ПП откриха предизборната си кампания, Петков заяви: Никой не е над каузата

Явор Божанков бе категоричен - отношенията с БС са "никакви"
19 фев 2023 17:28, Нели Христова
168
ПП откриха предизборната си кампания, Петков заяви: Никой не е над каузата
Снимка: БГНЕС

"Продължаваме промяната" и "Демократична България" започнаха предизборната си кампания със събитие пред Народния театър в София и показаха неправителствените организации, които застават зад обединението им.

В коалицията "Заедно" влизат гражданската организация "Правосъдие за всеки", проекта "За доброто", фондация "Заслушай се", Център за съзидателно правосъдие Разград, фондация "Три жени", Екип на София изпратиха свои представители, които да говорят пред събралите се и да заявят подкрепата си за обединението на "добрите сили".

"Това, което днес показваме, е че никой не е над каузата. Не може да има един човек над каузата, колкото и да е свестен и добър. Всички сме заедно и всеки трябва да каже "Моето его отива на второ място". Никой не е над каузата.

Така съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков коментира думите на ексдепутата Александър Дунчев, че в партията има задкулисие и че няма да приеме водачът на листата в София-област да е от ДБ.

Той потвърди, че ще бъде водач на листата в 23-и МИР в София.

Като "никакви" Явор Божанков определи отношенията си с БСП пред журналисти.

"Сходството в позициите ни е извън съмненията. Всичко това, което аз правих по отношение на машинния вот, подкрепата за Украйна... Явно, че няма защо да се обсъжда, че съвпадат на 100%", коментира Божанков присъединяването си към ПП и ДБ.

Той посочи, че БСП са призовали за подкрепа на референдума на "Възраждане" за еврото, че са отменили машинния вот и че са едни от силите, спрели съдебната реформа.

Според него това е коалицията на доброто, но точният епитет е без значение. "В тези избори е ясно - от едната страна е коалицията на добрите, от другата страна е коалицията на "Магнитски" и хартиената бюлетина. Изборът е съвсем ясен - българите искат пак Бойко Борисов на власт или искат да остане в миналото на България. Изборът е само един", коментира още Божанков.

Той сподели още, че посреща митинга от днес с благодарност и че хората го приемат така радушно, за да покажат оценката си за работата му. Потвърди и че ще води листата в Габрово.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


168
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
153
0
 
2
 
! Отговори
Васко преди 1 година
Несериозно е точно тия да ми говорят за каузи
152
0
 
4
 
! Отговори
Петър преди 1 година
Няма отърване от тези ненужници ог Демократична България. Все ще намерят как да се намърдат в парламента.
151
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мъпет шоуто почнало значи!
150
0
 
3
 
! Отговори
ХоХо преди 1 година
Не разбрах за коя кауза говориш..... Тази на тейко ти или на тези които ви спуснаха с парашути ! Искрено се надявам след изборите да ви покажат къде зимуват раците !
149
0
 
