Започва регистрацията на партиите за вота през април

Крайният срок за подаване на документи е 15 февруари
8 фев 2023 07:18, Анисия Иванова
6
Започва регистрацията на партиите за вота през април
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Започва регистрацията на партиите и коалициите за изборите през април. От днес ЦИК започва да приема документите за вота на 2 април.

При регистрацията участниците трябва да представят подписки с минимум 2500 подкрепящи ги гласоподаватели.

За участие във вота са необходими и заверени финансови отчети, удостоверение за актуално състояние и внесен депозит по сметка на БНБ, а за коалиция - и решението за образуването ѝ.

Крайният срок за подаване на документи е 15 февруари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Тези, които си нямат работа, ще се регистрират. Аз просто не съм от тях. А пък, тържествено обещавам, че на ще си помисля за коя партия ще гласувам на поредните предсрочни извънредни парламентарни избори. Няма аде за партията му на почетния им лидер. Нито пък за тази на приятеля на Тодор Живков от БКП.
3
0
 
1
 
! Отговори
Отново преди 1 година
И отново с хашлашка стъпка към избори, бюлетини, власт и...плячкосване и грабеж. Чухте ли , хей, някой да не изтърве срока, че тогава планената Земя ще си смени орбитата.
2
0
 
1
 
! Отговори
Икономист преди 1 година
Това за финансовите отчети и депозитите в БНБ е много правилно. Едва ли партиите, които ще се регистрират имат грамотни финансисти, които да си правят правилно сметките. Като знам какви финансисти са Данчо ментата, Владислав Горанов, Николай Василев, Кирил Ананиев, си представям колко по-добри от тях са г-дата Кирил Петков и Асен Василев.
1
0
 
3
 
! Отговори
x преди 1 година
Битката за Кокала