василев да бъде допуснат до вота
Снимка БГНЕС

Районната прокуратура в Хасково отказа да образува досъдебно производство и прекрати преписката, образувана след отказа на изборната администрация да допусне министър Асен Василев да упражни вота си на местните избори на 29 октомври, съобщиха от държавното обвинение.

Василев не стигна до "тъмната стаичка" след като вот му беше отказан заради липса на уседналост. Самият Василев каза по повод отказа, че казусът е абсурд.

Още по темата


След станалото прокуратурата започна проверка.

От нея е установено, че няма данни за извършено престъпление от общ характер, тъй като компетентните органи изцяло са спазили разпоредбите на Избирателния кодекс и указанията на ЦИК, обясниха от държавното обвинение, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Алекс преди 1 месец
Липса на уседналост.Шарлатанинът е тук за малко.Докато натъпче джобовете.После на самолета.Местните аборигени ще връщат дълговете,които прави.
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тоя само в затвора трябва да го допускат!
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Това имаме за финансов министър - човек с куража на мишка и манталитета на агент на ДС. Може би най-катастрофалната комбинация в близката ни история. Наблюдаваме абсолютното дъно на финансовата политика на България от поне 1997 г. насам. Дори сега сме по зле отколкото бяхме при Жан Виденов. Шарлатаните ви ограбиха парите с надутите цени от над 200%.
6
0
 
5
 
! Отговори
Асен преди 5 месеца
Немогат да гласувам, но ме избрахте да тегля кредите, които да плащате. Благодаря ви, българи. Там от където идвам ми даваха само да беля картофи. Един път ми дадоха на вързано куче хляб да дам но се издъних.
5
1
 
7
 
! Отговори
toti преди 5 месеца
СЛВИ Е ПРАВ-,,НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА !!!
4
2
 
2
 
! Отговори
Мнистърът 3 преди 5 месеца
Какво му пише в личната карта като адрес? А булята от Грао е трябвало да бъде уведомена от лицето. Иначе тя няма как да знае какъв е сегашния адрес на някого.
3
0
 
18
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 месеца
Смехъ,или резиль?...Този НЯМА право да гласува,но "ИМА ПРАВО" да "управлява" Територията ?!...Поредния куриоз в Страната на неограничените невъзможности..
2
14
 
3
 
! Отговори
Министърът преди 5 месеца
има постоянен адрес, и има уседналост в България. Въпросът е, че едни кокошки от ГРАО, не са изтрили запис, в който е вписан настоящ адрес в САЩ от 2000 година, т.е. преди 22 години. Данните в Грао гъмжат от грешки, затова имаме и неадекватни избирателни списъци. А в Хасково дерибейства Делянчо Добрев- велик ***, крадец и манипулатор, като че го е сътворил Борисов.
1
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Обикновенно хора избягали в чужбина нямат тук адрес да не ги закачат колекторските фирми, а министър да няма е меко казано наглост до безобразие!