Борисов: Василев изпусна инфлацията умишлено, за да обеднеят българите

България е разграбен двор след управлението на ПП, смята лидерът на ГЕРБ
13 мар 2023 20:00, Красимир Ангелов
159
Борисов: Василев изпусна инфлацията умишлено, за да обеднеят българите
Снимка: БГНЕС

България е превърната в разграбен двор след управлението на „Продължаваме промяната“. За никакъв Шенген не може и да става дума след като всеки ден се залавят мигранти по пътищата ни, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред симпатизанти в Пазарджик, съобщава БГНЕС.

Борисов заяви, че в резултат на политиката на Асен Василев инфлацията е напомпана. „Инфлацията беше пусната умишлено от Василев, гражданите обедняха. Не е войната виновна, инфлацията отиде в небето преди тя да започне“, изказа се Борисов. По думите му „бюджетът на държавата е тотално издънен“.

"След махането на Промяната намалихме цената на горивата, взимаха ви по 1 лев на всеки литър месеци наред. Месеци наред. Живи парички от вашите джобове изтекоха към „Лукойл“ и Русия“, каза бившият премиер и добави: „Не ви ли прави впечатление, че освен нас никой друг не прави кампания. Представете си Кирил Петков и Асен Василев да излязат пред хората, все ще се намери някой, който да им каже, че бензинът е бил по-скъп с 1 лев при тях".

Борисов посочи, че по време на неговото управление България е играла важна роля на Балканите: в София бе взето решението за започване на преговори на РС Македония за ЕС, в София се ръкуваха за пръв път Ципрас и Заев, Тачи и Вучич.

"Всяко нещо за Балканите се решаваше в София и Варна. Там се събирахме всички лидери през два-три месеца. Берлинският процес беше в София, а ние дори не сме страна по този процес. Толкова силни бяхме", каза лидерът на ГЕРБ.

Той заяви, че вече не става дума за съставяне на стабилно правителство, а за редовно: „Вече не е нужно да е стабилно правителство, поне да е редовно. В чужбина вече две години с кратки прекъсвания отиват служебни министри“, посочи бившият министър-председател.

Борисов подчерта, че е необходима политика, която да унищожи неравенството между юга и севера на България. "Родопите трябва да държим като зеницата на окото си. Трябва по половин милиард на година целево. Трябва да изравним юга и севера. Такъв разговор обаче не се води от политиците“, каза лидерът на ГЕРБ, цитиран от БГНЕС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
3
 
19
 
! Отговори
Никола преди 1 година
Бойко полудя в цял свят има инфлация в унгария е х2 на БГ за пример
7
2
 
0
 
! Отговори
смях преди 1 година
дам
6
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ОТ ГЕРБ ПО-ЛОШИ СА САМО ПСИХОДЕСНИТЕ ДАЖЕ ДПС СА ПО-ДОБРИ. ДОЛУ ГРОБ-Дъно за България и Продай Промяната...
5
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А БОКО 12 ГОДИНИ ДЪРЖА ЗАПЛАТИТЕ НА НУЛА ЗА ДА ЗАБОГАТЕЯТ. ДВЕТЕ СТРАНИ НА ЕДНА И СЪЩА ОЛИГАРХИЧНА ПАРТИЙНА ДЯСНА СИСТЕМА...
4
4
 
7
 
! Отговори
мак преди 1 година
Напишете 1 статия със самохвалене на тоя и грачене срещу опоненти и я пускайте през 5 минути, нали все плещи едно и също, само словореда променя. Неуморен ***, грандоман, злобар, латерна.
3
8
 
3
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 1 година
Призовавам Да НЕ Гласувате . Трябва да има Велико Народно Събрание . юПартийците се народиха като Плъхове от Филма *Плъх* . Те изяждат БВП .
2
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е, и?!
1
5
 
27
 
! Отговори
Момо преди 1 година
Скрий се, клоун!