Борисов: ПП и ДБ да не предизвикват умишлено граждански сблъсъци

Измъкването на държавата от кризата е дело на всички нас, заяви той
Обновена: 10 мар 2023 19:03 | 10 мар 2023 18:36, Йоана Цонева
263
Борисов: ПП и ДБ да не предизвикват умишлено граждански сблъсъци
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Като главен секретар заварих областта, подвластна на мутрите. Черни беемвета нощно време, пускат полицейска лампа, грабят. Крокодили, мечки, вълци - какво ли не изловихме тогава. А ние променихме всичко. Направихме паркове, площади, детски градини. От какво да ни е срам? Над 20 млн. лева има вложения само тук. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред 800 симпатизанти на партията от София област в град Ихтиман.

Той коментира и инфлацията.

„Направихме 52 км в София метро, Белград още няма. Парите ги няма, инфлацията изяде повишението на пенсиите и заплатите! Този, който направи правителство, ще иска да се хвърли от моста на Ихтиман. Те затова не искат да правят правителство. Всичките тези огромни разходи, които бяха заложени... Взеха ви по лев на литър бензин, с вашето търпеливо мълчание. В момента, в който си отидоха, бензинът падна с лев", каза той.

"Хората мислят, че след 2-ри април ще направим правителство, ще се събудим и всичко ще се оправи. Обаче 16 милиарда ги няма. Този, който дойде, трябва да затегне колана до последната гайка. Иначе ще трябва да дойде МВФ, за да направи това, което в България политиците ги е страх. Международните пазари усещат, че кървим, че я няма държавата и ще ни набиват лихви, които децата ще плащат. Две години бяхме пресирани, но робски мълчахме, защото те дойдоха, подкрепяни с огромна медийна подкрепа. А беден и гладен народ, става опасен народ, той няма къде да отиде. А тепърва почва бедствието", прогнозира Борисов.

"Много искам да ви дам оптимизъм, но измъкването на държавата от кризата е дело на всички нас", подчерта лидерът на ГЕРБ.

„Искам да се обърна към Промяната и ДБ. Да не предизвикват умишлено граждански сблъсъци. Вчера ми извадили един паметник и го стрелят в центъра на Благоевград с пищови. Демократи ли сте? Съдебна реформа ли ще правите?! И ако е това, никога няма да ви подкрепи ГЕРБ. Днес го занесли в Сандански. Там обаче партията, понеже е малко македонска, и го прибрали. Но те така ще накарат българи да се сбият с българи. Или си приберете вересиите, или не знам какво ще стане. Аз няма да позволя да ми стрелят по физиономията и децата ми да го гледат! Ако това е "демокрацията", ще ги гоня до дупка! Няма да им дам бял ден! Никога с тези, които стрелят по хората", предупреди Борисов и се закани да не подкрепи съдебната реформа.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


263
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
3
 
4
 
! Отговори
СЪВЕТ преди 1 година
Не гласувайте , Не гласувайте . Тези човекоядци Партийците трябва да умрат чрез Глад за Пари . България си е добре без всички тези Престъпници наречени Регистрирани Партии от ЦИК .
30
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мутрата изперка съвсем.
29
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
26 Проклети да са тези, които поддържат децата на комунистите от порно партията, алчни за власт и пари ПП. Да ти вляза в тона.
28
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До владая метро кога шийсет и два км станаха
27
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
18 Жените на комунистическата номенклатура са като градските тоалетни. Безбройните им любовници, все с червени книжки, гонят постиженията на древната Месалина. Да не говорим за самите тях. Воняща, похотливасган. Киро парапета неслучайно е от ПП авангарда на БКП/БСП/ДС. "Таткото"на Киро просто е заминал за Канада с любовницата си, вместо с майката на Кирил Петков, в началото на 90-те. Като преди това добре си е напълни джобовете на държавната софра. И сега си ги пълни...
26
1
 
6
 
! Отговори
ха гласувай,де преди 1 година
На където и да погледнеш само комунисти!Баси!
25
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бойко да отваря автосервиз че става единствено да прави ремонти на ремонтите, клиентите ще се връщат докато не фалират.
24
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Що не осветите парка до стадион славия а шушана е сама лампичката шушана
23
1
 
5
 
! Отговори
Да бе преди 1 година
Съде има паметник на този макак, да ходя да го напикая.
22
5
 
2
 
! Отговори
та така преди 1 година
До Анонимен 3 Ами защото троловете на ПП пищят като изоглавени,и не е приятно!Липсва нормален разговор!
21
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПП, срамувам се от вас. Има и други млади, образовани хора в България, които имат морал и могат. Вие не ставате, доказахте го. А сега, се отместете встрани, защото неможем да ви гледаме.
20
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За да ги подстрекаваш ти ли? ГРОБарите на България е крайно време да разберат , че Банкянския Тиквун им е най- лошата възможна реклама. Колкото по- бързо за зафучат в некоя глуха толкова по добре за тях. Този с всяко появяване ги ГРОБокопае по надълбоко.
19
3
 
10
 
! Отговори
мак преди 1 година
Как не му омръзна на тая латерна. Аз, ние, това онова сме направили, метро, паркове, другите не стават и не са направили нищо. Ама забравя гербава дейност "ремонт на ремонт х3". И това, че имаше 3 мандата за разлика от другите, а остави България последна по всички показатели. днеска.бг, и на вас не ви омръзва.
18
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вари го, печи го, ТИКВА !
17
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Киро кривата уста, Рашков дамаджаната 19-те имота, Руди Гела, Ицо Средния прътт в парламента, цвилещия Минчев, Лена общата, Миро баджанака, Калинка деколтето, Аз съм Ицо, Авторката на "Киро просто", Семейство Лорер ковчезниците на държавните милиарди, Гюров биткойнбанкера...като слушам народа, който им съчинения заслуженото прякори, виждам в ПП карикатура, случайно попаднала в политиката.
16
10
 
3
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 година
РАДЕВ КОКАРДЖАТА ГИ НАСЪСКВА.
15
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
14 Няма чекмеджета, има леки жени на леви български олигарси, и нескопосани намещалки навонящите зелени чорапи отДС и президентството. На руския слуга Радев, който инсталира недоразумението КироАсен във властта. Мустафа не де брои, тя се провали тотално в България.
14
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПП,ДБ са срам за България. Нанесоха на държавата непоправими щети. И пак искат властта. Позор!
13
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На всеки тон асфалт Боку-Тиквата е крал 1/3 и е слагал в чекмеджета пачки и злата.
12
6
 
14
 
! Отговори
Хей ДЖИПСИ селяк преди 1 година
За Боко гласуват само купени ДЖИПСИ, не се лъжете, този е кух като Пернишки пияница!