Прокуратурата иска ДАНС да разследва пране на пари на руски олигарси

Срокът за извършване на проверка по закон е три месеца
25 апр 2023 16:05, Нели Христова
18
Прокуратурата иска ДАНС да разследва пране на пари на руски олигарси
Снимка: БГНЕС

Софийска градска прокуратура (СГП) се самосезира по разпространена информация в медиите, че посредством финансова институция на територията на Република България е извършвано пране на пари от руски граждани, съобщиха от прокуратурата.

Твърденията за евентуално извършено престъпление пране на пари (чл. 253 от НК) са изнесени в публичното пространство от народен представител от 49. Народно събрание.

Наблюдаващият прокурор по реда на Закона за съдебната власт възложи извършването на проверка от Държавна агенция „Национална сигурност“, като е указано да се снемат сведения от народния представител, за да бъде дадена конкретика във връзка с изложените твърдения.

Срокът за извършване на проверка по закон е три месеца, след което наблюдаващият прокурор ще извърши преценка дали са налице достатъчно данни за извършено престъпление от общ характер, за да образува досъдебно производство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
Да преди 1 година
До БАНКАТА Е ДСКМдаааа, атака на Герб срещу нея явно....
11
0
 
3
 
! Отговори
danswithme преди 1 година
да разследва прането на откраднатите милиарди от българския бюджет в безмислените строежи, с които покриват всяка зелена плащ в столицата. Да разследват защо се усвоиха само 5% от еврофондовете, с които трябвяше да възстановим икономиката и къде отидоха тия 5%. и чак тогава да се занимават с други глупости!
10
1
 
6
 
! Отговори
?!? преди 1 година
Ще разследва какво? Службата ДАНС е за националена сигурност, те първо са "проспали" прането, сега ще разследват! Тях трябва да разследват заради това пране. И не само за това, ами и за фалита на КТБ и още много проспани зулуми
9
2
 
3
 
! Отговори
Елементарно Уотсън преди 1 година
Петата им колона тук винаги само това прави.
8
2
 
7
 
! Отговори
БАНКАТА Е ДСК преди 1 година
С УНГАРСКО УЧАСТИЕ!!!
7
6
 
17
 
! Отговори
Красимир Петрофф преди 1 година
Русия ли ограбва България ?!? А златото къде отива, а хартиените самолети кой прибра парите, а ТЕЦ-овете кой ни обира, а АЕЦ кой ни затвори - леле колко се пости, направо не знам как ви зомбират така хамериканците !?!!
6
0
 
13
 
! Отговори
Дони преди 1 година
Най-вероятно OTP-ДСК. Тук се перат малко пари в сравнение с Австрия и Унгария
5
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А НПО тата кога?
4
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия продължава да ограбва жестоко България вече 80 години. За този грабеж изключителната вина я носят българските русофили. Не вярвам изобщо на ДАНС, това е гнездо на руски шпиони.
3
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руски мафиоти станаха собственици на български предприятия чрез масовата приватизация.Колко пари и активи се откраднаха там?!
2
6
 
17
 
! Отговори
Фен на Вики Джъстис преди 1 година
Разследвайте колко пари са източили "ЗЕЛЕНИТЕ НЕЛЕГАЛНИ ИМИГРАНТИ" по "КРАВАРСКО НАРЕЖДАНЕ", които и до ден днешен са по хотелите и паразитират на гърба ни.
1
4
 
15
 
! Отговори
Kiro преди 1 година
Коя е банката да се махаме от нея преди да е отнесла санкциите и да са ни заминали парите?