Проф. Георги Михайлов: Отдавна пациентът излезе от фокуса на здравната система

БСП ще предлага изнесени заседания на следващото НС
29 мар 2023 16:30, Красимир Ангелов
8

Дни преди предсрочните избори служители на Спешна помощ излязоха на протест.

"Ние имаме едни и същи ситуации, в които попада здравеопазването - преди години медицинските сестри бяха по прозорците на парламента и след това ги обявиха за терористи. Не мърдаме напред. БСП от 5 г. е поставило остро въпроса от необходимостта от фундаментални промени на здравеопазването. Опитахме да представим своите виждания по време на коалиционното управление, не бяхме доволни от реформите тогава. Нещата се повтарят - липсата на лекарства, проблемът с реекспорта, приоритет за нас е безплатните лекарства за децата до 14 г.", посочи кандидатът за депутат от БСП проф. Георги Михайлов в студиото на "България сутрин".

Той подчерта пред Bulgaria ON AIR, че в цяла Европа намаляват заболеваемостта и смъртността от онкологични заболявания, а у нас се увеличават.

"Отдавна пациентът излезе от фокуса на здравната система, там са търговските отношения, които уж не били търговски. На пациента се гледа като на касичка, което е тъжно и грозно", коментира проф. Михайлов и категорично добави, че увеличаването на потребителската таксата няма да реши проблемите в здравеопазването.

Той заяви, че в следващото НС левицата ще предложи изнесени заседания на целия парламент, за да видят всички депутати какво представлява демографската криза и демографската бедност.

Като приоритет номер едно на депутатите представителят на БСП гостът посочи съставянето на редовно правителство.

"България неистово се нуждае от работещо държавно тяло, това е парламентарна република, в нея трябва да има действащ парламент и правителство", призова кандидатът за депутат от БСП.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
КОСТОВ СЪСИПА ЗДРАВНАТА СИСТЕМА И СЕГА ВИ МАНИПУЛИРАТ ДЕМЕК НЯМА ГО КОСТОВ НА ИЗБОРИТЕ АМА ГЛАСУВАЙТЕ ЗА НЕГОВИТЕ ПРОКСИТА ПП И ДБ...КОСТОВ НАПРАВИ ОТ БОЛНИЦЕТЕ СЪС ЗАКОН ОТ ЗДРАВНИ ЗАВЕДЕНИЯ ТЪРГОВСКИ ДРУЖЕСТВА.
6
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този професор спечели доста добре от опити с лекарства за онкоболни. Разследват го. БеСеПар типичен.
5
0
 
2
 
! Отговори
бг смешки 2 преди 1 година
важното е че народа търпи ! заслужава си съдбата ....
4
2
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Ако за преглед носи 20 000 лв. няма да е излязъл.
3
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз си счупих раменната кост и отивам в болница и ме питат: Кой ще предпочетете да ви лекува доцент, този онзи, няколко професора и все титуловани. В Бг има ли лекар без поне 5 титли? И всичките потомствени. Избор от доцове и профита, брато. Кеф ти доц, кеф ти професор.
2
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Опитахме да представим своите виждания по време на коалиционното управление" - - Защо така плахо се опитахте, че никой не разбра?
1
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пациентът излезе от фокуса на здравната система от момента, когато докторите станаха ЕТ - еднолични търговци.