ГЕРБ изпреварва и обединените ПП и ДБ - 25,6% срещу 24,8%

Това сочи ново проучване на "Тренд"
Обновена: 15 фев 2023 08:26 | 15 фев 2023 08:18, Александър Попов
849
ГЕРБ изпреварва и обединените ПП и ДБ - 25,6% срещу 24,8%
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Обединението между ПП и ДБ обединява електората на двете партии, но продължава да е с близо процент зад ГЕРБ.

Формулата за следващото Народно събрание е 5+1 формации, като на кантар са "Български възход". Това сочи национално представително проучване на Изследователски център “Тренд” по поръчка на “24 часа”.

ГЕРБ-СДС се ползва с подкрепата на 25,6% от гласуващите, докато обединението между “Продължаваме промяната” и “Демократична България” събира 24,8% от гласуващите.

Новата коалиция успява да събере електоратите на на ПП и ДБ, но не се отчита и бонус от него.

Третото място остава за ДПС с 12,8%. “Възраждане” достига нива от 11,9% сред гласуващите.

Пета е БСП с 8,9% от твърдо решените да отидат до урните на 2 април.

Реални шансове за парламентарно представителство запазва “Български възход” с 4% сред гласуващите. Предизборната кампания ще се окаже решаваща за партията на Стефан Янев.

Над 3% събира “Има такъв народ”.

От “Тренд” правят уточнението, че резултатите от електоралния въпрос не отчитат втория списък със санкционирани лица по закона “Магнитски”, който беше публикуван на 10 февруари следобед. Теренната работа на настоящото изследване е завършила на 11 февруари.

Изследването, по поръчка на "24 часа", е реализирано в периода между 4 и 11 февруари 2023 г. чрез пряко полустандартизирано интервю "лице в лице" с таблет сред 1003 души на възраст 18+.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


849
Още по темата: изборигербппДБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
589
1
 
15
 
! Отговори
Историк преди 1 година
Защо ли , вече съм на 62 г , от София, нито веднъж някой, някога, не ме е поканил да участвам в социологическо проучване? Защото май няма такива.
588
4
 
13
 
! Отговори
АНГЕЛ преди 1 година
Деебе Пепе тепърва ще се сриват. Голяма част от електората на Пепе бяха привърженици на Президента. Но след това безумно съвкопление твърдото ядро им ядро вече се свежда до 2 Софийски квартала които ще успеят да излъжат някое друго село да гласува за тях.
587
8
 
5
 
! Отговори
БАЙДЪН преди 1 година
БЕЗ МАДУРОВКИТЕ И ХЕРО МУСТАФА ГЕРБ ЩЕ СА СИ ПАК ПЪРВИ, КАКТО БЯХА 14 ГОДИНИ ПОДРЕД, А БСП БЕШЕ ВТОРА, СЕГА ПЕТА?
586
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще гласувам за БОРИСОВ когато каже коя е МАТА ХАРИ.
585
4
 
9
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 1 година
РАШКОВ АТАНАСОВ ИЦО ЛОДКАРЯТ ИДЕЦАТА И ВНУЦИТЕ НА ЗАСЛУЖИЛИТЕ БОРЦИ ЗА НАРОДНА ВЛАСТ НЯМА КАК ПОВЕЧЕ ДА УПРАВЛЯВАТ БЪЛГАРИЯ БЕЗ КОАЛИЦИЯ КОЛКОТО И ДА ЛЪЖЕТЕ ТУК ДА ПРИКАЗВАТЕ ПО ТВ И КЪДЕТО И ДА БИЛО СПРЕТЕ ДА ЛЪЖЕТЕ ВСЕ ЕДНО И СЪЩО ШАРАНИ НЕ ИЗДАВИХТЕ ЛИ СЕ
584
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
" Изпреварва" ама Друг път! Всеизвестно е,че Социолозите в България, са "отгледани" от ГЕРБ!Ами какво очаквате да казват?Като пример Андрей Райчев ще ви вметна само! -:( Този човек на Миналите избори,"прогнозираше" без срам,900 000 гласове за ГЕРБ! Помните ли? Щото аз ДА! И бяха Много далеч!-:) Сега сигурно ще кажат 1000 000???-:(Нямат шанс МутроКомунистите от ГЕРБ! 45 г бяха БКП! 12 г се бъзикат с Нас ГЕРБ! Е нямат шанс,да ги оставим 45 г да се бъзикат с нас нали?! Ще гласувам ПАК Срещу тях!
583
5
 
