Манол Пейков от ПП-ДБ не отчита резултата като добър

Било важно коалицията да е първа политическа сила в 49-ото НС
Обновена: 4 апр 2023 10:41 | 4 апр 2023 10:40, Камелия Цветанова
26
Манол Пейков от ПП-ДБ не отчита резултата като добър

Манол Пейков от ПП-ДБ не отчита резултата на коалицията като добър, защото е било важно да влязат в 49-ия парламент като първа политическа сила. При 100% обработени протоколи в РИК коалицията "Продължаваме промяната - Демократична България" заема второ място с 24.54% - с близо две на сто след първата политическа сила ГЕРБ-СДС.

Манол Пейков коментира пред БНТ, че се надява този път да има по-дълго работещ парламент и стабилно правителство.

"В Пловдив резултатите са добри, както и в София, и в Русе печелим. Печелим повечето мандати извън страната, като изключим, разбира се, Турция. За жалост общият ни национален вот не достатъчно висок. Може дълго да дискутираме причините, всички се досещаме какви могат да бъдат те, но аз не го отчитам като добър резултат, защото беше важно да влезем като първа политическа сила", каза той.

Манол Пейков е кандидатът за депутат, който получи най-много преференции в 16 МИР - Пловдив - 5075, с което пренарежда листата на ПП-ДБ в града под тепетата.

Освен с издателската си дейност, той е популярен и с благотворителните каузи, които организира - в помощ на пострадалите от войната в Украйна и от земетресенията в Турция и Сирия.

През последните седмици той организира и дарителска кампания за спасяване на родната къща на Димитър Талев в Прилеп. Собствениците ѝ предлагат да я продадат на българската държава, но към момента ответни действия няма.
"Това е родната къща на Димитър Талев и според историците това е къщата, в която пребивават главните герои от неговата четирилогия. В двора на къщата има страхотна чешма от 1889-а година, която носи гравирано в мрамора името на бащата на Талев. Това е къща, която се продава от повече от 20 години. Собственичката ѝ се опитва всячески да привлече вниманието на българската държава, но за жалост години наред реакция няма", каза Пейков.

Затова Пейков започна да събира средства да закупуването ѝ от фондацията, на която е председател. Идеята е къщата да бъде реставрирана и да се превърне в музей и в творческа резиденция за писатели. Вече е събрана сумата, необходима за откупуването ѝ, но трябват още средства за възстановяването ѝ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още по темата: изборикоалицияППДБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
Киро преди 1 година
Тоя рошляк дали осъзнава, че без Пп ДБ щяха да са на опашката?
19
4
 
1
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
хиляди българи си купуват имоти с кредити от банката а дяволите искат да придобиятимот с дарения после за да влезеш вътре ще си купиш билетче ако се проведе семинарще се заплаща ако се продаде къщата на кого ще се връщат паритеписна ми от прос-то-тии и това е депутат и някои е гласувал с преференции за него
18
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На гласуването може ли по някакъв начин да се разбере кой как гласува от следващия след него по някаква памет на машината. Аз се усъмних в нещо такова.
17
2
 
0
 
! Отговори
Само не разбирам преди 1 година
защо калинките на ГЕРБ в големите градове се хвърлиха да гласуват за ППДБ. Сигурно са си повервАли, че са много умни и красиви и са на сладка службичка заради лични заслуги хаха. Аз ако съм на Боко ще направя една ревизия на изборите резултати и докато още държа кметствата и администрацията в София и Пловдив ще си назнача по-благодарни храненици.
16
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
СДС,ОДС,ДСБ,СИНЯ КОАЛИЦИЯ, РЕФОРМАТОРСКИ БЛОК, ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ,А СЕГА И С ПП.Така си сменят имената само мошениците.А тези са мошениците в българската политика.
15
3
 
