Откъде идват бомбените заплахи и каква е целта им?

Според Валентин Радев зад тях стоят неизвестни хора, които искат насилие над населението
29 мар 2023 23:10, Йоана Цонева
58

Увеличават се случаите на училища с бомбени заплахи в София и Бургас. Има ли риск от компрометиране на вота?

"Това е вълна и се е случвало и в други държави. Ако някъде сме неподготвени, МВР има време, за да бъдат по-малко изненадите в деня на изборите. Правилно е, че от събота започват да охраняват училищата, ще направят и профилактики, засега това е достатъчно. Никъде няма правило за 24 часа навън", заяви бившият министър на вътрешните работи Валентин Радев пред Bulgaria ON AIR.

Гостът подчерта, че не трябва да бъдат разпитвани директорите, а основната грижа и отговорност е на МВР. И отбеляза, че дотук заплахите не изглеждат сериозни.

"Леко притеснително е, че има някаква организация. Не се прави лесно това. С какво ще взривиш тази бомба? Няма го това иницииращо средство. Трябва инвентаризация на всички иницииращи устройства. Като тях ги приберем, никой не може да направи нищо. Бомба не може да сложи никой, ако няма иницииращо взривно вещество", настоя Радев.

В МВР са близо 50 хил. души, освен това всяко училище има охрана, тези хора също могат да подпомогнат процеса, смята той.

Вероятно причините за вълната от бомбени заплахи са свързани с войната в Украйна, допусна Валентин Радев.

"Целта е сплашване, това е тероризъм. Неизвестни хора, които искат насилие над населението. Ако някой се е колебаел дали да гласува, сега ще си каже: За какво да ходя да гласувам. Хубаво е, че се случи седмица по-рано, за да сме поне малко подготвени", заяви бившият силов министър.


Изборите на 2 април

"Ходя по магазини като вас и виждам и чувствам какво се случва. Когато няма силна власт, видяхте какво става с мигрантите - държавата е разграден двор. Няма ли силно правителство, много от системите в държавата не работят добре. Ако няма правителство, всичко това ще доведе до наказателен вот срещу всички партии", предупреди Радев.

По думите му от ГЕРБ са готови да преговарят с всички, с изключение на партия "Възраждане". Но няма да подкрепят коалицията ПП-ДБ, ако тя стане първа политическа сила.

"Беднотия отвсякъде, хората теглят кредити. Ако ги подкрепим, какво казваме: Вярвайте на нас - ГЕРБ, обаче дайте пак от същото. Още по-надолу ще слезем - дългове, инфлация... Изглежда ми добре всякакво редовно правителство, ако ще да е с хоризонт 3 месеца", категоричен е Валентин Радев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
3
 
1
 
! Отговори
Епа преди 1 година
Американците си гърмят в училищата а тука направо с бомби плашат .Америка набара алчни политици който им подаряват цялото стадо с кошарата .Само ВЪзРАжДАнЕ!!!
41
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
на някой малък чикибoec не му се ходи на училище... медийте раздухват яко директорите се правят на Лили Иванова която я питали на колко год е " аз не знам какво да правя и на кого да се обадя" То е ясно че няма никви бомби няма причина да има очевидно цялата работа е дело на някой луд човек а те в България обикновено нямат възможности за бомби. Всеки има поща в абв.бг. Всеки ден милиони потребители получават мейл от някакъв бот който пише някаква измислена история за пари.
40
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Докато някой създава нови ..............................и нови партийки ...................бюджетната партия ще печели изборите,
39
0
 
2
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 1 година
Подмяната с огромно самочувствие самозабравили се надути манипулатори щели да бъдат първи ПОДМЯНАТА В БЪЛГАРИЯ ЖИВЕЯТ ОЩЕ МНОГО БЪЛГАРИ
38
1
 
4
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 1 година
А предишните избори с машините дали бяха честни след като Киро купуваше депутати от ИТН Защо никой не взе под внимание това има ли държава изобщо вече
37
2
 
4
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 1 година
Киро дава мило и драго пак пак да руши лъже манипулира заплашва
36
4
 
3
 
! Отговори
Име преди 1 година
Но при ГЕРБ истински гладувахме - аз си спомням - когато дойдоха на власт, че беше мизерия и си остана мизерия до последно. Сега може да са трудни времена - но живеем в пъти по-свободни и без страх, че ще ти направят някаква мизерия, макар, че хората по властта са почти същите.
35
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма да признаем резултатите от тези избори -- държавата е завзета от чужди слуги, като тази оттрепка, които фалшифицират всичко, включително и изборите.
34
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ало краварса под-лого - пощите ги удари милиардера от еконт като беше министър от ПП с цел и тях да прибере ама не се получи
33
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
путин бре не разбрахте ли сега като отида на посещение в турция април месец - ще го арестуваме и всичко ще си е на мястото- такава подигравка със хагския съд си устрои ердоган
32
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мероприятие на "политическата класа" !
31
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"С какво ще взривиш тази бомба? Няма го това иницииращо средство" ========= Иницииращите средства били в МВР и МО. Как тогава някаква украинска група /укроашлаци/ е взривила Северен поток? Кой я снабди с иницииращо средство?
30
2
 
11
 
! Отговори
Фиаско преди 1 година
Политиците пак си намериха оправдание за ниската избирателна активност.
29
5
 
7
 
! Отговори
Ибрикчия преди 1 година
Заместват локдауните преди избори.
28
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
МЕСЕЦ МАЙ,МАЙ ЩЕ СТАВА СТРАШНО РАДЕВЦИ БОЙКОВЦИ МАЙ ЩЕ ХВЪРЧЪТ АКО СЛАГАТ БОМБИ НА ИЗБОРИТЕ НА 02.04.23.***.Т СЕ СЪС НАС ПРЕД ОЧИТЕНИ.
27
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само ПП и Да Б ако направат правителство ще тръгне на добре ако Бибитко разбойника направи бг губи всичко.
26
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Борисов и Дпс целят,да си управлява Радев.Той е техен,мръсни мафиоти.
25
11
 
5
 
! Отговори
Дракон преди 1 година
Отивайте да гласувате. На тази държава и трябва работещо правителство. Я вижте украинците, срещу бомбите и танковете излизат. Ще е голям срам ако не стигнете до урните.
24
9
 
6
 
! Отговори
ББ преди 1 година
До Анонимен"заплахите"са наредени и платени от раша,нима не удариха БГ Пощите?троянскитеконе н БГ като ***,резединти гроб,дпс работят за раша от десетилетия като агенти на кгб-дс,държите се неадекватно и ще предизвикате трагедия!подценявате плащащият ви в...копейки,,,убива жени и деца в Украйна...слепите го виждат...работещите за копейки от ***,резидентството и гроб ви лъжат споко бе...това са само деца...вашите деца...извратено е хора
23
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От Ентелигентните ни деца идват бомбените заплахи. Много добре са усвоени знанията за информационните технологии и психологичните, манипулационни похвати... И кой твърди, че дамата са ни глупави и не се справят?