Ангел Георгиев: Държавата е застрашена от гръцкия сценарий

"Възраждане" с твърди позиции за цените, еврото, РСМ и войната
24 мар 2023 13:26, Анисия Иванова
25

Кандидатът за народен представител от "Възраждане" Ангел Георгиев заяви в студиото на "България сутрин", че няма как да имаме 20% производство на местни хранителни стои и 80% внос, а да очакваме да плащаме малко.

"Цената винаги ще е висока, когато разчитаме на внос. Проблемът е, че сме стигнали до положение, в което нашата хранително-вкусова промишленост е поставена на колене. Предлагаме премахване на ДДС за продуктите от малката потребителска кошница", посочи гостът и припомни предложението на партията му на цените да е упомената надценката, която е наложена от всяка верига, за да може потребителят да прецени откъде да пазарува.

За украинските "туристи" и справяне с Ковид пандемията бяха отделени 1 млрд. лв. от бюджета, изтъкна той и посочи още няколко примера за нерационално, по думите му, разходване на държавни средства.

"Таванът на надценките и таванът на цените води до черна борса. Малкият бизнес фалира, облагодетелстват се големите вериги, от които голяма част са чужди и с вносна продукция. Трябва стриктно да се следи къде има спекулации и картелни споразумения. Трябва да се повиши минималната работна заплата и покупателната способност. Спешна мярка е бизнесът да бъде върнат на регулирания пазар на електроенергия, с което ще плаща в пъти по-малки сметки", каза още Георгиев пред Bulgaria ON AIR.

Aко продължаваме в този дух, държавата е застрашена от това да тръгне по гръцкия сценарий, алармира кандидатът за депутат от "Възраждане".

Ангел Георгиев е на мнение, че няма да се стигне до приемане на еврото у нас през следваща година и обяви още веднъж, че позицията на "Възраждане" е за запазване на лева. Не сме готови, трябва да бъде отложено членството ни в Еврозоната, смята той.

"РСМ трябва да изпълнява всички изисквания, за да стане пълноправен член на ЕС. В момента няма място в ЕС, защото там (в РСМ - бел. ред.) виждаме жестока дискриминация и потъпкване на правата на хората, които ясно и открито заявяват, че са българи", настоя Георгиев.

От "Възраждане" са категорични, че не трябва да предоставяме оръжия на Украйна. "Ние сме против всякаква намеса във военния конфликт. Не трябва да изпращаме войници там, търпим икономически щети от това, влошихме изключително много отношенията си с Руската федерация", настоя гостът.

Външното министерство на САЩ се намесва пряко и грубо във вътрешните работи на България, отсече още Георгиев.


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
1
 
! Отговори
Dumb преди 2 месеца
Костя Копейкин купил ли си е наколенки?
15
0
 
0
 
! Отговори
ШАЙЕН преди 2 месеца
ХР.ИВАНОВ-ГЛ.ПРОКУРОР.УРА....
14
15
 
6
 
! Отговори
Хасан преди 2 месеца
Мисля, че този живее в някаква паралелна вселена. Слез Боже и си прибери вересиите.
13
6
 
6
 
! Отговори
Aaa преди 2 месеца
Спас Джевизов ти наред ли си?Хапчетата пиеш ли?
12
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Oт толкова гърци в управлението минаваме по гръцки сценарии. Във Варна има голям гръцки квартал.
11
21
 
16
 
! Отговори
Майора преди 2 месеца
Хора от "Възраждане" не пречете на развитието на страната! И ако мислите че е нормално Русия да води война , отидете при другаря Путин , той ще ви приеме с разтворени обятия!
10
15
 
15
 
! Отговори
Спас Джевизов преди 2 месеца
При Бойко Борисов България стана африканска държава от третия свят. И сега Бойко крещи: Киро и Асен са виновни! Да ама не!
9
21
 
14
 
! Отговори
Юрген преди 2 месеца
Този плешивец го гледах вчера в Пловдив на главната. Никой не им се подписваше за фалшивия референдум защото и малките деца разбраха че лъжат народа яко!
8
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Малии, дб-ейци, ПиПи-та и герберасти се н$$ират от шубе за изборите, че всичките им калинки в държ.администрация ще хвръкнат. А дай Боже и съдебна отговорност да им се търси
7
21
 
17
 
! Отговори
Ханс преди 2 месеца
Този плаши гаргите защото така са му наредили от Кремъл. За шепа копейки е продал майка си и баща си! Че и България! За Възраждане=Израждане е важно в България да е зле защото и в Русия е така.
6
3
 
8
 
! Отговори
До 6 ХаХа преди 2 месеца
Защото са гърци а не българи и затова този е прав!
5
16
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Къв гръцки сценарий ве оотпадък! Заплашени сме от булгаристаанско-свинаро-мурзилски сценарий. Особенно ако сраадливи копеййки, като вас се домогнат до власта.
4
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Де късмет да заприличаме на Гърция,минимална заплата-780 Евро,средна заплата-2200 Евро,за справка заплатите във България,МРЗ-398 Евро,средна заплата-940 Евро!
3
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Със 16 милиарда резерви, трудно! Политиците ни лъжат народа, като за последно! Шок, ужас, паника, само да набиват глупости в главите на хората!
2
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
За стане минималната заплата и пенсия 800 евро ли? Леле, леле... Ужас!
1
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Гръцките заплати, предполагам...