6
 
! Отговори
по Великден преди 1 година
Със злоба и омраза ПП върви по пътя на Нинова и БСП !
14
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Маноле, за земетресението може да се помага с готовност. За политика - не. Достатъчно милиарди се наливат. На писателите им трябват не къщи, а да им се издават книги. Поздрави.
13
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От къде стана тази 2 процентова разлика, след като ГЕРБ навсякъде печелят пред ПП с 8...15 процента във всички областни градове.
12
13
 
4
 
! Отговори
ЛЕЛЯ ПЕНА преди 1 година
КАТО СЕ ИМА ПРЕДВИД,ЧЕ ГЕРБ СПЕЧЕЛИ С БЕЗОГЛЕДНО КУПУВАНЕ НА ГЛАСОВЕ,СПЕЧЕЛИЛИЯ Е ПП-ДБ,НО БОРБАТА ТРЯБВА ДА ПРОДЪЛЖИ.ИТН СЪЩО ВЛЯЗОХА С ПОМОЩА НА ПОКУПКИ И ПОМОЩ ОТ ДПС И ГЕРБ.ТЕ ВИНАГИ ЩЕ СА ПАТЕРИЦА.ТОВА Е ЯСНО ЗА МИСЛЕЩИТЕ ХОРА.
11
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Големият губещ са ПП, щото ГЕРБ/ДПС прецакаха умишлено машинния вот. Колко бюлетини от машинния вот не са отчетени, никой няма да каже. Колко бюлетини на хартия за ПП са задраскани, никой няма да каже. ГЕРБ/ДПС изиграха ПП, както се очакваше. Продажната Нинова стои в основата на хартиената коалиция. Тая същата да излезе пред пенсионерите и да каже защо няма да има Великденска добавка ЗА ПЕНСИОНЕРИТЕ
10
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вождовете учудващо пасуват. Не смеят да излязат да набият канчетата на конкуренцията както обикновено правят, а вероятно се чудят какво ще кажат на гласоподавателите си, за да оправдаят магариите, които биха сътворили 1ва и 2ра сила с техните 51%
9
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Разбраха по трудния начин, че 2+2=3, иначе с плюене и популизъм сте за никъде и сте обречени на провал.
8
6
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Направо се учудвам, че сте втори, при тоя ГЛАДОМОР, който ни докарахте, харвардски пед.....счета! Цяла България е в синьо, с изключение на София, Пловдив и Русе! В тези градове, хората са с прилични доходи и не чувстват инфлацията! Представа си нямат тези ПП. пълни перверзници, как се живее с минимални доходи в провинцията/почти цяла България/!
7
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе кристални ***-***-Руди, честито! Такъв "успех" повече няма да видите, затова му се радвайте гръмко още сега! Събувайте гащите и лягайте на жълтите павета, опъвайте се един друг и не подминавайте Мравояда и Женерал жуже, наздраве!
6
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия примитивници от ДБ не разбраха ли че заедно с ПП ще имат по-малко депутатини ???Явно не искат да управляват !
5
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Обърква се работата на козяка!Айде бре , къде са Плевнелиев , Паси-ту , Баце ...
4
7
 
15
 
! Отговори
На Боко Чекмеджето преди 1 година
Заедно или поотделно, все тая. Вече са в тоалетната чиния, а Боко когато реши може да пусне водата.
3
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Както и да се смята, ПП и ДБ в коалиция взимат поне 4-5% по-малко отколкото ако се бяха явили поотделно. Поне според социолозите. Тази колиция очевидно не се харесва на голяма част от избирателите им и имаше видим отлив на техни гласове, дори към Възраждане.
2
3
 
13
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
нап кога ще обърне внимание на това момче и другото с капачките
1
3
 
10
 
! Отговори
Зевс преди 1 година
Ако се бяха явили отделно ПП и ДБ, щяха да вземат повече проценти сумарно. Друг е въпроса, че Ицето вече преговаря с Баце и ще забие нож в гърба на ПП.