3
 
! Отговори
Предателите преди 1 година
никой не ги обича..ПП- партия от предатели..Кирчо и Кокорчо предадоха РадевРадостин Василев предаде ИТН, а Божанков БСП
148
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Време е всички да се вдигнем и да отидем до урните, да гласуваме за ГЕРБ-СДС, ДПС, БВ, против ПП,ДБ! Да изхвърлим тази чуждопоклонническа и некадърна напаст от българската политика, шарлатаните от ПП.
147
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България никога не е имала по-неподготвен, по-нагъл и по алчен лъжец от Кирил Петков, за премиер, в своята история. Но по-страшното е, че води след себе си службогонци, безпринципни, некомпетентни и също толкова алчни за власт и пари, деца на комунисти. Омръзна ни да гледаме гафовете на Киро просто и лицемерието на тарикатите от ПП,ДБ. Омръзна ни да гледаме таткото на Киро просто, който все се вре в държавните дела, сякаш държавата му е бащиния.
146
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Обединени срещу шарлатанията и разрухата на ПП! Всички на избори, да изхвърлим ПП бандата шарлатани от политиката. В България има млади и способни хора, българи, не, продажници на чужди посолства. Бъдещето е у тях, не у Киро просто и крадеца Асен Василев.
145
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да си ходят по дупките от които изпълзяха!За 6 месеца сътвориха толкова кражби и глупости колкото Боко за 10 години не можа!
144
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Обидно е образът на Левски да бъде ползван и приватизиран от една група хора,които са дошли тук да вземат, а не да дадат, както е направил Левски той е дал живота си.Днес е ден за почит към Апостола на свободата и 150-годишнина от неговата гибел в името на България. Днес не е повод нито за празник, нито е повод за музика в центъра на София, нито за хепънинг, най-малко е повод за откриване на предизборна кампания.Това, което се случва в центъра на София около Народния театър, освен че е демонстрация за комплекс, за липса на достатъчна национална идентичност, която се опитва да се прикрие
143
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
140 Инфантилът с пискливото гласче Никола Минчев е работил в Неско. Ананиев, който си засне търбуха под звуците на българския химн е бил съдружник на Тончев шефа на Нексо, или един от съоснователите на престъпната платформа, която пере руски пари и *** вложителите си. Отнемайки им конвенционална пари срещу криптовалута.
142
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Коалиция "Нексо": - джемкорп - 30% надценка на руския газ - аферата " Нексо" - инфлация над 50% и чао на еврото - рязък скок на мигрантите и чао на Шенген - 9 милиарда за 9 дни . - " парапета" и много други простотии ...
141
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България никога не е имала толкова некомпетентен и нагъл продажник на националния интерес за премиер, като Кирил Петков. Заедно с крадеца на интелектуална собственост Асен Василев съсипаха държавата и сътвориха хаос, и омраза в българската политика. Нарушиха многократно българската конституция пренебрегвайки решенията на парламента. Поведоха една група роднини и приятели в поход към власт, и много пари. Българските избиратели трябва да се обединят и да ги изхвърлят от политиката, на изборите.
140
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Баш измамниците в акция. Тоя нанесе щети за стотици милиони на България само с газовите измами и имат наглостта да се появяват пред очите на хората и да искат да ги избират!!!! Едва не ни вкара във война, натресе ни да издържаме хрантутниците от Украйна. И има наглостта да се появява пред очите ни? Сега ще видим на изборите, какъв е процента *** от населението на България. Това ще са гласувалите за тези.
139
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Китай не е спрял да търгува с Русия. Достатъчно е да ги снабдяват с микрочипове за високоточните оръжейни системи. Важното е да продължава войната и да намалява населението и всичко да се разрушава. Пенсионните фондове са обрани.
138
0
 
17
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 1 година
КИРООО ВИДЯХМЕ Я ТВОЯТА КАУЗА КОГО ЛЪЖЕШ ВЕЧЕ НЕЗНАМ КОЙ ТЕ ЛАНСИРА ФИНАНСИРА ИНСТАЛИРА КОЙ НИЩОПРАВЕЩ ИЗТИКНАЛ ОТ НИЩОТО ШЕПА ПРЕВРАТАДЖИИ БЕЗНАКАЗАНО ОГРАБИХА ДЪРЖАВИЦАТА НИ И ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ЛЪЖАТ НАГЛО ДНЕС СИ ИЗЛЯЗЪЛ ДА ЛЪЖЕШ НА ТОЗИ ДЕН ПОТРЕС
137
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Заради финансиране на политическа партия или коалиция с мръсни пари следва заличаване на политическата силица. А тези мошеници ни пробутват приказки за съдебна реформа! Този път трябва да постъпим като атлантици. Като американските ни приятели.
136
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Шефа на Нексо заплашваше от телевизора да съди България за над 1 млрд. долара.Защо не съди САЩ? Бивш депутат от РБ, сега прекръстили се на ДБ, които бяха коалиционен партньор на ГЕРБ.
135
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всичко в държавата ни е объркано и обратно на традициите в западните демокрации. Навсякъде зелените партии се водят левичари, против системата и т.н. У нас Зелените се сдружиха с преДай Бъргария, които ги интересуват единствено комисионите.
134
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези не си струва изобщо да ги борим. Те ще се нокаутират взаимно. Както стана с Радев - най-напред беше в братството на почтените, а след това стана лош. Така ще стане и с ПеДеПеБетата, ще започат взаимните обвинения още преди изборите. Шас избият зад кулисите, само Кирето ще се усмихва пред паравана и ще вика, че всичко е под контрол.