Соколов от ПП прогнозира кратък живот на 49-ото НС

Нямало кой да направи компромис преди местните избори
8
Соколов от ПП прогнозира кратък живот на 49-ото НС
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Кратък живот на следващото Народно събрание прогнозира Емил Соколов от "Продължаваме промяната".

"Не виждам кой би направил компромис в тази ситуация преди местните избори. ГЕРБ, БСП и ДПС по никакъв начин не виждам да направят някакво правителство на коалиционното спасение, не защото ГЕРБ ще загубят много от това, но БСП би загубило много, а виждаме, че Корнелия Нинова успя да се стабилизра в крайна сметка", каза той пред БНР.

Още по темата

Според него едва ли ще се стигне до евентуално общо управление между ГЕРБ и ПП-ДБ.

"Това са повече градски истории и слухове. Не виждам как, най-малкото чисто на личностно ниво, хора, които са си разменили много тежки думи, изведнъж да кажат "стискаме си ръцете и започваме да управляваме заедно". Аз просто не си го представям", каза Соколов.

В тази ситуация да си пръв няма да е лесно, смята той и обясни: "Всички ще гледат към теб за съставяне на правителство".

Според него това, че ИТН минава 4-процентната бариера, прави още по-труден новия парламент.

Не е много сигурно в каква посока ще се насочат чисто политически, каза той.

"Правят уравнението много по-трудно, защото те трудно могат да се прикрепят или да останат към една потенциална управленска коалиция", каза Соколов.

"На местните избори резултатът ще е много по-добър. Не мисля, че ще има каквото и да е разцепление", коментира той.

Според него е най-добре местните избори да бъдат заедно с евентуални нови парламентарни избори, защото ако хората трябва да гласуват поотделно за толкова много избори ще се поставят нови рекорди на ниска избирателна активност.

Фигурата на Димитър Николов играе позитивна роля за резултата на партия ГЕРБ в Бургас, изказа мнение Соколов. В Бургас факторите са много, но не можем да пренебрегнем и всичката работа, която е свършила ГЕРБ в града през годините - хубава или лоша, коментира още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
2
 
! Отговори
Dinosaurus преди 1 година
Че ПП освен да саботират НС и да кълчат ритуални танци за 121 мандата, могат ли нещо друго? А, да, да харизват властта на поредните службаши на Чорапа, щото самите ПП са негови креатури. И още 50-60 милиарда дълг, после кой от къде е. Спете сладко, гладни българи, сънувайте промяна (просо). Само че децата и внуците ви ще го плащат на ЕС, докато се гушкаме с новия СССР на Путин и Чорапин
7
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Коалиция ББ-ПП била градски слух. Да, в нормална държава. Но тук от embassy-то ще им обещаят реки от масло и мед. ББ-ПП от своя страна ще кажат, че маслото имеда за българите са по-важни от машиниста и в името на реките и на народа - ще се прегърнат. От embassy-то ще се отчетат, че България върви по пътя на Евроатлантизма, подкрепя Украйна и пр несвърьани с увеличаването на нашите доходи неща. И ще забравят реките. И така, вече 30г.
6
1
 
3
 
! Отговори
до 4 преди 1 година
До Анонимен,прав си,българите могат да си позволят да правят избори и всяка седмица,не ги бърка с парите,и за каква бездна говориш,народа продължава да тъне в безбожен лукс и охолство,което с нищо не са заслужили
5
8
 
4
 
! Отговори
да знаете преди 1 година
Даааа, докато Боце се натиска за Началник......всеки парламент с негово участие ще е кратък.
4
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
нищо, ние сме богата държава, можем да даваме по 80 - 90 млн. на 5 - 6 месеца за нови избори, да разкарваме машини по света, телефони и какви ли не още глупости. Радеффф, прецедента забърка тази каша, докара шарлатаните и после се отметна от тях... няма светлина, защото няма тунел , продължаваме да потъваме в бездната.
3
3
 
8
 
! Отговори
До 2 преди 1 година
Не са лоши - некадърни са. И много лъжат!
2
14
 
10
 
! Отговори
факт преди 1 година
щото разбутаха къщичката на ГЕРБ-ДПС-Гешев, лоши ПП-ДБ
1
9
 
27
 
! Отговори
факт преди 1 година
единствено виновните за да сме в тази каша сте пп и дб .