9
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 година
Стъкмистика в действие.
582
5
 
7
 
! Отговори
рей делио преди 1 година
При първия опит на Киро лъжата лично на Байдън му бяха подсшушнали да каже името на този измамник. Сега играят с Магнитски и това не означава, че голяма част от списъка не са за затвора, просто в сегашната обстановка на господарите им трябват послушковци да отворят още една арена на бойните действия. Но все пак трябва да сме спокойно американски и европейски "другари" ще пазят България в това съм сигурен. Военната коалиция трябва да спечели. Гаранция Франция
581
7
 
2
 
! Отговори
Фибуначи преди 1 година
Ива Митева е чудесен човек бих гласувал за нея.Конституцията трябва да се пази от хора като нея.
580
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
и аз досега съм гласувал за Бойко,но не съм съгласен с позицията за украина
579
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И с още повече щяха да ги изпреварят,ако не бяха подкрепили укронацистите.Аз,всичките ми приятели и семйствата ни се отказваме да гласуваме за Герб заради това.
578
3
 
11
 
! Отговори
Моста Шумен Видин преди 1 година
Защо ме управлява гостенин ? Както пееше Ицо Хазартя.Тоя път е гостенин от Канада.Конституцията ни дава все още човешки права затова чужденеца Киро я атакува нарочно и се подигра с нея . Конституциите все още са пречка пред дигиталното робство и я атакуват с подобни уж случайни ,но патриотични схеми ;Сърцето му било на България на Кирето затова Конституцията не важала за него... Оня ден като внасяха подписите Кирето (ПР-схема) се поправи за Съединението прави силата. Преди викаше "Обединението.
577
2
 
6
 
! Отговори
Ямболски цървуль преди 1 година
Агитирайте хората,които познавате и,които не са гласували -да гласуват,защото заради тяхната апатия нещата стават по-лоши!
576
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гласуваш за ГЕРБ получаваш БОЙКО/ТОДОР ЖИВКОВ/Еднолично управление от еднокнижник воден за носа от пиари,който се мисли за МЪЖ оголен слдко спящ както обича да казва Ти квоча в резиденцията.
575
3
 
7
 
! Отговори
фактология преди 1 година
Това нарежда СОРОС-ЦРУ, Америка за България. Пак са оптимисти за натовско правителство от ГЕРБ и ПП, ДБ.. НАивно! НАИВНО! Удариха пп-дб с нексо, сега герб чрез магнитски-горанов, и наивно очакват да се осъзнаят и направят правителство. Сорос държи изборната машина, но трябва да заложи надежда върху герб или дб-пп, невзможни са за коалиране, но и да стане ще е месец два..
574
4
 
7
 
! Отговори
Обективен преди 1 година
Тези,които няма да гласуват,косвено ще гласуват за ДПС! Така,че гласувайте !
573
9
 
12
 
! Отговори
О, божке преди 1 година
ГЕРБ трябва да ги бие тези с поне 10% преднина. Иначе ни чака служебно и още от същото. Но ние сме богата държава 5 избора правим и машини караме по три пъти в годината по целия свят за един милиард вече. Пари за избори - бол, за болни и бедни са кът и партии, мислещи само за народа също бол.
572
12
 
12
 
! Отговори
Точен преди 1 година
Аз ще гласувам за Възраждане.
571
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
635 такива ги говорехте още за предишните избори пък после запенихте уста
570
8
 
18
 
! Отговори
негласуващ преди 1 година
8 процента от населението и 92 процента против ГРОб какво изпреварва не знам!?