Обществото е разделено и вотът отразява това

Коалиция между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС била единствената възможна
37
Обществото е разделено и вотът отразява това
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

В момента разговорът за реформи няма как да бъде поставен въобще, при положение че няма категорична подкрепа за нито една от двете големи формации. В такава несигурна ситуация, в която всеки един зависи от останалите участници в парламента, разговорът за реформа е по скоро вреден". Това мнение изказа пред БНР политологът и университетски преподавател доц. Стойчо Стойчев.

Според него управленска коалиция между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС е единствената възможна, но е много малко вероятна, тъй като "ПП са изградили своята идентичност изцяло върху отричането на ГЕРБ".

По думите на Стойчев разделението в обществото и очакванията на твърдите ядра от избиратели и симпатизантите на двете големи политически сили в страната са по скоро против тяхното сътрудничество и това би минирало всякакви опити за взаимодействие в 49-ия парламент.

"В тази патова ситуация не се постига напредък и мъртвият баланс остава да стои", каза той.

Стойчо Стойчев подчерта, че обществото е разделено и резултатът в Народното събрание рефлектира на това разделение.

"Ако намерим пътища на национално помирение и един на друг си простим, можем да очакваме и политиците да смекчат тона и да търсят съгласие или разбирателство", посочи той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
1
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
герб и парапета връщат веднага мандатите да не се губи време като миналия пътправителство е невъзможно защото ще се изтрепят за траншовете от ес изборипрез есента
28
2
 
1
 
! Отговори
Ако Герб преди 1 година
Се коалират с ППДБ, са политически труп на следващите избори! Възраждане ще станат 20%!!
27
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И като направят коалиция тиквата и киро лъжата, какво ще правите, освен да работите и *** за нато? Про'с'таци като вас друго заслужават ли?
26
1
 
2
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
отиваме на избори през есента наи много гласове са купували герб и дпс
25
0
 
3
 
! Отговори
SS преди 1 година
Спокойно! Предполагам правителство няма да има ! Освен под US натиск ! Това пак е мое мнение ! Но коалират ли се ПП и ГЕРБ това значи политическа смърт и за двете партии ! Съставят ли правителство жална ни майка !
24
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За реформи дуднят само неграмотните и некадърни европро'с'таци и политиците - лъжци. За 33 години се доказа че реформите са единствено кражби и рушене. Нормалните хора трябва да заплюват всеки който каже думата реформа, защото това е доказателство, че е про'стак и измамник!
23
0
 
0
 
! Отговори
Ми САЩ преди 1 година
Не ни разрешават да сме неутрални и обединени! Сеят разделение-или с нас или против нас! Е в мидиите толкова платина пропаганда за това има! Тек във форума пиша всеки ден, че съм българофил! Платените пишат обратно със сто лайка, че всеки патриот или българофил е русофил!!! Всеки, който поставя България фърст, е против САЩ!! Като напиша, мир в Европа! Пак съм против САЩ! Всеки, който иска обединение и мир в родината си България, е против САЩ!! И трябвало да ходи в Русия!
22
2
 
3
 
! Отговори
До 22 преди 1 година
Коалират ли се, това правителство нама да се задържи и изсара мандат! Ще има предсрочни избори! Тогана обаче, никой вече няма да гласува за предателите Герб! Възраждане ще станат 20% !!! Евроатландиците ще се видят в чудо след 5 месеца!
21
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гласувалите за Възраждане от чужбина най-добре виждат западните недъзи. По-добра България може да има, когато не е брюкселска или московска слуга.
20
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вота е бая нареден според мен. Шефа на Информационно обслужване ходи в щатите за 1 седмица по време на кампанията, бомбени заплахи в училищата седмица пред изборите и яко раздуване по медиите, блокиране на машини и накрая ППДБ и ГЕРБ правят над 51%. Като се прегърнат под натиска на Козяк и се коалират, се надявам много силно повиквателни за Укроландия да почнат да получават първо техните избиратели. Би било най-честно :)
19
1
 
4
 
! Отговори
Естествено преди 1 година
Чи сме разделени-Или си със САЩ или против тях! Ти тока разделят народите ( с преврати, медиина пропаганда, НПОс итн.) и ги владеят! Разделяай и владей! Пример Украйна!
18
1
 
0
 
! Отговори
Извод преди 1 година
На голяма част от обществото не му пука. Като не му пука, старите "корумпирани" к.ври продължават си правят същия бардак в НС и после защо били все едни и същи за 15 години.
17
1
 
3
 
! Отговори
глупости преди 1 година
Изобщо не е разделено!Съвсем нормално си е!Просто хората мислят различно!При демокрацията е така!
16
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 17. Някой друг път...а за Китай няма ли ?
15
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 13. Кога ше ви доде акъла, че няма никакви русофилски партии, социалистически,леви, десни,централни,зентробежни и зентростремителни а партии само на парите и кражбите.
14
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Естествено, че е разделено. Омраза между нас до смърт!
13
1
 
3
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
ГОВОРИ ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ ГЕРБЕРА! ОТ СУТРИНТА ГЕРБЕРИТЕ ВРЕЩЯТ, ЧЕ БЕЗ ТЯХ НЕМОЖЕ ДА СЕ УПРАВЛЯВА :D ПП-ДБ БСП И ДПС ЕЙ ТИ ЕДИН ВАРИАНТ БЕЗ ГЕРБ И БЕЗ ВЪЗРАЖДАНЕ!
12
2
 
3
 
! Отговори
ами,разделено преди 1 година
Не е разделено,хората ясно показват с избора на Герб!Махнете козяшките машинки,и всичко си идва на място!
11
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Обединените шарлатани и доносници пак не успяха да преборят тиквата .Най хубавото е че има силно представени русофилските партии на мира и просперитета
10
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Баце ясно каза: избори ще има и ще има. Или забравяме миналото, т.е. който крал, крал и ми прощавате, както и аз на Вас за ареста, или избори до край, докато колабира държава и никаква съдебна реформа. Това е! 334