Мисия на ОССЕ ще наблюдава изборния ден

Окончателните резултати ще бъдат обобщени в доклад
2 апр 2023 07:53, Елка Василева
6
Мисия на ОССЕ ще наблюдава изборния ден
Снимка: osce.org

Изборният ден ще се наблюдава от мисията на Службата за демократични институции и права на човека на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа. През деня ръководителят на мисията Тана де Зулуета ще даде подробности за първите впечатления от деня на вота.

Мисията от наблюдатели за вота пристигна в България още в началото на март, а основният й екип се състои от 11 експерти и 14 дългосрочни наблюдатели. Постепенно към тях обаче се присъединяват множество други експерти, така че наблюдатели ще бъдат разположени в цялата страна, за да следят честността на изборния процес.

В работата си у нас за един месец наблюдателите са провели редица срещи, като във фокуса на вниманието им е прилагането на изборното законодателство, работата на ангажираните с него институции и спазването на избирателните права на гласоподавателите. Предизборната кампания и медийното й отразяване също са в мандата за наблюдение на мисията, посочва БНР.

Тъй като в деня на вота всички подробности около заключенията им биха могли да се възприемат като част от кампанията, се очаква днес данните да са на техническо ниво. Първите заключения обаче ще бъдат представени утре на пресконференция. Окончателните резултати от мисията ще бъдат обобщени в доклад.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е ОЩЕ но грък го е казал и са го записали ОСЦЕ.
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поредните грантаджии на хранилка на бай ти Сорос и сие! Провели поредица от срещи с неясно кои и каква цел! ДАНС си спи и не обръща внимание на дъжда от НПОта и всякакви организациийки цъфнали и извършващи активни мероприятия в страната ни на ръба на закона! Шефа на инфомационно обслужване, където се обработват резултатите от изборите спешно привикан зад океана...кой и защо го е привикал също се проспа...Като цяло добре пипат от едно посолство на улица с производно на коза!!!!
4
0
 
1
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
БУТАФОРНИ РЕФЕРЕНДУМИ ЗА НЕЗАВИСИМОСТ БЕЗ МЕЖДУНАРОДНИ НАБЛЮДАТЕЛИ НЯМАТ НИКАКВА СТОЙНОСТ КАКВИТО СА В ДОНЕЦК, ЛУГАНСК И КРИМ!
3
1
 
1
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
КОЛКОТО ПОВЕЧЕ НАБЛЮДАТЕЛИ ТОЛКОВА ПО ДОБРЕ!! ПУТИНИЗМА ДА СЕ ОБЯВЯВАТ КВИТО ИМ СКИМНАТ РЕЗУЛТАТИ БЕЗ НИКАКЪВ КОНТРОЛ Е БЕЗОБРАЗИЕ! А В КИТАЙ ДОРИ НЯМА ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ ТАМ Е САМО ЕДНА ПАРТИЯ КОЯТО СИ ИЗЛЪЧВА ПРЕДСТАВИТЕЛИ ЗА ПАРЛАМЕНТ И ПРЕДСТАВИТЕЛИ КОИТО ИЗБИРАТ ПРЕЗИДЕНТА :D
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То доклада с резултати вече е готов от кумова срама чакат само да минат изборите.
1
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Aйge нeмa нyжga...