В Турция предпочитат хартиената бюлетина, опашки в Чорлу

Най-много секции извън България има в Турция - общо 162
2 апр 2023 10:02, Анисия Иванова
24
В Турция предпочитат хартиената бюлетина, опашки в Чорлу
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

В Турция гласуват предимно с хартиена бюлетина, опашки от избиратели от рано в Чорлу. Най-много секции извън България има именно в южната ни съседка - общо 162, от които 97 са със смесено гласуване.

Специалните пратеници на Bulgaria ON AIR Теодора Георгиева и Иван Ставрев са в Чорлу, в един от кварталите с най-много български изселници - "Шейх Синан". На място са разкрити 5 избирателни секции, в които гражданите могат да упражнят правото си на глас и с хартия, и с машина. Част от гласоподавателите подчертаха, че предпочитат да дадат своя вот на хартия, тъй като машината им е създавала проблеми на предходните избори.

Равносметката към момента е, че едва-трима души са гласували с машина, а около 10 - с хартия. Още от сутринта пред секцията в квартала се изви опашка от желаещи да гласуват първи. Денят започна напълно нормално.

"Избрах хартиената бюлетина, защото бързам. Всеки път гласувам - надявам се този път да е за последно", коментира един от избирателите.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още по темата: избориТурцияBulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
3
 
! Отговори
Естествено преди 1 година
Иначе как ще докарат 15000 гласа за дпс от секция?
17
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А някой проверява ли дали не глесуват на две места. Спокойно може след като гласуват сутринта там да дойдат в България и да гласуват и тук. Голяма част от тези хора не знаят български, а решават съдбата на България, това не е нормално. Взимат бг карти за да могат да пътуват без проблем в Европа.
16
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Скоро ще минем към Турция щот нищо не става от нас07
15
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Скоро ще минем към Турция щот нищо не става от нас07
14
0
 
1
 
! Отговори
Теле зрител преди 1 година
А как е в сингънската територия?На работа съм и не мога да гледам телешоуто наречено "Избори"))Има ли По голям рейтинг от "Ергеня" и "На лиги" с Гала?
13
5
 
8
 
! Отговори
Възмутен преди 1 година
Нямащият нищо общо с България и незнаещ български език пътурнак Мемедь пак ще ви избере "управляващи"!Странно защо той има право на глас!?
12
2
 
3
 
! Отговори
магаревъд преди 1 година
Не мога да повярвам! Ама наистина ли? А в българия в патладжанените секции как е работата?...
11
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Преведоха ли им бюлетината на майчин и бащин език? ДПС скоро първа сила и с правителство в булгари стан заради българските продажници, вкл. Славун Хъшпредателя, които не искат един закон да гласуват да се гласува само в българия и само от българи с българско гражданство, плащащи данъци и осигуровки в българия. Не двойни граждани, не трайно пребиваващи в чужбина
10
1
 
9
 
! Отговори
КараДАЙ : преди 1 година
"Баджното е да зе глазуба за деалогиджнозт! Глазубайте замо з гартиенада бюледина,на чизд маййййчен езиг! За да забазиме евроадладичезкиди ценнннозте,за да дживеем добре и да зме богади и доволни,глазубайте з номер "он ич"! З гардиеда бюледина жте победим и поделим! А за ваз мнооо ви здрави!"
9
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как беше ,,На крива ракета небето му е виновна''.Те хората си гонят интереса. А тя е да се борят срещу рестрикции, нищо повече. Много им пука кой кой е стига бухалка да няма. Който го проумее решава вьпроса.
8
3
 
14
 
! Отговори
мак преди 1 година
Там знаят ли български, да говорят, пишат и четат? А кого се избира този път знаят ли? А вие като не гласувате, защото "няма" подходящ кандидат, правите им голяма услуга, скоро дпс ще е 2 сила и ще се тръшкате, че пак ви превземат.
7
2
 
17
 
! Отговори
По същество преди 1 година
Обречени сме, докато пускаме повече от 1-2 избирателни секции в Турция. Трябва да се разгледа въпроса, който Възраждане повдигнаха със заявките от един и същи IP адрес в София. Като оправим това и купения вот, ДПС са вън от парламента автоматично.
6
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те не им ли казват кой номер в хартията са герб дпс предварително
5
1
 
9
 
! Отговори
простите са така преди 1 година
Нормално, когато не знаеш за какво гласуваш, къде се намираш и колко уши имаш по главЪтЪ си!
4
0
 
15
 
! Отговори
Българин преди 1 година
А ми да ,числата и на двата езика са еднакви но виж буквите , текста е друго нещо там трябва да знаеш език или да си грамотен.
3
2
 
13
 
! Отговори
Shark преди 1 година
Ами като са неграмотни каква да предпочитат. Там мерят с линийката.
2
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С алах и борисов напредАшколсум
1
3
 
16
 
! Отговори
Глас в пустиня преди 1 година
----Автобусите от Анадола посрещнете с микрофони. Те са гласували вече пътуват към бг. Около 11- 14 ч. Ще са на куп на границата за да гласуват и тук. ----